Η συγκλονιστική φωτογραφία του ορφανού από τη Συρία… που τελικά δεν είναι ορφανό και ούτε από τη Συρία!

siria-paidi

Μια εικόνα κατάφερε να αγίξει τις καρδιές των Bloggers και να δακρύσει όλο το διαδίκτυο , καθώς έκανε το γύρο των social media με την επιγραφή ότι ένα παιδία από τη Συρία κοιμάται ανάμεσα στους τάφους των νεκρών γονιών του. Ομολογουμένως, η φωτογραφία ξεσήκωσε όλους τους κομπιουτεράκηδες, σαρώνοντας facebook και twitter!
Πίσω από τον σάλο κρύβεται η σκηνοθεσία. Οπως αποκάλυψε ο
άνθρωπος που την τράβηξε, πρόκειται για σκηνοθετημένη φωτογραφία η οποία αποτελεί μέρος ενός πρότζεκτ
Οι τάφοι δεν ήταν τάφοι , αλλά σωροί από πέτρες , το ορφανό δεν ήταν ορφανό , αλλά ο ανιψιός του φωτογράφου , και η ίδια η εικόνα είχε ληφθεί στη Σαουδική Αραβία .
Ο φωτογράφος Αμπντούλ Αζίζ αλ Οταίμπι δεν έκρυψε την έκπληξή του για τη διαστρέβλωση της συγκεκριμένης ιστορίας, αφού όπως λέει στο προφίλ του στο Facebook είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή πως πρόκειται για ψεύτικη φωτογραφία.
«Κάθε καλλιτέχνης έχει ιδέες στο μυαλό του. Ετσι κι εγώ είχα την ιδέα να κάνω ένα έργο που θα καταδεικνύει πως η αγάπη ενός παιδιού για τους γονείς του είναι αναντικατάστατη. Αυτή η αγάπη δεν μπορεί να υποκατασταθεί από οτιδήποτε ή οποιονδήποτε άλλον, ακόμα και αν οι γονείς είναι νεκροί», εξήγησε για το έργο του ο φωτογράφος, που δήλωσε ενοχλημένος γιατί η φωτογραφία του χρησιμοποιήθηκε για προπαγάνδα, ενώ ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν θα έβαζε ένα παιδί να ποζάρει ανάμεσα σε δύο πραγματικούς τάφους.
Οταν δημοσίευσε τη φωτογραφία ο ίδιος στο Facebook είχε επισημάνει το σκεπτικό της ιδέας, το γεγονός ότι είναι σκηνοθετημένη η εικόνα, ενώ παράλληλα είχε κοινοποιήσει και μία φωτογραφία του χαμογελαστού ανιψιού του.

πηγη
makeleio

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις