Αυτές είναι οι δέκα πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο!


Θες να ταξιδέψεις και ψάχνεις τον ιδανικό προορισμό; Κοίτα ποιες δέκα πόλεις πρέπει να βγάλεις από την λίστα σου έστω να
μην έχεις… απρόοπτα.
Μπαρκιτσιμέτο, Βενεζουέλα
10
Η πόλη Μπαρκιτσιμέτο της Βενεζουέλας αποτελούσε κάποτε έναν ακμάζοντα τουριστικό προορισμό, όμως πια θεωρείται η πλέον επικίνδυνη στη χώρα. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, καταγράφονται 57 φόνοι την ημέρα σε μια πόλη ενός εκατομμυρίου κατοίκων. Από την άλλη, τα πολυάριθμα πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης δίνουν στην πόλη μια νότα νεανικής αναρχίας και συνθέτουν ένα σκηνικό έντονων αντιθέσεων.
Ακαπούλκο, Μεξικό
9
Ακόμη μία πόλη που έχασε την παλιά της αίγλη είναι το Ακαπούλκο με τις διάσημες παραλίες του. Κάποτε ήταν ο αγαπημένος προορισμός για κροίσους και σταρ του Χόλιγουντ. Σήμερα θεωρείται μια πόλη άκρως επικίνδυνη. Στην περίπτωση αυτή, πυρήνα του προβλήματος αποτελούν τα καρτέλ ναρκωτικών που ρημάζουν ολόκληρο το Μεξικό, με αποτέλεσμα οι νεκροί στους δρόμους της πόλης να αποτελούν συχνό φαινόμενο. Δεν είναι όμως η μόνη πόλη στο Μεξικό με έντονα φαινόμενα βίας.
Τσιουάουα, Μεξικό
8
Λόγω της καίριας γεωγραφικής της θέσης στο λαθρεμπόριο κοκαΐνης προς της Ηνωμένες Πολιτείες, η πόλη Τσιουάουα έχει καταληφθεί εξ ολοκλήρου από τη μαφία των καρτέλ. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι μάχες μεταξύ των διακινητών στους δρόμους της πόλης, καθιστώντας την αφιλόξενο μέρος όχι μόνο για τους τουρίστες, αλλά και για τους κατοίκους.
Κάλι, Κολομβία
7
Η βία και τα καρτέλ ναρκωτικών αφθονούν και σε πολλές πόλεις της Κολομβίας, όπως το Κάλι. Με σχεδόν 80 ανθρωποκτονίες την ημέρα, δεν αποτελεί σίγουρα ένα ασφαλές μέρος για να ζήσει ή να επισκεφθεί κανείς. Εδώ η ανθρώπινη ζωή και πολύ περισσότερο ενός τουρίστα δεν έχει και μεγάλη αξία.
Πεσαβάρ, Πακιστάν
6
Παρά τα καταπληκτικά της αξιοθέατα, η πόλη Πεσαβάρ του Πακιστάν αναδεικνύεται σε ένα από τα πλέον επικίνδυνα μέρη του πλανήτη, καθώς οι επιθέσεις στις δυνάμεις ασφαλείας και οι βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας αποτελούν συχνό φαινόμενο. Η πόλη είναι αφιλόξενη ειδικά για τους αλλοδαπούς, με ντόπιες φυλές και πολεμάρχους να ανταγωνίζονται για την επικράτηση στην περιοχή.
Μογκαντίσου, Σομαλία
5
Η Αφρική είναι κι αυτή μια ήπειρος με μακραίωνη ιστορία βίας. Σε αρκετές χώρες, φανατικές ομάδες ισλαμιστών μετατρέπουν τους δρόμους σε πεδία μάχης με στόχο τον έλεγχο της χώρας. Ο ρόλος των μαχητών της Αλ Σαμπάαμπ στους δρόμους του Μογκαντίσου, στη Σομαλία, κάνει την καθημερινότητα πραγματικά επικίνδυνη για τους κατοίκους.
Μασέιο, Βραζιλία
4
Παραμένοντας στη Λατινική Αμερική, στη Βραζιλία βρίσκονται 14 από τις πιο βίαιες πόλεις του πλανήτη. Πρωταθλήτρια ανάμεσά τους είναι το Μασέιο, στο οποίο συμβαίνουν 135 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους ετησίως, ξεπερνώντας ακόμη και το Ρίο ντε Τζανέιρο.
Ναιρόμπι, Κένυα
3
Μαχητές της Αλ Σαμπάαμπ δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια και στο Ναϊρόμπι της Κένυας, γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την καθημερινότητα, καθώς η πόλη ήταν ανέκαθεν αφιλόξενη για τις γυναίκες, ενώ κανείς δεν μπορούσε να περπατήσει εκεί τη νύχτα.
Σαναά, Υεμένη
2
Προορισμός υψηλού κινδύνου θεωρείται και η πρωτεύουσα της Υεμένης, η Σαναά, όπως εξάλλου και ολόκληρη η χώρα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την πολιτική αστάθεια. Η παιδική χαρά της Αλ Κάιντα, η χώρα και η πόλη θεωρούνται από τους πλέον επικίνδυνους προορισμούς στον πλανήτη, ιδίως για τους δυτικούς τουρίστες, πολλοί από τους οποίους πέφτουν θύματα απαγωγής.
Ντιστρίτο Σεντράλ, Ονδούρες
1
Μια από τις πόλεις με τους υψηλότερους αριθμούς δολοφονιών στον κόσμο είναι το Ντιστρίτο Σεντράλ της Ονδούρας, γεγονός που από όσους γνωρίζουν την πραγματικότητα της χώρας αποδίδεται στις συνθήκες ακραίας φτώχειας, στην έντονη παρουσία της μαφίας και στην κυβερνητική διαφθορά.

πηγη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις