Καλωσορίζουμε τον αυριανό Πρωθυπουργό της Ελλάδας, είπαν οι Ρώσοι επίσημοι στον Αλέξη Τσίπρα


Είπαν οι Ρώσοι επίσημοι στον Αλέξη Τσίπρα.

Καλωσοριζουμε τον αυριανό Πρωθυπουργό της Ελλάδας, είπαν οι Ρώσοι επίσημοι στον Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας μ’ αυτό τον τρόπο απόλυτη βεβαιότητα για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Η αναφορά αυτή έχει και έναν ισχυρό συμβολισμό.

Οι άνθρωποι του Πούτιν, έδειξαν και μάλιστα δημόσια ποιον στηρίζουν και ποιον εμπιστεύονται για Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Γιατί είναι η πρώτη φορά στη διάρκεια επίσημης επίσκεψης Ευρωπαίου ηγέτη που δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας, κατάφερε να αναδειχθεί σε ηγετική προσωπικότητα στην Ευρώπη και να τον υπολογίζουν όλοι.

Άλλωστε είναι ο περισσότερο προβεβλημένος πολιτικός από τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και οι πρόσφατες περιοδείες του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και Μόσχα ενίσχυσαν περαιτέρω το κύρος του. Το κατώφλι του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών στην καρδιά της Μόσχας, πέρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας έχοντας και την ιδιότητα του υποψηφίου για την προεδρία της Κομισιόν, με τους ανθρώπους του Ρώσου Προέδρου, -οι οποίοι αποτελούν το think tank του Κρεμλίνου-, να επιφυλάσσουν στον κ. Τσίπρα θερμότατη υποδοχή.

«Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ βάσει των δημοσκοπήσεων έχει την πρώτη θέση στην Ελλάδα και εμείς πιστεύουμε ότι θα κερδίσει στις εκλογές, και πιστεύουμε ότι αυτή την ώρα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τον μελλοντικό Έλληνα Πρωθυπουργό» είπε αυτολεξεί ο διευθυντής του ινστιτούτου, κ. Λεονίντ Ρεσέτνικοφ απηχώντας στο εκατό τοις εκατό τις απόψεις του ρωσικού οίκου.
Στο επίκεντρο της τρίωρης συζήτησης που είχαν οι δύο αντιπροσωπείες, βρέθηκαν μεταξύ άλλων το ζήτημα της Ουκρανίας και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας και ο κ. Ρεσέτνικοφ δεν δίστασε να σημειώσει, πως «έχουμε βαρεθεί να ακούμε ότι έχουμε τις ίδιες ρίζες, αλλά η φιλία μας να μην προχωράει παραπέρα», αφήνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο σαφέστατες αιχμές κατά της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων για το πάγωμα της Ελληνορωσικής συνεργασίας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ευθύς εξαρχής ότι «Ο ελληνικός και ο ρωσικός λαός έχουν κοινές ρίζες, παραδόσεις και κοινούς αγώνες στο διάβα τους» σπεύδοντας ταυτόχρονα να ξεκαθαρίσει πως ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τις ιδρυτικές αρχές της Ευρώπης, δεν αναγνωρίζει όμως την κυβέρνηση του Κιέβου, η οποία δεν αναδεικνύεται μέσα από Συνταγματικές διαδικασίες. «Είχαμε δηλώσει την αντίθεσή μας στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ με τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού στην Ελλάδα είναι αντίθετη με τη συγκεκριμένη θέση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας στέλνοντας το τριπλό μήνυμα ειρήνη-διπλωματία-συζήτηση.
Ρωσικό άνοιγμα στην αυριανή κυβέρνηση
Παράλληλα, και η στενή συνεργάτιδα του Βλαντιμίρ Πούτιν κ. Βαλεντίνα Ματβιένκο, καλωσόρισε τον κ. Τσίπρα αποκαλώντας τον «σημαντικό φίλο της Ρωσίας», τονίζοντας ότι «υπάρχουν πολλές αναξιοποίητες δυνατότητες», σχετικά με τη βελτίωση των ελληνορωσικών σχέσεων σε θέματα οικονομίας και ενέργειας.

Οι άνθρωποι της Κουμουνδούρου πάντως, σε μια πρώτη ανάγνωση σχολιάζουν το θετικότατο κλίμα που εισέπραξαν από το περιβάλλον του Ρώσου Προέδρου έπειτα από τις επαφές που είχαν με συνεργάτες του, λέγοντας χαρακτηριστικά στην kontranews: «μεσούσης της oυκρανικής θύελλας, και με την ευρωκάλπη να πλησιάζει είναι προφανές ότι μιλάμε για ένα έμπρακτο άνοιγμα εκ μέρους τους σε μία αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς. Και ούτε η ημερομηνία διεξαγωγής του ταξιδιού είναι τυχαία». Σήμερα τέλος, ολοκληρώνεται το ταξίδι του κ. Τσίπρα, με τις συναντήσεις που θα έχει με τον Α’ αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ.Βλαντιμίρ Τιτόφ, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας, κ. Αλεξέι Πουσκόφ και τον Α΄αντιπρόεδρο της Δούμα κ. Ιβάν Μέλνικωφ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις