Πάμπλο Εσκομπάρ: Ο επίγειος παράδεισος που δημιούργησε ο μεγαλύτερος βαρώνος κοκαΐνης της Κολομβίας

Ένα κοπάδι ιπποπόταμων που ανήκαν κάποτε στον "Βαρώνο της Κοκαΐνης", Pablo Escobar και ζούσαν στο ράντζο που είχε χτίσει έχουν αφεθεί στην ύπαιθρο και κανείς δε ξέρει τι να κάνει με αυτούς.
Ο Κολομβιανός αρχιμαφιόζος την εποχή που μεσουρανούσε είχε χτίσει έναν προσωπικό παράδεισο που άκουγε στο όνομα Hacienda Napoles. Εκτεινόταν σε μια έκταση 5,000 στρεμμάτων και είχε τα πάντα, από πισίνες και μια αρένα ταυρομαχίας, μέχρι και έναν
εξωτικό ζωολογικό κήπο με ιπποπόταμους, καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες και πολλά άλλα.
Μετά τη δολοφονία του, αυτός ο παράδεισος είναι γεμάτος ερείπια. Ότι μπορούσε να κλαπεί έχει κλαπεί. Όλα έχουν γκρεμιστεί από ανθρώπους που πίστευαν ότι θα έβρισκαν κρυμμένα ναρκωτικά ή χρήματα. Οι μόνοι κάτοικοι είναι οικογένειες προσφύγων από τον πόλεμο με τους αντάρτες και περίπου 20 ιπποπόταμοι που βοσκούν στην περιοχή.
Από την πλευρά της η τοπική περιβαλλοντική αρχή, εκτιμά ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος και στο πάρκο ζουν 50 με 60 ιπποπόταμοι που ζουν υπό άθλιες συνθήκες αναζητώντας την τροφή τους στα σκουπίδια.
Στην περιοχή οι συνθήκες για τους ιπποπόταμους είναι ειδυλλιακή. Τα νερά είναι ρηχά και ιδανικά για αυτούς.
Την είσοδο του πάρκου, κοσμούσε το αεροπλάνο που μετέφερε το φορτίο κοκαΐνης από την Κολομβία στις Η.Π.Α. Παράλληλα υπήρχαν γιγαντιαία γλυπτά δεινοσαύρων, ιστορικά αυτοκίνητα, ιπποπόταμοι και φυσικά το σπίτι του αφεντικού των καρτέλ.
Σύμφωνα με τα σχέδια ο ιδιωτικός ζωολογικός κήπος του Escobar περιείχε περισσότερα από με περισσότερα από 1900 διαφορετικά είδη το 1970 είχε εισάγει από την Αφρική έναν αρσενικό ιπποπόταμο και από την Αμερική ένα θηλυκό. Το ζευγάρι απέκτησε εννέα μικρά και ο Escobar κατασκεύασε 14 λίμνες για να γίνει πιο ευχάριστη η διαμονή τους.
Ο "el capo de la cocaina" ήταν ένα ιδιόρρυθμο μείγμα βίας, αιματοχυσίας, φιλανθρωπίας και προστατευτισμού, όλα συγκεντρωμένα σε ένα πρόσωπο που άλλοτε έφερνε στον Ρομπέν των Δασών και άλλοτε σε έναν άνθρωπο που δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να δολοφονεί εκατοντάδες.
Το 1990 μπήκε στη λίστα του περιοδικού "Forbes" ως ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο,με την περιουσία του να φτάνει τα 25 δισ. δολάρια, προκαλώντας την άμεση επέμβαση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
Βλέποντας πως η κατάσταση είχε δυσκολέψει διαπραγματεύτηκε με την κυβέρνηση και τελικά έχτισε την προσωπική του φυλακή (Λα Κατεντράλ) στην οποία ήταν έγκλειστος και ήλεγχε από εκεί  τις δουλειές του. Ο χαρακτήρας του όμως τον πρόδωσε.
Για ασήμαντους λόγους σκότωσε τρία άτομα όσο ήταν έγκλειστος και έτσι αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε κοινή φυλακή. Κατά τη διαδικασία μεταφοράς ο Εσκομπάρ απέδρασε με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένα ανθρωποκυνηγητό άνευ προηγούμενου. Τον κυνήγησε ο στρατός της Κολομβίας, η ομάδα Δέλτα που είχε σταλεί από τις ΗΠΑ αλλά ακόμα και η ομάδα "Los Pepes" που είχαν δημιουργήσει βαρόνοι των ναρκωτικών που τον  μισούσαν.
Στις 2 Δεκεμβρίου 1993 η κολομβιανή αστυνομία, σε συνεργασία με την "Ομάδα Δέλτα" των αμερικανικών αρχών, τον δολοφόνησε στη στέγη ενός σπιτιού ενώ προσπαθούσε να διαφύγει. Η κολομβιανή κυβέρνηση ζήτησε προτού καεί το πτώμα του να γίνει τεστ DΝΑ ώστε να σιγουρευθεί πως ήταν αυτός.













news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις