ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑ! ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ "ΔΙΣΦΑΙΝΟΛΗ Α" ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ




Ένας αυξανόμενος αριθμός συνηγόρων υπέρ της υγείας εγείρουν ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές συνδέσεις μεταξύ του οιστρογόνου-όπως η χημική ουσία BPA και του καρκίνου του μαστού.

Η ανησυχία των καταναλωτών για τη BPA ή δισφαινόλη Α, έχει οδηγήσει τους κατασκευαστές να την αφαιρέσουν από τα μπιμπερό, αλλά όχι και σε όλες τις βρεφικές συσκευασίες.


Παρόλα αυτά, η BPA θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει κίνδυνο για τα παιδιά πολύ πριν λάβουν την πρώτη γουλιά τους από το γάλα, σύμφωνα με μια έκθεση του Σεπτεμβρίου για τον καρκίνο του μαστού, μιας ομάδας υπεράσπισης. Τα μωρά, επίσης, εκτίθενται και στη μήτρα, διαπιστώνει η έκθεση.

Ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο είναι ιδιαίτερα ευάλωτο κατά τη διάρκεια των πρώτων 11 εβδομάδων της εγκυμοσύνης, λέει η συντάκτης Sharima Rasanayagam. «Όλα αναπτύσσονται» σε αυτό το στάδιο, λέει. «Τα δομικά στοιχεία καθορίζονται για την μελλοντική υγεία.

Η έκθεση αναφέρει 60 ζωικές και ανθρώπινες μελέτες, οι οποίες συνδέουν την προγεννητική έκθεση BPA σε έναν αυξανόμενο κίνδυνο ποικίλων προβλημάτων υγείας, από καρκίνο του μαστού, καρκίνο του προστάτη σε μειωμένη γονιμότητα, την πρώτη εφηβεία, νευρολογικά προβλήματα και αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η BPA είναι μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται επίσης ευρέως στα πλαστικά δοχεία τροφίμων και τα μπουκάλια ποτών, στο θερμικό χαρτί που χρησιμοποιείται για φαξ, αποδείξεις και εισιτήρια αλλά και σε πλήθος άλλων αντικειμένων καθημερινής χρήσης.


Ενδιαφερθείτε για το καλό του μωρού σας και αναζητήσετε συσκευασίες που δεν περιέχουν τη χημική ουσία BPA.

πηγη
atheatignosi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις