ΠΟΙΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΡΙ ΚΡΙ;


krikri1

Η ξαφνική πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας ΚΡΙ ΚΡΙ δεν μπορεί παρά να μας γεμίσει ερωτηματικά. Ψίθυροι πίσω από αυτή την απρόσμενη καταστροφή κάνουν λόγο όχι για βραχυκύκλωμα όπως έχει αναφερθεί, αλλά για δάχτυλο ξένων πρακτόρων που για προσωπικά συμφέροντα αποφάσισαν να
καταστρέψουν μια από τις πιο κερδοφόρες και με ανοδική πορεία στις πωλήσεις, Ελληνική εταιρεία.

krikri2


Αναλυτικά: Παρουσιάζεται ισχυρή αύξηση στα κέρδη προ φόρων του Ομίλου, που διαμορφώνονται σε 5.813 χιλ € στη χρήση 2012 έναντι 2.350 χιλ € στη χρήση 2011. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους του Ομίλου που αντιστοιχούν σε μετόχους της μητρικής διαμορφώθηκαν σε 5.226 χιλ € από 2.217 χιλ € το 2011. Σε εταιρικό επίπεδο, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 5.041 χιλ € έναντι 3.287 χιλ € το 2011 (αύξηση 53,3%), ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 4.466 χιλ € έναντι 2.991 χιλ € το 2011 (αύξηση 49,3%). Στον κλάδο του παγωτού, τα λειτουργικά κέρδη παρουσίασαν αύξηση 19,5% και διαμορφώθηκαν σε 3.534 χιλ €, ενώ στον κλάδο γαλακτοκομικών τα λειτουργικά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν διαμορφούμενα σε 4.710 χιλ €. Η εξέλιξη, αυτή, στα μεγέθη της κερδοφορίας είναι αποτέλεσμα της αύξησης στον Κύκλο Εργασιών, σε συνδυασμό με τη διατήρηση του περιθωρίου μικτού κέρδους και της συγκρατημένης αύξησης των εξόδων.

Με τέτοιους αριθμούς καθώς όμως και με συνεργασίες με εταιρείες Κολοσσούς στον τομέα της γαλακτοβιομηχανίας, η Κρι Κρι μπήκε για τα καλά στον αγωνιστικό χώρο των επιχειρήσεων. Ποιοι λοιπόν είχαν συμφέροντα από την καταστροφή της; Ποιοι δεν ήθελαν την επιχείρηση στα «πόδια» τους; Εμείς απλά ερωτήματα θέτουμε. Αν ισχύουν οι πληροφορίες για ξένους πράκτορες που στόχευαν στην καταστροφή της Ελληνικής Επιχείρησης, τότε τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτήν την ιστορία είναι πολύ μεγαλύτερα από ότι φανταζόμαστε… Το κακό είναι ότι κινδυνεύουν εργαζόμενοι να μείνουν στον δρόμο. Όπως σε όλες τις περιπτώσεις όμως έτσι και εδώ , οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που την πληρώνουν στο τέλος… Θα επανέλθουμε. 

πηγη
makeleio

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις