Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αζερμπαϊτζάν: Τα αποτελέσματα βγήκαν πριν ψηφίσει ο κόσμος


Ότι γενικά στον κόσμο κάποια πράγματα είναι ήδη προαποφασισμένα, ειδικά σε ό,τι αφορά σε εκλογές, το γνωρίζουμε. Κάτι τέτοιο αποδείχτηκε
στο Αζερμπαϊτζάν μέσω μιας… γκάφας που αποδεικνύει το διαβλητό της εκλογικής διαδικασίας στην χώρα.
Στην επίσημη εφαρμογή για smartphones ο Ιλχάμ Αλίγιεφ εμφανίστηκε να κατακτά το 72,76% των ψήφων μια ημέρα πριν τις εκλογές! Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post η Επιτροπή στην εφαρμογή της για τα smartphones συμπεριέλαβε αποτελέσματα βάσει των οποίων ο Αλίγιεφ φαινόταν να συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 72,76%, ποσοστό δηλαδή παρόμοιο με αυτό που συγκέντρωσε το 2003 (76,84%) και το 2008 (87%).
 
Στην δεύτερη θέση με μόλις 7,4% ήταν ο αντίπαλός του Τζαμίλ Χασανλί.
Όταν έγινε η γκάφα έγινε αντιληπτή τα στοιχεία ανακλήθηκαν και ως επίσημη δικαιολογία προβλήθηκε ότι ο προγραμματιστής που ανέπτυξε την εφαρμογή χρησιμοποίησε κατά λάθος τα στοιχεία των εκλογών του 2008, δικαιολογία που όμως πάσχει στο ότι τα ονόματα των υποψηφίων που χρησιμοποίηθηκαν ήταν αυτά των φετινών εκλογών και όχι του 2008.
Για την ιστορία ο Αλίγιεφ όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης αναδείχθηκε νικητής των εκλογών με ποσοστό της τάξης του 85%.

πηγη
pygmi

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
Μπα δεν γινονται αυτα....φημες.....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις