Στη φάκα ο πρόεδρος του Ατρόμητου για λαθρεμπόριο καυσίμων




082941Το λαθρεμπόριο καυσίμων στοιχίζει στη χώρα πάνω από 2 δις ευρώ. Εγκέφαλοι του λαθρεμπορίου καυσίμων θεωρούνται 7-8 άτομα, τα οποία γνωρίζουν οι αρχές αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο μέχρι τώρα δεν τα ενοχλούσαν.

 Υπενθυμίζεται ότι για τη δήθεν αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων εξισώθηκε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης.

Σε μια μεγάλη έρευνα της ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγάλα κυκλώματα λαθρεμπορίου- και όπως ανέφερε
πρωινό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ 30 άτομα και τελικά κρατήθηκαν 12 μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Ατρόμητου και της εταιρείας ΕΤΕΚΑ Γιώργος Σπανός υπάλληλοί του και δύο δημόσιοι υπάλληλοι.

Από αστυνομικές πηγές έγινε γνωστό ότι πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμου στο οποίο εμπλέκονται παράγοντες του ποδοσφαίρου, ιδιοκτήτες πρατηρίων και παράγοντες εταιριών διακίνησης πετρελαίου.

Ο Γιώργος Σπανός έβαζε πολλά χρήματα στην ποδοσφαιρική του ομάδα και κατόρθωσε να την ανεβάσει ψηλά στη βαθμολογία. Οι αστυνομικοί για να ξετρυπώσουν το κύκλωμα έκαναν έρευνες στο Πέραμα στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο και διαπίστωσαν ότι το κύκλωμα είχε κάνει διακίνηση λαθραίου πετρελαίου χιλιάδων τόνων. Τα κέρδη του από το λαθρεμπόριο ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Οι κατηγορίες για τα μέλη του κυκλώματος είναι κακουργηματική απάτη , νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατάχρηση εξουσίας και δωροδοκία. Πριν από μία ώρα η αστυνομία με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει την εξάρθρωση του κυκλώματος και αναφέρει ότι:

«Βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα εκ των οποίων δύο κρατικοί υπάλληλοι».



Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις