ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ


 Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των ρουμανικών υπηρεσιών πληροφοριών συναντήθηκε πολύ πρόσφατα με τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ και τον αρχηγό κατασκοπείας του, Χόσαμ Λουκ στη Δαμασκό.

Το θέμα της συνάντησης ήταν το θέμα των Σύριων μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Ρουμάνος κατάσκοπος μιλούσε και εκ μέρους της ελληνικής, της κυπριακής και της ιταλικής κυβέρνησης που μοιράζονται τις ανησυχίες τους για την παράτυπη μετανάστευση.

Το 2022, το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy , ανέφερε μια αλλαγή γνώμης στην Αυστρία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Πολωνία σχετικά με τη στάση της ΕΕ στο καθεστώς Άσαντ που είναι αυτή των μαζικών κυρώσεων και της μη συνεργασίας.

Το περιοδικό έφτασε στο σημείο να αναφέρει ότι ορισμένες από αυτές τις χώρες εργάζονταν για να αποφύγουν τις κυρώσεις και να υποστηρίξουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, υποστηρίζοντας ότι ο Άσαντ κέρδισε τον εμφύλιο πόλεμο και η έμφαση δόθηκε στην ανοικοδόμηση και την επιστροφή της Συρίας σε μια αίσθηση κανονικότητας. θα πρέπει να βάλει τέλος στις μάζες των Σύριων και των Λιβανέζων που καταφεύγουν προς τη Νότια Ευρώπη και να ενθαρρύνει όσους ήρθαν στην Ευρώπη να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βουλγαρία, η Ελλάδα και η Ουγγαρία έχουν επιτετραμμένο στη Δαμασκό από το 2020, η Κύπρος επανενεργοποίησε την πρεσβεία της το 2021, ενώ η Ιταλία, η Αυστρία και η Πολωνία διατήρησαν κάποια μορφή επαφής μετά το 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις