Χειροπέδες σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, Παναγιώταρο και Πατέλη – Καταζητούνται Παπάς, Μίχος και άλλοι 34 στελέχη - Ανάμεσα στους συλληφθέντες δύο εν ενεργεία αστυνομικοί - Συνεχής ενημέρωση ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονιστικές εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής συνελήφθησαν Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιώργος Πατέλης μέχρι στιγμής ενώ έχουν βγει εντάλματα και για άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από επέμβαση της Αντιτρομοκρατικής και ξεκίνησαν με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης με πρώτη σύλληψη αυτή του Νίκου Μιχαλολιάκου και δεύτερη του Ηλία Κασιδιάρη, του Γιάννη Λαγού και του Ηλία Παναγιώταρου. Εκτός των βουλευτών θα συλληφθούν άλλα 34 άτομα.
Οπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του ΒΗΜΑ FM, Βασίλης Χιώτης, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, η επιχείρηση της Ασυνομίας ξεκίνησε από τα ξημερώματα, ενώ ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος συνελήφθη πρώτος.
Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής έρχεται
έπειτα από την ενεργοποίηση της παραγγελίας της Εισαγγελείας ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.
Στις 10.40 ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων έφθανε τους 14.
Με βάση αυτό το σκεπτικό ο Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη πρώτος ως αρχηγός του κόμματος και της οργάνωσης, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν προέβαλε αντίσταση.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες, βρίσκεται και ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης, ο οποίος φέρεται να συνομίλησε με τον Γιώργο Ρουπακιά μετα την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών και μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει και την ευθύνη για τις έρευνες.
Γερμενής: Το κράτος ξήλωσε την ΕΛ.ΑΣ και την ΕΥΠ για να συλλάβει τη Χρυσή Αυγή
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, γνωστός και ως Καιάδας, εμφανίστηκε λίγο πριν από τις 11 στη ΓΑΔΑ προκειμένου να ενημερωθεί όπως είπε ο ίδιος αν εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, αλλά και τι ακριβώς συμβαίνει με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Μάλιστα ο κ.Γερμενής είπε στους δημοσιογράφους εισερχόμενος στη ΓΑΔΑ πως «Το κράτος ξήλωσε την ΕΛ.ΑΣ και την ΕΥΠ για να συλλάβει τη Χρυσή Αυγή».
Κεδίκογλου: Η δημοκρατία έχει τα μέσα να αμυνθεί
Αναφορικά με τις συλλήψεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε «Η δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της, η δικαιοσύνη, έχει τα μέσα να αμυνθεί, κάνει τη δουλειά της»
Απέρριψε, ακόμη, τα σενάρια για πρόωρες εκλογές αναφέροντας ότι «δεν υπάρχουν αυτά τα σενάρια. Αν παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

πηγη
eirinika

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις