Κεραυνός χτύπησε το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Tο εντυπωσιακό άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο χτυπήθηκε από κεραυνό κατά τη διάρκεια βίαιης...
καταιγίδας το βράδυ της Πέμπτης, 16 Ιανουαρίου 2014.

Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως ο δεξιός αντίχειρας του γιγαντιαίου αγάλματος ύψους 32 μέτρων υπέστη σοβαρές ζημιές.

Η ισχυρή καταιγίδα σάρωσε όλη την πόλη με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, ενώ σε πολλές συνοικίες διακόπηκε η παροχή ρεύματος.

Το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού χεριού είχε επίσης υποστεί ζημιές κατά τη διάρκεια καταιγίδας τον προηγούμενο μήνα. Το άγαλμα βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο, απ'όπου ατενίζει την πόλη του Ρίο αλλά βρίσκεται συχνά αντιμέτωπο με θυελλώδεις ανέμους και βροχές.



Το 2010 είχε γίνει ανακαίνιση συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο να αντιμετωπιστεί η διάβρωση στο πρόσωπο και τα χέρια του αγάλματος. Νεαροί τότε είχαν ανεβεί στις σκαλωσιές της ανακαίνισης και βανδάλισαν το άγαλμα με γκράφιτι, κάτι που ο δήμαρχος του Ρίο ονόμασε "έγκλημα κατά του έθνους"

Το άγαλμα θεμελιώθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1931. Σήμερα, η ανάβαση των επισκεπτών στον λόφο Κορκοβάντο γίνεται με ανελκυστήρες που προσφέρουν πανοραμική θέα και κυλιόμενες σκάλες. Έτσι, οι επισκέπτες δεν αντιμετωπίζουν πλέον τη δυσκολία να ανέβουν τα 220 σκαλιά για να φτάσουν στη βάση του αγάλματος. Η μόνη δυσκολία που έχουν να ξεπεράσουν πλέον οι τουρίστες είναι πώς θα καταφέρουν να έχουν μέσα στη φωτογραφία ολόκληρο το άγαλμα. Και αυτό διότι είναι τόσο ογκώδες και ψηλό που πρέπει να ξαπλώνουν στο έδαφος για να το φωτογραφίσουν. Τους αποζημιώνει ωστόσο η εκπληκτική θέα από την κορυφή. Στη βάση του αγάλματος υπάρχει σήμερα ένα μικρό παρεκκλήσι.

skai

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις