Ελεύθερη διέλευση στην Ελλάδα ζητούν οι Ουτσεκάδες

1
Μέτα την συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του να ανακοινώσει, την διεξαγωγή επίσημης συνάντησης με τον εκπρόσωπο του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους Ν. Έρογλου, ο Βενιζέλος συναντήθηκε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών και με τον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι και τον Υπουργό Εξωτερικών του Ενβέρ Χότζαι.

Στην συζήτησή τους, ζήτησαν από τον Βενιζέλο την αναγνώριση των διαβατηρίων τους από την Ελλάδα, δηλαδή, την επισημοποίηση της αποδοχής των διαβατηρίων του Κοσόβου ως αναγκαιότητα να κινούνται οι Κοσοβάροι ελεύθεροι στην Ελλάδα, καθώς αυτή η πράξη θα είναι προς όφελος της αμοιβαίας εμπιστοσύνης στις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών
Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το άνοιγμα οικονομικής έδρας εμπορίου στην Αθήνα, ως ένα πρώτο βήμα για την επισημοποίηση των σχέσεων, η οποία θα ήταν καλό για την οικονομία των δύο χωρών.
Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου τόνισε πως η Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου και η Ελλάδα έχουν σχέσεις στην οικονομία, το εμπόριο, την εκπαίδευση και την επιστήμη (τι να σχολιάσουμε εδώ!!!), οι οποίες σχέσεις θα πρέπει να συνεχίσουν να ενισχύονται.

πηγη
himara

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις