Προσοχή! ΕΦΕΤ: Μην πίνετε αυτά τα αναψυκτικά


Ο ΕΦΕΤ, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για σχεδιαζόμενη απόπειρα επιμόλυνσης τροφίμων με υδροχλωρικό οξύ, καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να μην προβούν στην προμήθεια και κατανάλωση των κάτωθι προϊόντων:
“COCA-COLA LIGHT” σε πλαστική συσκευασία PET των 500ml ανεξαρτήτως παρτίδας.
“NESTEA” όλες οι γεύσεις σε πλαστικές συσκευασίες PET των 500ml και ανεξαρτήτως παρτίδας.
Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις οι οποίες
διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα να τα απομακρύνουν άμεσα από το χώρο πώλησης.
Σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, σημειώνεται ότι η εταιρεία η οποία διακινεί στην ελληνική αγορά τα εν λόγω προϊόντα έχει αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζεται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον ΕΦΕΤ, συμβάλλοντας έτσι και αυτή στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.
Από την πλευρά της, η Coca-Cola με σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι ήδη υλοποιεί τη διαδικασία προληπτικής απομάκρυνσης πλαστικών συσκευασιών PET 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Από την πρώτη στιγμή, η εταιρεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες ερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση για τη διαλεύκανση της.
Η προληπτική απομάκρυνση πραγματοποιείται σε συνέχεια προειδοποίησης που εστάλη σε ενημερωτικό site και εφημερίδα και που αφορούσε σε μικρή ποσότητα μεμονωμένων πλαστικών μπουκαλιών PET 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων), σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Τα προϊόντα Coca-Cola light και Nestea συνεχίζουν να διατίθενται κανονικά σε όλες τις άλλες συσκευασίες. Η προληπτική απομάκρυνση αφορά στις συσκευασίες πλαστικών μπουκαλιών 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Η Coca-Cola θα συνεχίσει να διατηρεί ανοιχτή επικοινωνία με τους καταναλωτές στο νούμερο 80011-55800, χωρίς χρέωση, ενώ ταυτόχρονα παραμένει στη διάθεση των αρχών για άμεση συνεργασία σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της υπόθεσης.

πηγη
4news

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις