ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΕΙΝΑ ΣΤΟ ΛΟΥΚΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ....!!!


 Η Ουκρανία βρίσκεται σε συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να εξασφαλίσει άλλη μια δόση δανείου

Σύμφωνα με το Bloomberg, το Κίεβο και το ΔΝΤ βρίσκονται στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης, πλησιάζοντας σε συμφωνία για τη μεταφορά 900 εκατ. δολαρίων. Αυτή η πληρωμή θα είναι μέρος ενός μεγαλύτερου δανείου συνολικού ύψους 15,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η Ουκρανία ελπίζει να ολοκληρώσει τη δόση στις 22 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, το ΔΝΤ δεν έχει επιβεβαιώσει ότι επίκειται συμφωνία. Για να πληροί τις προϋποθέσεις για το δάνειο, το Κίεβο έπρεπε να αναπτύξει ένα οικονομικό σχέδιο, συμπεριλαμβανομένων μέτρων όπως η επέκταση των εγχώριων πωλήσεων ομολόγων, η αύξηση των φόρων και η μείωση των δαπανών. Προηγουμένως είχε προταθεί ότι το ΔΝΤ ενδέχεται να παρακρατήσει τη χρηματοδότηση χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Το Bloomberg σημειώνει ότι αυτή η δόση θα ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη σανίδα σωτηρίας για το Κίεβο εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εγκρίνουν ένα πακέτο βοήθειας. Επί του παρόντος, το Κίεβο μπορεί να βασιστεί μόνο σε αυτό το δάνειο και τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ που έχει δεσμευτεί από την Ευρώπη, τα οποία θα εκταμιευθούν σε αρκετά χρόνια. Η πρώτη δόση των 4,5 δισ. ευρώ μπορεί να φτάσει τον Μάρτιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις