«Για κάθε Σέρβο, ο ερχομός στην Ελλάδα είναι ένα ιερό προσκύνημα»


inΜε την φράση «για κάθε Σέρβο, ο ερχομός στην Ελλάδα είναι ένα ιερό προσκύνημα», προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, εξέφρασε τη βαθειά φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Σερβία.
Ο Ντάτσιτς πρόσθεσε,
στην εγκάρδια υποδοχή που του επιφύλαξε ο Κάρολος Παπούλιας πως «θυμάμαι την τελευταία μας συνάντηση στο Βελιγράδι. Δεν υπάρχουν λόγια να την περιγράψω… Ήταν πολύ ωραία» και ακόμη είπε πως επισκέφθηκε την Κέρκυρα, όπου τελούνται οι ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης για τους Σέρβους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Α” Παγκοσμίου Πολέμου.
«Εκτός του ότι η Ελλάδα είναι μία φίλη χώρα της Σερβίας, πρέπει να λάβουμε υπόψη και όλα τα ιστορικά γεγονότα που μας συνδέουν: Την Μονή Χιλανδαρίου στο Άγιον Όρος, την Κέρκυρα με τα πολλά θύματα από πλευράς της Σερβίας, κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Μακεδονικό Μέτωπο και το Σερβικό Νεκροταφείο στη Θεσσαλονίκη (το Ζέιτενλικ)», σημείωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός και δήλωσε συγκινημένος γιατί πρόκειται για μία από τις ιστορικές τραγωδίες του σερβικού γένους, η οποία συνιστά επισφράγιση της φιλίας των δυο χωρών.

πηγη
pygmi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις