Πανδημία | 'Ισπανική Γρίπη'


 Μεταξύ της 21ης Ιανουαρίου και της 4ης Ιουνίου 1918, ο παππούς του Μπιλ Γκέιτς, ο Δρ Φρέντερικ Λ. Γκέιτς, ανέφερε ένα πείραμα στο οποίο δόθηκαν σε στρατιώτες τρεις δόσεις εμβολίου κατά της βακτηριακής μηνιγγίτιδας. Τα "εμβόλια" ήταν δόσεις ενός "εμβολιαστικού" ορού που προερχόταν από άλογα.

Κατά τη διάρκεια των πολεμικών ετών 1918-1919, ο στρατός των ΗΠΑ αυξήθηκε σε 6 εκατομμύρια άνδρες, εκ των οποίων 2 εκατομμύρια στάλθηκαν στο εξωτερικό. Το Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών Ροκφέλερ εκμεταλλεύτηκε αυτή τη νέα δεξαμενή ανθρώπινων πειραματόζωων για τη διεξαγωγή πειραμάτων "εμβολίων".

Σύμφωνα με τον Γκέιτς, χορήγησαν τυχαίες δόσεις ενός πειραματικού "εμβολίου" βακτηριακής μηνιγγίτιδας σε στρατιώτες. Στη συνέχεια, ορισμένοι από τους στρατιώτες εμφάνισαν συμπτώματα που χαρακτηρίστηκαν ως "προσομοιωμένη" μηνιγγίτιδα, αλλά ο Δρ Γκέιτς προωθεί τον φανταστικό ισχυρισμό ότι δεν επρόκειτο για πραγματική μηνιγγίτιδα.

Το 1918, η  γρίπη ήταν ένας γενικός όρος για μια ασθένεια άγνωστης προέλευσης. Ο παραπλανητικός όρος "ισπανική γρίπη" δεν διορθώθηκε ποτέ.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις