Αμερικανός πρεσβευτής για την Τουρκία: "Αυτό τον καιρό παρακολουθείτε την κατάρρευση μιας αυτοκρατορίας"


20131226-190502.jpg
Νικηφ. Λύτρα, Η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κανάρη(π. 1866-1870)

Σύμφωνα με δημοσίευμα που εμφανίστηκε στην εφημερίδα Yenişafak daily ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία Francis Ricciardone φέρεται να είπε στους πρεσβευτές της ΕΕ που επίσης υπηρετούν στην Άγκυρα σε ιδιωτική συνάντηση στις 17 Δεκεμβρίου (στις αρχές δηλαδή διερεύνησης του σκανδάλου) ότι οι ΗΠΑ είχαν ζητήσει από την Άγκυρα να διακόψει τις οικονομικές της σχέσεις η τουρκική τράπεζα Halkbank με το Ιράν.


¨¨Ζητήσαμε το τέλος των οικονομικών σχέσεων της Halkbank με το Ιράν αλλά αυτοί δεν μας άκουσαν. Αυτό τον καιρό παρακολουθείτε την κατάρρευση μιας αυτοκρατορίας¨¨! (εννοώντας την Τουρκία), φέρεται να είπε ο Αμερικανός πρεσβευτής σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, εξοργίζοντας τον Ερντογάν, ακόμη περισσότερο.


 
 Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013 –ανήμερα Χριστουγέννων
Στο “κόκκινο” περνά η κρίση στις σχέσεις Τουρκίας με ΗΠΑ: O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου μετά την γνωστή δήλωση του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα Francis J.Ricciardone περί “κατάρρευσης της αυτοκρατορίας” δηλαδή της τουρκικής κυβέρνησης λόγω του σκανδάλου διαφθοράς ματαίωσε προγραμματισμένη συνάντηση Τούρκων και Αμερικανών διπλωματών και απαίτησε από την αμερικανική κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα τον πρεσβευτή της και να τον αντικαταστήσει!

Την ίδια στιγμή οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες επιτέθηκαν κατά του Αμερικανού πρέσβη.

Η ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο χωρών αυτή την στιγμή είναι πολύ “βαριά”.Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε βαθύ ανασχηματισμό αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Και ποιος θα είναι ο ¨¨Κανάρης ο πυρπολητής¨¨ αυτής της πολιτικής ναυαρχίδας που λέγεται Ερντογάν;;

Πάμε λίγους μήνες πρίν σε πραγματικά γεγονότα για να καταλάβουμε αυτό που έλεγε ο Γέροντας Παίσιος πολλούς χρόνους πίσω.

Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι

 
 Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί.. .Αυτά θα γίνουν , όχι τώρα , αλλά σύντομα , όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών ¨¨εννοεί τον Ερτνογάν, Γκιούλ και το υπόλοιπο νεοθωμανικό συνάφι που εξελέγει μετά τους κεμαλιστές πολιτικούς των προηγούμενων δεκαετιών¨¨ Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος 1

Μπορεί οι διαιρέσεις στο εσωτερικό των Κούρδων να είναι τεράστιες, όμως το κίνητρο και η έλξη που ασκεί σε έναν πραγματικά πολυπληθή και κατάφωρα αδικημένο λαό στην Ιστορία η προοπτική να αποκτήσει, επιτέλους, τη δική του ανεξάρτητη πατρίδα, μπορεί να οδηγήσει σε πολλές υπερβάσεις. Παρά το ότι οι Κούρδοι που προέρχονται από την Τουρκία, το Ιράκ, το Ιράν και τη Συρία, σπεύδουν να διαβεβαιώσουν ότι δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν στην ανακήρυξη ανεξάρτητου κράτους. defence-point.
Όμως κανένας δεν ξέρει τι συμβαίνει γιατί….
Η περιφερειακή κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι τέτοια που απο λεπτό σε λεπτό¨¨ αλλάζουν¨¨ τα γεωπολιτικά δεδομένα μάλιστα βάσει σχεδίου προδιαγεγραμμένων στρατηγικών που έχουν ήδη χαραχθεί από τις προηγούμενες δεκαετίες.
 

Νοεμβρίος 17, 2013
Μείζον πρόβλημα καθισταται για την Τουρκία ο σχηματισμός αυτόνομης μεταβατικής Διοίκησης, με απώτερο στόχο την δημιουργία Αυτόνομης Κουρδικής Περιοχής στη βορειοανατολική Συρία που προχώρησε το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD)!

Την έντονη ενόχληση από την κίνηση αυτή των Κούρδων της Συρίας εξέφρασε ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ που δήλωσε χθες ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί τα «τετελεσμένα» στα σύνορά της με τη Συρία.
(fait accompli) αποδεχόμενη κάτι τέτοιο στη Συρία… δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η Συρία που αντιμετωπίζει χάος να διαιρεθεί!

Τώρα ποιος θα διαιρεθεί πρώτα είναι αλλού ¨¨παπά Ευαγγέλι﨨.

Ούτε λέξη φυσικά, ότι το χάος το δημιούργησε με την πολιτική της η δική του χώρα, ούτε λέξη για τις ορδές των παρανοϊκών ισλαμιστών εξτρεμιστών κάθε λογής που κόβουν κεφάλια τους οποίους η Τουρκία εξόπλισε και υποστηρίζει με κάθε τρόπο, ακριβώς για να καταπνίξουν κάθε κουρδική ενέργεια στο αίμα.
Μην νομίζετε από τα παραπάνω ότι τον ρόλο του¨¨ Κανάρη του πυρπολητή¨¨ θα το παίξουν οι Κούρδοι, αλλά το ΥΓΡΟ ΠΥΡ της εποχής μας που είναι τα πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα της ευρύτερης ηπειρωτικής και υποθαλάσσιας περιοχής στην Ν.Δ Ευρασία και στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.
Οι Κούρδοι αυτός ο αδικημένος λαός που πρέπει τελικά να βρεί το δίκαιο του γίνεται το ¨¨εύφλεκτο στουπί¨¨ στους σχεδιασμούς που εκπονήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια και τώρα απ ότι φαίνεται έχουν φτάσει στο τελευταίο επίπεδο της εφαρμογής τους.

Μετά τα τεκταινόμενα και την αποδυνάμωση της θέσεως του κ. Ερντογάν είναι άξιον απορίας τι είδους ταχύτητες αλλαγής στρατηγικής πλεύσης θα δούμε στις μεγάλες κουρδικές παρατάξεις και αναφερόμασθε στην Περιφερειακή Διοίκηση του Κουρδιστάν (ΠΔτΚ) του Β. Δ Ιράκ με πρόεδρο της ΠΔτΚ τον Μεσούτ Μπαρζανί που διατηρούσε διπλωματικούς διαύλους με την Τουρκία σε αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις που είναι το Κουρδικό Απελευθερωτικό Κίνημα με ηγέτη τον έγκλειστο Οτζαλάν, το οποίο δραστηριοποιείται στην Τουρκία με το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) και στη Συρία το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD);

Αλλά μπορούμε να δούμε και σκηνές ¨¨απείρου κάλλους¨¨ μέσα στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Είναι όμως πιο σίγουρο από το βέβαιο ότι στην πάλαι ποτέ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ περιοχή της Αντιοχείας με τον ανώτερο δημογραφικό δείκτη σε Κουρδικό στοιχείο να παίζεται τέτοιο γεωπολιτικό παιχνίδι με την μελλοντική έξοδο της Κουρδικής παρουσίας μέσω αυτής της στενής λωρίδας τουρκικού εδάφους στην Θάλασσα απέναντι από το Ριζοκάρπασο και το Ακρωτήριο του Αγίου Ανδρέα στα Κατεχόμενα της Κύπρου!!!

Η Γεωγραφική γνώση της περιοχής μας παραπέμπει σε γειτονικα πλουτοφόρα ενεργειακά οικόπεδα της Κυπριακής Υφαλοκρηπίδας και σε σταυροδρόμια διαδρομών στρατηγικών αγωγών μεταφοράς ενεργειακού πλούτου στην Ευρώπη.

Και ενώ εμείς οι Έλληνες τουλάχιστον τα προηγούμενα τρία χρόνια αποκτήσαμε εμπειρικά το know how πως μπορούν κάποιοι από το πουθενά να σου ¨¨φάνε στο άψε σβήσ娨 μελλοντικά έσοδα από πλουτοπαραγωγικές πηγές, ο Σουλτάνος Ερτνογάν δεν παραδειγματίσθηκε από το πάθημα μας, αλλά μας χλεύαζε εκ του ασφαλούς, μέχρι που ήρθε και η δικιά του σειρά δοκιμασιών.

Πλέον το τουρκικό παζάρι τελείωσε και οι πρώην φίλοι και σύμμαχοι δεν κάνουν χατήρια όπως παλιά.

Ο πυρπολητής Κανάρης ήδη πλησιάζει με την σκούνα του και κρατάει το μπουρλότο με το στουπί…

Οι Πνευματικοί νόμοι και οι παλιοί λογαριασμοί της Τουρκίας με γενοκτονίες και ολοκαυτώματα αθώων πλασμάτων ΤΟΝ φέρνουν πιο γρήγορα στην ναυαρχίδα της Τουρκικής πολιτικής σκηνής.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Υ.Γ αφιερωμένο στους σφαγιασθέντες υπο των τούρκων Προγόνων μου ¨¨εκ των συνωστισμένων στην προκυμαία 


πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις