Η εκπληκτική ιστορία πίσω από την εικονική φωτογραφία της Microsoft

Πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι έχουν δει τη συγκεκριμένη φωτογραφία - αν έχετε χρησιμοποιήσει έναν υπολογιστή μέσα στα τελευταία 10 χρόνια, είστε πιθανώς ένας από αυτούς..
Πρόκειται για την εικονική φωτογραφία ενός καταπράσινου λόφου που ήταν το προεπιλεγμένο φόντο της επιφάνειας εργασίας με το λειτουργικό σύστημα Window's XP. Πλέον θεωρείται, σύμφωνα με φωτογράφο, τον 73χρονη Charles O'Rear, μια από τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες του κόσμου.
Όπως ανέφερε ο O'Rear στην εφημερίδα Sydney Morning Herald της
Αυστραλίας, τράβηξε τη φωτογραφία μετά από μια καταιγίδα στη Καλιφόρνια το 1996 και την κατέθεσε στο πρακτορείο Corbis, όπου αργότερα την επέλεξε η Microsoft.
Ο δημιουργός, μάλιστα, εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι όταν πούλησε τη δημιουργία του δεν διαπραγματεύτηκε με ικανοποιητικούς όρους: «Θα είχα κάνει μια καλύτερη διαπραγμάτευση και συμφωνία αν μου έδιναν ένα κλάσμα του ενός σεντ για κάθε φορά που έβλεπε κανείς αυτή τη φωτογραφία».
Ο O'Rear, έχει επίσης εργαστεί για λογαριασμό του National Geographic και των Los Angeles Times, και τώρα είναι ξακουστός φωτογράφων κρασιών. Για να αναζητήσετε τη συγκεκριμένη, κλασική φωτογραφία της Microsoft, απλά πληκτρολογήστε «bliss» στη μηχανή αναζήτησης.
Ο λόφος στην Καλιφόρνια



iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις