Μαντήλες στα σχολεία της Αθήνας !..Η "ανάπτυξη" και η "πρόοδος" συνεχίζονται.!!!


Η αδιάκοπη ροή λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας τα τελευταία 20 χρόνια έχει αλλάξει δραστικά την πληθυσμιακή ισορροπία και έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».

Στην Αθήνα μόνο υπολογίζεται ότι ζουν σήμερα περίπου 700.000 μουσουλμάνοι. Άνθρωποι από το Ιράκ, το Ιράν, τη Συρία, τον Λίβανο και το Πακιστάν, έχουν φτιάξει τις δικές τους οικογένειες στην Ελλάδα, κρατώντας παράλληλα τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της πατρίδας τους. Το ευχάριστο τα τελευταία χρόνια είναι πως πολλά παιδιά από μουσουλμανικές οικογένειες μιλούν άπταιστα την ελληνική γλώσσα, πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία και κάνουν όνειρα να σπουδάσουν στην Ελλάδα.


Η Μαράλ πηγαίνει στο 4ο Λύκειο Μεταξουργείου και, όπως εξηγεί στα Παραπολιτικά, είναι μία από τις δύο μαθήτριες που φοράνε καθημερινά μαντήλα στο κεφάλι: «Εγώ και άλλη μία φίλη μου φοράμε μαντήλα στο σχολείο. Προσωπικά τη μαντήλα τη φοράω συνέχεια, όταν βγαίνω έξω, όταν πηγαίνω στο σχολείο, όταν πηγαίνω μία βόλτα, καθημερινά δηλαδή. Όλες οι μουσουλμάνες πρέπει να φοράνε μαντήλα, όταν βγαίνουν έξω. Καταλαβαίνω ότι για πολλούς δεν είναι εύκολο να το δεχτούν. Υπάρχουν αρκετοί που κοιτάνε παράξενα και στο σχολείο και έξω στο δρόμο. Για μένα είναι απολύτως φυσιολογικό. Το επιβάλλει η θρησκεία μας και η παράδοσή μας».

Τη μαντήλα φορά συνέχεια και η Μάγια, που γεννήθηκε στην Ελλάδα. Οι γονείς της έφτασαν στην Αθήνα από τη Συρία πριν από 20 χρόνια.

πηγηeglimtikotita  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις