Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΡΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ....






ΠΟΥΤΙΝ: "ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΘΕΣΙΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ" 
 Την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, απείλησε το Κίεβο να τερματίσει την επίθεση κατά των ρωσόφωνων διαφορετικά θα υπάρξει ρωσική επέμβαση, τονίζει ότι οι κυρώσεις της Δύσης κατά της χώρας του δεν είναι κρίσιμες.

Βέβαια, διευκρίνισε, μιλώντας σε φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, ότι οι κυρώσεις «δεν είναι κάτι καλό».

Επιπλέον, όπως αναφέρει το Voice of Russia, ο Πούτιν επισήμανε πως οι ρωσικές αρχές δε σκοπεύουν να τιμωρήσουν τα συστήματα πληρωμών πιστωτικών καρτών Visa ή Mastercard, αλλά συμπλήρωσε ότι «υποβιβάστηκε η αξιοπιστία» των διεθνών αυτών ομίλων και προέβλεψε ότι θα χάσουν έδαφος στις αγορές.

Εξάλλου, τον περασμένο μήνα η Visa και η MasterCard έπαψαν να παρέχουν υπηρεσίες για τις πληρωμές και τις συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών στους πελάτες της τράπεζας Rossiya (Ρωσική Εμπορική Τράπεζα) και σε εκείνους άλλων τραπεζών της Ρωσίας.

Προ ημερών, ωστόσο, ο πρόεδρος της Ρωσίας είχε απευθύνει αυστηρό μήνυμα στη Δύση, τονίζοντας πως αν οι Ρώσοι αποκλειστούν από τα συστήματα Visa ή Mastercard, τότε θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.
Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είχε προειδοποιήσει:

«Εάν υποστούμε επίθεση τότε θα απαντήσουμε. Εάν τα συμφέροντα μας τα νόμιμα συμφέροντα της Ρωσίας, τα συμφέροντα των Ρώσων υποστούν επίθεση, ευθεία επίθεση, όπως στη Νότια Οσετία δεν βλέπω κανένα άλλο τρόπο παρά να απαντήσουμε ανάλογα σύμφωνα με το διεθνή νόμο»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις