Αδιάβαστος ο ΣΥΡΙΖΑ

Όταν ως μαθητές, πηγαίναμε στις εξετάσεις χωρίς να έχουμε διαβάσει κάποιο μάθημα, συνήθως «κοβόμασταν». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διάβασε καλά… το μάθημα της Ιστορίας. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, όπως τότε στο σχολείο. «Κόπηκε» και αυτός.
Ξαφνικά, η αξιωματική αντιπολίτευση, ζήτησε να αποσυρθεί το βιβλίο της Ιστορίας, της έκτης δημοτικού. Ο λόγος: στο σχολικό βιβλίο δεν εμφανίζεται, λέει,
ο Μεταξάς ως δικτάτορας. «Δεν
αναφέρεται το καθεστώς της 4η Αυγούστου ως δικτατορία» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  Τάσος Κουράκης, προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Εντύπωση προκαλεί μάλιστα, ότι την συγκεκριμένη ερώτηση, συνυπογράφουν και άλλοι βουλευτές του ίδιου κόμματος. Η αλήθεια είναι, ότι τόση αδιαβασιά, είχαμε να δούμε από τότε που ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , δήλωσε ανοιχτά ότι δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο, πριν το υπογράψει.
Η απάντηση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, στα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση και μάλλον εύκολη. Παραθέτοντας απλά, το απόσπασμα του βιβλίου που αναφέρει ότι το καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά ήταν δικτατορικό. Συγκεκριμένα, στην σελίδα 201 αναφέρεται επί λέξει: «Στις 4 Αυγούστου του 1936, ο Μεταξάς στον οποίο είχε αναθέσει την πρωθυπουργία ο βασιλιάς Γεώργιος Β’, διέλυσε τη βουλή και επέβαλε δικτατορία».
Το… σχολικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται σε μια περίοδο, κατά την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση αναλώνει σημαντικό χρόνο, μιλώντας για παρακολουθήσεις τηλεφώνων και κοριούς, κάνοντας φυσικά και τον γνωστό «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων με την κυβέρνηση. Φυσικά, τίποτα δεν αποκλείεται, αναφορικά με την υπόθεση. Ωστόσο, όταν βγαίνει ένας αρχηγός κόμματος και αφήνει τόσο σοβαρές αιχμές, όπως αυτές για τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών, θα πρέπει να προσκομίσει και τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία.
Είναι λογικό και κατανοητό, ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, να θέλει να «χτυπά» σε όλα τα μέτωπα. Δεν είναι ανάγκη όμως, να προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι. Τότε κινδυνεύει να υποπέσει σε λάθη (όπως με το βιβλίο Ιστορίας) ή να χαρακτηριστούν τα στελέχη του ως γραφικοί (όπως με τις περιβόητες παρακολουθήσεις τηλεφώνων).
Άλλωστε, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, αν θέλει, έχει πολλές σοβαρές αφορμές για τις οποίες μπορεί –και θα πρέπει- να κάνει αντιπολίτευση. Από την ανεργία που έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, μέχρι τα συνεχιζόμενα χαράτσια ή ακόμα και τα «λουκέτα» σε ελληνικές επιχειρήσεις, τα οποία πολλαπλασιάζονται.
Θέματα σαν και αυτά «καίνε» τους πολίτες, στην Ελλάδα της κρίσης. Εκεί χρειάζεται έντονη κριτική. Με σχέδιο και σωστά επιχειρήματα. Όχι, διαφωνία… για την διαφωνία, όπως είχε κάνει κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ με την «Διαύγεια» (η υποχρέωση των φορέων του Δημοσίου να αναρτούν στο Διαδίκτυο όλες τις αποφάσεις τους, ώστε να επιτρέπεται η εκτέλεσή τους). Την «Διαύγεια», την οποία είχε καταψηφίσει στη βουλή.
 Όπως είχε πει πριν αρκετά χρόνια, κι ένας Βρετανός πολιτικός, «μην επιλέγεις να έχεις άδικο, απλά και μόνο για να είσαι διαφορετικός»...
πηγη
todomino

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις