Ιδιωτικοί στρατοί & Ελλάδα

Και όμως να είστε σίγουροι οτι θα έρθουν και εδώ. Μιλώ φυσικά για τις ιδιωτικές ομάδες φρούρησης με αυξημένες ευθύνες και δικαιώματα δράσης... ακόμα και ώς ιδιωτικοί στρατοί.

Στην Ελλάδα της αυξημένης εγκληματικότητας και των ποιοτικών χαρακτηριστικών που ανάγουν το έγκλημα στο Σικάγο του 1920, όπου οι εγκληματίες είχαν απο όπλα 22αρια μέχρι και αυτόματα τύπου «tommy-gun» όπως λένε και στις ταινίες.. η ΕΛ.ΑΣ έχει δεμένα τα χέρια και πολύ χαμηλότερης δυνατότητας εξοπλισμό για να ανταπεξέρθει. Η δε, δικαιοσύνη λόγω της «τυφλότητας» της, έχει καταφέρει να μετατρέψει την τιμωρία σε διαδικασία τυπικού χαρακτήρα που απλά γεμίζει ενα φύλο χαρτί στο μητρώο και δίνει δικαίωμα σίτησης και φιλοξενίας στους παραβάτες/εγκληματίες.

Οι έχοντες και κατέχοντες λοιπόν είναι λογικό πως θα αντιδράσουν με την αναβάθμιση της προστασίας τους... αυτό σημαίνει συνήθως τα ακόλουθα πράγματα.

1. Συγκέντρωση/γκετοποίηση των ανθρώπων με οικονομική επιφάνεια σε περιοχές υψηλά φρούρουμενες και φυλασσόμενες. Στην Ελλάδα ήδη κάποιες περιοχές θεωρούνται αυτού του επιπέδου, άτυπα. Όμως το πιθανότερο είναι πως σε αυτές τις περιοχές κάθε ύποπτος εμφανισιακά θα ελέγχεται ενδελεχώς για να παραμείνει εκεί που θα βρίσκεται.. έστω και ως περαστικός. Μην σας κάνει εντύπωση.. ήδη εφαρμόζεται έιπαμε.

2. Συνεχή  ύπαρξη φρουράς και περιπολιών στις περιοχές αυτές απο ανθρώπους με δικαίωμα «πολιτικής σύλληψης»... αυτό ίσως και να αναβαθμιστεί με χρήση Non lethal όπλων όπως σε αρκετές χώρες του εξωτερικού όπου άνθρωποι απο τμήματα δημοτικής αστυνομίας (municipality police), έχουν το δικαίωμα χρήσης τέτοιων μέσων.

3. Το τελευταίο στάδιο θα είναι η φρούρηση οικιών επιλεκτικά με ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ στυλ π.χ. blackwater όπου και οι συγκεκριμένοι θα έχουν άδεια χρήσης όπλων εντός οικίας με την σύντομη αλλαγή νόμου περί όπλων. Η αυξημένη δραστηριότητα τους και σίγουρα η ικανότητα τους να φυλάνε ώς ένοπλοι σημαντικούς στόχους θα αναπτύξει ακόμα περισσότερο την ανάγκη ύπαρξης τους αλλά και την κλιμάκωση χρήσης οπλισμού απο τους εγκληματίες.

Σας φαίνονται υπερβολικά τα 3 παραπάνω σημεία;.. γιατί;.. δείτε στην Ελλάδα τι γίνεται τώρα... το 1 όπως είπα ήδη υφίσταται άτυπα με φύλαξη απο εταιρίες ή/και απο αστυνομικούς. Το 2 δεν είναι και πολύ μακριά δεδομένου οτι είναι απλά θέμα χρημάτων και πίεσης προς πολιτικά πρόσωπα.. Για το 3.. ειναι απλά φυσικό επόμενο.

Και αν σας φαίνεται αδύνατο να σας θυμίσω και πάλι οτι υπάρχει το Ρίο,... υπάρχουν περιοχές στην Γερμανία.. στις ΗΠΑ (ειδικά στις τελευταίες).. όπου «παρείσακτοι» σε περιοχές ελέγχονται αυστηρότατα και εκδιώχνονται αν όντως αποδειχτεί οτι είναι «ξένο σώμα» στις περιοχές αυτές. Εδώ είσαστε και εδώ είμαι.. μετά απο 1-2 χρόνια θα τα ξαναπούμε επί αυτού.

πηγη
iisca-blog

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις