Καλωσορίσατε στην ψηφιακή ΕΕ...


 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να καταργήσει τα διαβατήρια με αντάλλαγμα βιομετρικούς ελέγχους στα σύνορα... Τα διαβατήρια και οι ταυτότητες θα καταργηθούν σύμφωνα με τις ιδέες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αντίθετα, θα πρέπει να υπάρχουν μόνο ψηφιακά έγγραφα. 

Από την πανδημία του κορωνοϊού το αργότερο, οι πολίτες αναμένουν «τη χρήση ανέπαφων τεχνολογιών ως βασική προϋπόθεση για ασφαλή και απρόσκοπτα ταξίδια», γράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θέλει «να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου χώρου Σένγκεν», να απλοποιήσει τα ταξίδια «και να αυξήσει έτσι την ελκυστικότητα της ΕΕ».

"Η αποκλειστική χρήση φυσικών εγγράφων περιπλέκει τους αποτελεσματικούς ελέγχους κατά τη διέλευση των συνόρων και η έκδοση αυτών των εγγράφων σε απομακρυσμένες τοποθεσίες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, εμποδίζοντας τελικά τα διεθνή ταξίδια", σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο αποτέλεσε τη βάση μιας δημόσιας διερευνητικής εκτίμησης επιπτώσεων στην πτώση. 

Η "χρήση βιομετρικών λύσεων" θα πρέπει να "επιτρέψει στις αρχές που είναι αρμόδιες για τον έλεγχο" και τους συνοριακούς ελέγχους "να εντοπίζουν πιο αξιόπιστα τους επιβάτες, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο που σχετίζεται με μεμονωμένους επιβάτες". Από τις 360 απόψεις σχετικά με την εκτίμηση επιπτώσεων, σχεδόν όλες ήταν αρνητικές... 













ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις