«Οχι» Από Την Τρόικα Στη Μείωση Του ΕΦΚ Για Το Πετρέλαιο Θέρμανσης

«Οχι» Από Την Τρόικα Στη Μείωση Του ΕΦΚ Για Το Πετρέλαιο Θέρμανσης
Αρνητική ήταν η απάντηση της τρόικας στην πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για μείωση στο 15% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Το σχετικό αίτημα απέστειλε την τελευταία στιγμή
ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας παρά τις ενστάσεις που διατύπωνε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Ζητούσε απ΄την τρόϊκα να απαντήσει άμεσα διότι στις 15 Οκτωβρίου αρχίζει η διανομή του πετρελαίου.

Το υπουργείο επεξεργάζεται νέα πρόταση, που θα προβλέπει μικρή προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης που θα ανέρχεται στο 25% του συνολικού ποσού, αύξηση του ποσού της επιδότησης από 0,28 σε 0,35 ευρώ ανά λίτρο και διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης κατέθεσαν στο μεταξύ την Παρασκευή 55 βουλευτές της ΝΔ. Οι βουλευτές προτείνουν το ποσό που έχει προβλεφθεί να δοθεί προκαταβολικά με εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια ώστε να αποφευχθεί το περυσινό φαινόμενο μη απόδοσης των προβλεπόμενων ποσών στους δικαιούχους.

πηγη
madatoforos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις