Η ταπείνωση του Ερντογάν: Κάθεται σε σκαμνάκι σούπερ μάρκετ ώσπου να ηρεμήσει το οργισμένο πλήθος [εικόνες]

Η ταπείνωση του Ερντογάν: Κάθεται σε σκαμνάκι σούπερ μάρκετ ώσπου να ηρεμήσει το οργισμένο πλήθος [εικόνες]
Όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τον τόπο της τραγωδίας στη Μαγνησία της Τουρκίας δήλωνε ότι είναι στη μοίρα των ανθρακωρύχων να πεθαίνουν στις στοές των ορυχείων, δε μπορούσε να φανταστεί τι του επιφύλασσε η δική του... μοίρα, λίγες
ώρες αργότερα.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας φτάνοντας στο ορυχείο της Σόμα στην επαρχία της Μανίσα (Μαγνησία) για να συμπαρασταθεί στους συγγενείς των 274 ανθρακωρύχων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα της Τρίτης, επιστράτευσε όλη την κυνικότητα που θα μπορούσε να τον διακρίνει. Η αλήθεια είναι πως έχει τεράστια αποθέματα, το έχει αποδείξει πολλές φορές.
Ωστόσο ο Ερντογάν έζησε αυτή τη φορά στο... πετσί του τον ξεσηκωμό των ανθρώπων. Για πρώτη φορά, οργισμένοι πολίτες επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του πρωθυπουργού της Τουρκίας. Το κλώτσησαν, το χτύπησαν με τα χέρια τους, του πέταξαν μπουκάλια. Και ανάγκασαν τους άνδρες της ασφάλειας του Ερντογάν να φυγαδεύσουν τον πρωθυπουργό, προσφέροντάς του καταφύγιο σε ένα σούπερ μάρκετ!

Τις τελευταίες ώρες «κυκλοφορεί» στο Twitter μια φωτογραφία που δείχνει τον Ερντογάν καθισμένο σε ένα σκαμνάκι, μάλλον σοκαρισμένο, να περιμένει να ηρεμήσει το οργισμένο πλήθος για να αποχωρήσει σε ασφάλεια. Κανείς δε μπορεί να μπορεί να πει με βεβαιότητα πως η φωτογραφία δεν είναι προϊόν φωτομοντάζ.

Η άλλη φωτογραφία που επίσης σαρώνει το twitter και δείχνει σύμβουλο του Ερντογάν να κλωτσά με μανία έναν άνδρα, μάλλον συγγενή νεκρού ανθρακωρύχου, ο οποίος είναι πεσμένος στο έδαφος...


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις