Δείτε όσα σας έκρυψαν απο την Eurovision!

 

Στο προσκήνιο

ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι ένα λαμπερό θέαμα που προβάλλει την καλύτερη (λέμε τώρα) μουσική που έχει να προσφέρει η ευρύτερη ευρωπαϊκή ήπειρος. Ίσως έτσι να ξεκίνησε κάποτε σαν ιδέα. Σήμερα, κάθε άλλο παρα αυτό είναι..

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό ωμής προπαγάνδας που καθορίζει τις δυτικές πολιτικές τάσεις της εκάστοτε χρονικής περιόδου. Το είδαμε και πέρσι, όπου όλοι γνωρίζαμε πως η Ουκρανία θα είναι η νικήτρια του διαγωνισμού, λόγω της υπερασπιστικής γραμμής της δύσης. Οπότε ας είμαστε ειλικρινείς, το ξέρουμε ήδη!

Φέτος παρά τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ και του αρχηγού του Νετανιάχου, όχι μόνο δεν αποκλείστηκε το Ισραήλ απο το διαγωνισμό αλλα ο διαγωνισμός πήρε σαφής θέση υπέρ του Ισραήλ! Αυτο μπορούμε να το διαπιστώσουμε με πολλα παραδείγματα όπου ο διαγωνισμός έκανε μεγάλη προσπάθεια να αποκρύψει την αλήθεια απο το κοινό.

Ένας λόγος παραπάνω που έπρεπε να αποκλειστεί το Ισραήλ απο την Eurovision είναι πως το ίδιο το τραγούδι μέσω των στοίχων του περνάει πολιτικά μηνύματα. Η Ισραηλινή καλλιτέχνης μάλιστα κλήθηκε να αλλάξει τον αρχικό τίτλο του τραγουδιού της, “October Rain”, το οποίο κάνει σαφής αναφορά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου οπου ήταν κι ο λόηος που πυροδοτήθηκε ο πόλεμος στη Γάζα. 

Πολλές οι αντιδράσεις της συμμετοχής του Ισραήλ

Καταρχάς όπως στην τηλεόραση όταν εμφανίστηκε το Ισραήλ ακούσαμε επευφημούς και χειροκροτήματα, η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική. Όταν ανέβηκε στη σκηνή το Ισραήλ ολόκληρο το στάδιο άρχισε τα γιουχαϊσματα, αυτό η Γιουροβιζιον το έκρυψε με προηγμένη τεχνολογία:

 

 Στο επόμενο βίντεο βλέπουμε πως ενώ υποτίθεται είναι ένας διαγωνισμός ενότητας των λαών που σέβεται την διαφορετικότητα, μόλις εμφανίστηκε κάποιος με μια μικρή σημαία της Παλαιστίνης απομακρύνθηκε με.. συνοπτικές διαδικασίες:

 

 

 Ενώ αντίθετα ο δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός του Βελγίου VRT διέκοψε το πρόγραμμά του κατά τη διάρκεια του τελικού της Eurovision2024 για να μεταδώσει το εξής μήνυμα: “Καταδικάζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται από το κράτος του Ισραήλ. Επιπλέον, το κράτος του Ισραήλ καταστρέφει την ελευθερία του Τύπου.

 

 

 Πουθενά δεν έδειξαν την αντίδραση έξω απο το χώρο της Γιουροβίζιον όπου υπήρχαν μεγάλες διαμαρτυρίες κατά της γενοκτονίας της Γάζας και φυσικά κατά της συμμετοχής του Ισραήλ:


 

 Δεν είδαμε πουθενά πως ο Γάλλος τραγουδιστής διέκοψε τη πρόβα στη Eurovision για να στείλει μήνυμα υπέρ της Γάζας.

 

 

 

Όπως δεν είδαμε και την διαμαρτυρία της εκπρόσωπου της Νορβηγίας, Αλεσάντρα Μέλε αφού αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό διαμαρτυρόμενη για την γενοκτονία στην Παλαιστίνη λίγες ώρες πριν από το σόου.

«Γίνεται μια γενοκτονία και σας ζητώ από όλους σας να ανοίξετε τα μάτια σας, να ανοίξετε την καρδιά σας. Αφήστε την αγάπη να σας οδηγήσει στην αλήθεια. Είναι ακριβώς μπροστά σας»

Ο αποκλεισμός της Ρωσίας ήταν ο καταλύτης για τις αντιδράσεις κατά της συμμετοχής του Ισραήλ γύρω από τον φετινό διαγωνισμό. Γράφοντας στον The Guardian, ο Jeffrey Ingold υποστήριξε ότι η συμμετοχή του Ισραήλ αποκαλύπτει «τα δύο μέτρα και σταθμά και την κραυγαλέα υποκρισία που ενσωματώνονται στις αδιαφανείς διαδικασίες της EBU για τον ορισμό του τι θεωρείται «πολιτικό». , γράφει. «Πουθενά αυτό δεν ήταν πιο ξεκάθαρο από τα απίστευτα συγκινητικά σόου και τα τραγούδια υποστήριξης και αλληλεγγύης για την Ουκρανία τα τελευταία δύο χρόνια».

Πολλοί καλλιτέχνες , πολιτικοί και απλοί άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη έχουν ζητήσει τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη Eurovision. Διαγωνιζόμενοι σε πολλές χώρες έχουν ήδη αποσύρει την συμμετοχή τους. Καλούμε όλους όσους οραματίζονται έναν πιο δίκαιο και ειρηνικό κόσμο να μποϊκοτάρουν το φεστιβάλ υποκρισίας της Eurovision του 2024.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις