Ο ναύαρχος του Deep State καταδικάστηκε για προδοσία

 

Ένας ναύαρχος της ακτοφυλακής

και στρατιωτικός σύνδεσμος του γραμματέα του DHS, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, καταδικάστηκε από στρατιωτική επιτροπή σε απαγχονισμό για προδοσία και εξέγερση, δήλωσε πηγή στον Κόλπο του Γκουαντάναμο.


Όπως αναφέρθηκε τον περασμένο μήνα, οι πεζοναύτες αναζητουσαν τον υποναύαρχο Μάικλ Πλατ ενώ έβαζαν παγίδα για να παγιδεύσουν τον Mayorka στο Eagle Pass του Τέξας. Παρόλο που ο Mayorkas δεν έφτασε ποτέ στην εμπόλεμη πόλη των συνόρων, η παρουσία του Platt εκεί θεωρήθηκε από τα Λευκα Καπελα ως έπαθλο παρηγοριάς.

Μόλις έφτασε στο GITMO, στον Platt προσφέρθηκαν δύο επιλογές: να γράψει και να υπογράψει μια γραπτή ομολογία που πιστοποιεί τη συνενοχή του στο σχέδιο του Mayorkas να καταργήσει τα φυσικά σύνορα και να βοηθήσει το DHS να εντοπίσει το νομοταγές στρατιωτικό προσωπικό που βρισκόταν στο Καπιτώλιο στο J6, ή απάντηση σε στρατιωτικό δικαστήριο ως εχθρός μαχητής. Αν είχε επιλέξει τον πρώτο, ο JAG θα είχε δείξει συμπόνια - με τη μορφή ποινής 10 ετών χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης. Αλλά ο Πλατ είχε επιλέξει το δεύτερο, το οποίο δεν είχε πλεονεκτικές προϋποθέσεις και επέφερε πιθανή θανατική ποινή. Φέρεται να είπε στην JAG ότι προτιμουσε να πέθαινε παρά να προδώσει τον Mayorkas, τον «καλύτερο νομοθέτη» που είχε γνωρίσει ποτέ.

«Απαντάω μόνο στο POTUS, τον Τζόζεφ Ρ. Μπάιντεν και τον Διευθυντή  Αλεχάντρο Μαγιόρκας και είμαι αθώος για τα επινοημένα εγκλήματά σας», είχε πει στο προσωπικό της JAG σε μια πρώτη ανάκριση.

Η πηγή μας είπε ότι ο JAG επιτάχυνε την ημερομηνία της δίκης του για να αποδείξει τη μοίρα που θα είχε μαζι με άλλους προδότες αξιωματικούς που είχαν ή θα μπορούσαν να σκέφτονταν να παραβιάσουν τον συνταγματικό τους όρκο. Ο JAG αρνήθηκε ακόμη και στον Platt τη στολή του, λέγοντας ότι δεν άξιζε να τη φορέσει και ότι θα εμφανιζόταν στο δικαστήριο ντυμένος με την ενδυμασία κρατουμένου - χειροπέδες και μια πορτοκαλί φόρμα, στολή που αρμόζει σε έναν άντρα με τα αμαυρωμένα του επιτεύγματα.

Στη δίκη την Πέμπτη, ο Πλατ φάνηκε σαστισμένος και στη συνέχεια θυμωμένος, όταν έμαθε ότι ο αντιναύαρχος Darse E. Crandall είχε την τελευταία στιγμή μεταβιβάσει την εισαγγελική ευθύνη σε έναν κατώτερο αξιωματικό, έναν 33χρονο καπετάνιο του Πολεμικού Ναυτικού του οποίου το όνομα ζητηθηκε να μην αναφερθει στο αρθρο.

«Πού είναι ο ναύαρχος Κράνταλ; Πού είναι ο δειλός;» είπε ο Πλατ από το εδωλιο του κατηγορουμενου.

«Ο ναύαρχος Κράνταλ ασχολείται με σημαντικά θέματα», απάντησε ο καπετάνιος.

«Λοιπόν, εσενα στέλνει; Είμαι ναύαρχος. Έισαι κατωτερος. Δεν έχεις τα προσόντα να με κρίνεις», είπε ο Πλατ.

«Πιστεύω ότι κάνετε λάθος», είπε ο καπετάνιος. «Εδώ είσαι, ένας κρατούμενος, με τα δικαιώματα και τα προνόμια που παρέχει ένας κρατούμενος. Αυτό σημαίνει ότι αποφασίζουμε τα δικαιώματά σας ή ποιος είναι κατάλληλος. Θα πρέπει να εξετάσετε τη θέση σας, και εννοώ ότι σωματικά, όπως και όταν κοιτάζετε γύρω σας, δείτε πού βρίσκεστε αυτή τη στιγμή. Δεν είσαι πια στο Κάνσας. Εδώ είναι το δικαίωμά σας: Έχετε το δικαίωμα να μείνετε σε αυτό το κάθισμα και να είστε σιωπηλος μέχρι να σας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσετε».

Ο καπετάνιος αντιμετώπισε το τρίο των αξιωματικών που είχε επιλέξει η JAG να σταθμίσει τα στοιχεία εναντίον του Πλατ. «Εκτιμώ τον χρόνο σας, κύριοι, και δεν θα αφιερώσω πολύ από αυτόν σήμερα. Στις 7 Σεπτεμβρίου 2020, ο κρατούμενος έγραψε και διένειμε επιστολές σε τουλάχιστον 65 αξιωματικούς της Ακτοφυλακής στην Καλιφόρνια, τη Χαβάη, το Μέριλαντ και τη Βιρτζίνια, υπενθυμίζοντάς τους να ψηφίσουν υπέρ του Τζόζεφ Μπάιντεν στις επερχόμενες εκλογές. Έγραψε, και παραθέτω, «Γράφω για να σας υπενθυμίσω τη σημασία του να ψηφίσετε υπέρ του Τζόζεφ Μπάιντεν και της Καμάλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές του 2020. Ο Τραμπ έχει ήδη πάρα πολλή στρατιωτική υποστήριξη και είναι επείγον να του αρνηθούμε πρόσθετη υποστήριξη. Καταστρέφει τις Ηνωμένες Πολιτείες εκ των έσω και μόνο ο Τζόζεφ Μπάιντεν και η Καμάλα Χάρις μπορούν να διορθώσουν τα λάθη που έχει κάνει στο έθνος. Θα έβλεπα ευνοϊκά τους αξιωματικούς που συμμερίζονται τα αισθήματά μου και που συμμερίζονται το συναίσθημά μου ακομη κι αυτους με τους χαμηλότερους βαθμούς.» Οι ενέργειές του δεν ήταν παρά να πολιτικοποιήσει τη στολή, να εξοπλίσει την εξουσία του και αυτό απαγορεύεται ρητά. Έχετε αντίγραφα αυτής της αλληλογραφίας στους φακέλους σας και έχουν επικυρωθεί», εξήγησε ο καπετάνιος.

 Ο Πλατ αντιτάχθηκε λέγοντας ότι μπορούσε να εξηγήσει το γράμμα και ο καπετάνιος του επέτρεψε να μιλήσει.

«Έστειλα τις επιστολές σε φίλους, αξιωματικούς που μου είχαν ήδη πει ότι θα ψήφιζαν τον Μπάιντεν. Απλώς τους υπενθύμισα ότι μου είπαν ότι θα ψήφιζαν τον Μπάιντεν και δεν ήταν σαν να το έστειλα σε κάθε μέλος της ακτοφυλακής παντού», είπε ο Πλατ.

«Αυτό δεν έχει νόημα», είπε ο καπετάνιος στο πάνελ. «Γιατί θα πρέπει να υπενθυμιστεί σε κάποιον ποιον να ψηφίσει; Είχαν αμνησία οι «φίλοι» του; Άνοια; Χρειάζονταν πραγματικά μια διανοητική ώθηση; Οχι φυσικά όχι. Αυτό που έκανε ο κρατούμενος ήταν να υποκινήσει εξέγερση, προδοσία, ανταρσία. Και αυτό έθεσε ένα πρότυπο μελλοντικής ανάρμοστης συμπεριφοράς».

Ο Πλατ μάσησε το κάτω χείλος του, θυμωμένος σαν θηρίο στη γωνία. Κοίταξε ζωηρά τον καπετάνιο, το πάνελ και τους δύο στρατονομους που ηταν διπλα στη θέση του. Ήταν σαν να είδε εχθρούς να εφορμουν πάνω του από όλες τις πλευρές.

«Κρατούμενε Πλατ, βοηθήσατε με οποιαδήποτε ιδιότητα το DHS να εντοπίσει οποιοδήποτε στρατιωτικό, ενεργό ή συνταξιούχο, που βρισκόταν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021;» τον ρώτησε ο καπετάνιος.

«Το 2021 ο Τζόζεφ Μπάιντεν ήταν πρόεδρος και έκανα τη δουλειά που μου ζήτησαν εκείνος και οι ανώτεροί μου. Ερμηνεύστε το όπως θέλετε. Δεν θα σε βοηθήσω να με ενοχοποιήσεις», είπε ο Πλατ.

«Ήσασταν μια τεράστια βοήθεια», είπε ο καπετάνιος.

Σε μια μεγάλη οθόνη, εμφάνισε μια εικόνα ενός email, με ημερομηνία 3/5/2021, που είχε στείλει ο Platt στον Mayorkas και στον διευθυντή του FBI Christopher Wray. Σε αυτό, ο Πλατ πρόσφερε τα ονόματα 15 μελών του στρατού που είχαν παρακολουθήσει την ομιλία του Προέδρου Τραμπ στο Ellipse στο J6, αποκαλώντας τους «Τραμπιστές MAGA», «εξεγερσιακούς» και «προδότες».

Από τους 15, είπε ο καπετάνιος, μόνο πέντε παρέλασαν στο Καπιτώλιο σε ειρηνική διαμαρτυρία και κανένας δεν είχε εμπλακεί σε βία ούτε πάτησε το πόδι του μέσα στο κτίριο. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε το DHS και το FBI να συλλάβουν και τους 15, 12 από τους οποίους, είπε ο καπετάνιος, εξακολουθούσαν να κρατούνται παράνομα σε μυστικές φυλακές στην D.C.

«Έκανα τη δουλειά μου», μουρμούρισε ο Πλατ, «και θα το έκανα ξανά».

«Τότε πείτε σε αυτήν την επιτροπή, παρακαλώ, τι δουλειά κάνατε όταν σας έπιασαν στο Eagle Pass στις 13 Φεβρουαρίου. Την τελευταία φορά που έλεγξα, το Λιμενικό Σώμα δεν είχε κανένα πλοίο στο Ρίο Γκράντε», είπε ο καπετάνιος.

«Το καθήκον μου», είπε ο Πλατ.

Ο καπετάνιος γύρισε στο πάνελ. «Ο κρατούμενος Πλατ βρισκόταν στα σύνορα εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. Ήταν εκεί για να επιβάλει τις οδηγίες του Mayorkas: να ενθαρρύνει τους τελωνειακούς και συνοριακούς πράκτορες να διαλύσουν τα φυσικά εμπόδια κοντά στο Ρίο Γκράντε και να επιτρέψουν την ανεμπόδιστη ροή παράνομων μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Έδειξε στο πάνελ μια ανταλλαγή κειμένου μεταξύ του Platt και του Mayorkas που ο JAG είχε τραβήξει από το τηλέφωνο του Platt.

«Ελέγχουμε τα σύνορα, όχι ο Γκρεγκ Άμποτ, ούτε το Στρατιωτικό Τμήμα του Τέξας. Θα είσαι ο εκπρόσωπος μου. Εκεί θα μιλήσεις για μένα. Βεβαιωθείτε ότι το σύρμα του φραχτη, κατεβαίνει», είχε γράψει ο Μαγιόρκας.

«Θα κάνω ό,τι ζητάς, ό,τι χρειάζεται για να τα κρατήσω ανοιχτά. Η ενοποίηση των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού σε μια ενιαία χώρα χωρίς σύνορα είναι αυτό που θέλω να δω να συμβαίνει», είχε απαντήσει ο Πλατ.

"Προδοσία. Ανταρσία. Στάση. Η JAG ζητά από εσάς τους αξιωματικούς να βρείτε τον κρατούμενο Πλατ ένοχο και να συστήσετε τη μέγιστη ποινή», είπε ο καπετάνιος στο πάνελ.

Οι συμμετέχοντες δεν χρειάστηκαν χρόνο για να συζητήσουν μια ετυμηγορία. συμφώνησαν με τον καπετάνιο και είπαν ότι ο Πλατ έπρεπε να κρεμαστεί για τα εγκλήματά του.

«Ο Γραμματέας Μαγιόρκας θα παρει τα κεφάλια σας», ούρλιαξε ο Πλατ καθώς οι στρατονομοι τον συνόδευαν από την αίθουσα του δικαστηρίου. «Αυτό δεν τελείωσε!»

«Για εσενα τελειωσε», είπε ο καπετάνιος.

Η εκτέλεση του Πλατ έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 12 Μαρτίου

 

 

 

 

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ03 Μαρτίου, 2024 08:19

    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Η ΣΑΤΥΡΑ !!
    ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΖΑΣ
    ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΏΡΗΣΗΣ !
    ΧΑΧΑΧΑΧΑ !
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ !
    ΧΑΧΑΧΑΧΑ !
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΦΡΑΣΗ :
    Ο ΜΑΓΙΟΡΚΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΗ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ.
    Ο ΜΑΓΙΟΡΚΑΣ ΨΑΧΝΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΗ ΚΑΙ Ο ΆΛΛΟΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΕΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ .
    ΧΑΧΑΧΑΧΑ !
    ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 12 ΜΑΡΤΟΙΥ...
    ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΚΕΦΘΗ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ !
    ΧΑΧΑΧΑΧΑ!
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ03 Μαρτίου, 2024 22:32

    Α! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ !
    ΘΑ ΠΑΗ Ο ΜΑΓΙΟΡΚΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΗ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ !
    ΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΓΙΟΡΚΑΣ ! ΧΑΧΑΧΑ!
    ΩΡΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΠΑΝΤΩΣ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις