Απομυθοποίηση της “Κλιματικής Αλλαγής”

 Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια 

Ο εγκεφαλικά νεκρός Biden και η συμμορία που

τον ελέγχει προωθούν ένα επιχείρημα που είναι περίεργο ακόμη και για τα χαμηλά πρότυπα αυτής της εγκληματικής συμμορίας. «Έχει ζέστη έξω. Ας κλείσουμε την αμερικανική οικονομία και ας κάνουμε πράσινο». Δεν έχει νόημα και σκοπός του είναι να σκοτώσει ανθρώπους και να καταστρέψει την Αμερική κατά τη διαδικασία.

Αν η θερμοκρασία ανεβαίνει, είναι καλό ή κακό; Όπως επισημαίνει ο Matt Ridley, γενικά είναι πολύ καλό:

«Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πραγματική. Είναι επίσης – μέχρι στιγμής – ως επί το πλείστον ωφέλιμη. Αυτό το εκπληκτικό γεγονός αποκρύπτεται από το κοινό με μια αποφασιστική προσπάθεια εκ μέρους των κινδυνολόγων και των συμμάχων τους στα Μέσα  Ενημέρωσης που είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα της κρίσης και της έκτακτης ανάγκης. Ο στόχος των καθαρών μηδενικών (Net Zero) εκπομπών στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2050 είναι αρκετά αμφιλεγόμενος ως πολιτική λόγω του πόνου που προκαλεί. Αλλά τι γίνεται αν αυτός ο πόνος είναι μόνο για να αποτρέψει κάτι που δεν κάνει πραγματικό κακό;

Το μεγαλύτερο όφελος των εκπομπών είναι το παγκόσμιο πρασίνισμα, η αύξηση χρόνο με το χρόνο της πράσινης βλάστησης στην επιφάνεια της γης του πλανήτη. Τα δάση αναπτύσσονται πιο πυκνά, τα λιβάδια πιο πλούσια και οι θάμνοι πιο γρήγορα. Αυτό έχει μετρηθεί χρησιμοποιώντας δορυφόρους και επιτόπια καταγραφή των ρυθμών ανάπτυξης των φυτών. Συμβαίνει σε όλους τους βιότοπους, από την τούνδρα μέχρι το τροπικό δάσος. Στις τέσσερις δεκαετίες από το 1982, όπως επισημαίνει ο Bjorn Lomborg, τα δεδομένα της NASA δείχνουν ότι το παγκόσμιο πρασίνισμα έχει προσθέσει 618.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα επιπλέον πράσινης φυλλωσιάς κάθε χρόνο, που ισοδυναμούν με τρεις  φορές την έκταση της Μεγάλης Βρετανίας. Καλά διαβάσατε: κάθε χρόνο υπάρχει περισσότερο πράσινο στον πλανήτη σε έκταση τριών Βρετανιών. Βάζω στοίχημα ότι η Greta Thunberg δεν σας το είπε αυτό.

Η αιτία αυτού του πρασινίσματος; Αν και η δενδροφύτευση, η φυσική αναδάσωση, οι ελαφρώς μεγαλύτερες περίοδοι ανάπτυξης και λίγο περισσότερες βροχοπτώσεις συμβάλλουν, η μεγάλη αιτία είναι κάτι άλλο. Όλες οι μελέτες συμφωνούν ότι μακράν ο μεγαλύτερος συντελεστής στο παγκόσμιο πρασίνισμα – υπεύθυνος περίπου για το μισό αποτέλεσμα – είναι το επιπλέον διοξείδιο του άνθρακα στον αέρα. Σε 40 χρόνια, το ποσοστό της ατμόσφαιρας που είναι CO2 έχει αυξηθεί από 0,034 τοις εκατό σε 0,041 τοις εκατό. Αυτό μπορεί να φαίνεται μια μικρή αλλαγή, αλλά, με περισσότερη «τροφή» στον αέρα, τα φυτά δεν χρειάζεται να χάσουν τόσο πολύ νερό μέσω των πόρων τους (“στόματα”) για να αποκτήσουν μια δεδομένη ποσότητα άνθρακα. Έτσι, οι ξηρές περιοχές, όπως η περιοχή Sahel   της Αφρικής, βλέπουν μερικές από τις μεγαλύτερες βελτιώσεις στο πράσινο. Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα από τα φτωχότερα μέρη στον πλανήτη, είναι καλά νέα ότι υπάρχει περισσότερη τροφή για τους ανθρώπους, τις κατσίκες και την άγρια ​​ζωή.

Επειδή, όμως, τα καλά νέα δεν είναι νέα, οι ομάδες πράσινων πιέσεων και οι περιβαλλοντικοί ανταποκριτές στα μέσα ενημέρωσης προτιμούν να αγνοούν το παγκόσμιο πρασίνισμα. Παραδόξως, αυτό δεν άξιζε καμίας αναφοράς στην πρόσφατη σειρά Green Planet του BBC, παρά το όνομα. Ή, αν αναφέρθηκε, τα Μέσα Ενημέρωσης επισημαίνουν μελέτες που υποδηλώνουν ότι το πρασίνισμα μπορεί να σταματήσει σύντομα. Αυτές οι μελέτες βασίζονται σε αμφισβητήσιμα μοντέλα, όχι σε δεδομένα (γιατί τα δεδομένα δείχνουν ότι η επίδραση συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό). Στις ελάχιστες περιπτώσεις που το BBC ανέφερε το παγκόσμιο πρασίνισμα, συνοδεύεται πάντα από μια προειδοποίηση για την υγεία σε περίπτωση που κάποιος θεατής μπορεί να δει την αλλαγή του κλίματος – για παράδειγμα, “το επιπλέον φύλλωμα βοηθά στην επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής, αλλά οι ερευνητές προειδοποιούν ότι αυτό θα αντισταθμίζεται από την άνοδο της θερμοκρασίας”.

Ένα άλλο καλό νέο είναι για τους θανάτους. Είμαστε εναντίον τους, σωστά; Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι η αύξηση της θερμοκρασίας είχε ως αποτέλεσμα μισό εκατομμύριο λιγότερους θανάτους στη Βρετανία τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο κρύος καιρός σκοτώνει περίπου “20 φορές περισσότερους ανθρώπους από τον ζεστό καιρό”, σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία αναλύει “πάνω από 74 εκατομμύρια θανάτους σε 384 τοποθεσίες σε 13 χώρες”. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε ένα εύκρατο μέρος όπως η Βρετανία, όπου οι καλοκαιρινές μέρες σπάνια είναι αρκετά ζεστές για να σκοτώσουν. Έτσι, η υπερθέρμανση του πλανήτη και το ασύνδετο φαινόμενο της θέρμανσης των πόλεων σε σχέση με τις αγροτικές περιοχές, που προκαλείται από τη διατήρηση της θερμότητας από τα κτίρια συν τη χρήση ενέργειας, εμποδίζουν και τα δύο τους πρόωρους θανάτους σε τεράστια κλίμακα.

Σίγουρα αυτό θα αλλάξει στο μέλλον; Πιθανώς όχι. Η Βρετανία θα έπρεπε να γίνει πολύ, πολύ πιο ζεστή για να αρχίσει η θνησιμότητα του καλοκαιριού να ξεπερνά τους θανάτους το χειμώνα. Ούτε η Ελλάδα δεν τα καταφέρνει. Και οι στατιστικές δείχνουν ότι – όπως προβλέπει η θεωρία των αερίων του θερμοκηπίου – συνολικά περισσότερη θέρμανση συμβαίνει σε κρύα μέρη, σε κρύες εποχές και σε κρύες περιόδους της ημέρας. Έτσι, οι νυχτερινές θερμοκρασίες του χειμώνα στον παγκόσμιο βορρά αυξάνονται πολύ πιο γρήγορα από τις θερμοκρασίες ημέρας του καλοκαιριού στις τροπικές περιοχές.

Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες στις ΗΠΑ αλλάζουν με το ήμισυ του ρυθμού από τις θερμοκρασίες του χειμώνα και η ημέρα θερμαίνεται 20 τοις εκατό πιο αργά από τη νύχτα. Παρόμοιο μοτίβο παρατηρείται στις περισσότερες χώρες. Τα τροπικά έθνη αντιμετωπίζουν ως επί το πλείστον πολύ αργή, σχεδόν μη ανιχνεύσιμη θέρμανση κατά τη διάρκεια της ημέρας (εκτός πόλεων), ενώ τα έθνη της Αρκτικής βλέπουν αρκετά γρήγορη αλλαγή, ειδικά το χειμώνα και τη νύχτα. Οι συναγερμοί λατρεύουν να μιλούν για την πολική ενίσχυση της μέσης κλιματικής αλλαγής, αλλά συνήθως παραλείπουν την αναπόφευκτη άλλη πλευρά της: ότι οι τροπικές θερμοκρασίες (όπου ζουν οι περισσότεροι φτωχοί άνθρωποι) αλλάζουν πιο αργά από τον μέσο όρο». Δείτε αυτό.

Ο εγκεφαλικά νεκρός Biden λέει ότι πρέπει να απαντήσουμε σε αυτά τα καλά νέα καταστρέφοντας την αμερικανική οικονομία μέσω της Πράσινης Νέας Συμφωνίας. Σύμφωνα με τον Joel Kotkin, «Το ενδιαφέρον με την Πράσινη Νέα Συμφωνία είναι ότι αρχικά δεν ήταν καθόλου θέμα για το κλίμα… “Παιδιά το σκέφτεστε ως ζήτημα κλίματος; Διότι πραγματικά  εμείς το θεωρούμε ως ένα θέμα του πώς-να-αλλάξεις-την-όλη-την οικονομία”.» Έτσι είπε ο Saikat Chakrabarti, πρώην επικεφαλής του προσωπικού της Alexandria Ocasio-Cortez, και γενικά αναγνωρισμένος συγγραφέας του Green New Deal.

Μερικές φορές είναι σοφό να ανακαλύψουμε τι σκέφτονται πραγματικά οι εμπνευστές των ιδεών. Αυτό ισχύει για έγγραφα που φώτισαν τη ζωή μας, όπως το Σύνταγμα των ΗΠΑ, καθώς και για εκείνα που τις έχουν σκοτεινιάσει, όπως το Mein Kampf.

Αυτό ισχύει επίσης για την εκκολαπτόμενη Πράσινη Νέα Συμφωνία, την οποία ο Πρόεδρος Joe Biden έχει ουσιαστικά υιοθετήσει ως δική του. Ακόμα κι αν το Κογκρέσο αποτύχει να το εγκρίνει πλήρως, ο Biden θα επιδιώξει να επιβάλει πολλούς από τους στόχους του μέσω  πράξεων διοικητικού περιεχομένου για αυτοκίνητα που κινούνται με φυσικό αέριο, χρήσεις γης, αεροπλάνα, κάθε μορφή ορυκτών καυσίμων και πυρηνική ενέργεια. Οι Green New Dealers θα επεκτείνουν επίσης το κράτος πρόνοιας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιλέγουν να μην εργαστούν.

Όπως ανέφερε ο Chakrabarti, το Green New Deal δεν είναι άλλο ένα περιβαλλοντικό βελτιωτικό, αλλά κάτι πολύ πιο ουσιαστικά μετασχηματιστικό. Το ότι το ενστερνίστηκε η κυβέρνηση Biden είναι κάπως εκπληκτικό, δεδομένου ότι οι πιθανές οικονομικές συνέπειες αυτού του σχεδίου –ιδιαίτερα για την εργατική τάξη – έκαναν τόσο τον Biden όσο και την πρόεδρο της Βουλής  Nancy Pelosi  να αποστασιοποιηθούν από αυτό κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής εκστρατείας. Αλλά τώρα το Green New Deal επανήλθε στην επιφάνεια, έχοντας κάνει τη μεταμόρφωση από μια αριστερή φαντασίωση σε μια σοβαρή πολιτική πρωτοβουλία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, παρά αυτό το ρεκόρ παραμόρφωσης, η κλιματική υστερία έχει γίνει η διαρκής πίστη των κυρίαρχων Μέσων Ενημέρωσης, των πανεπιστημίων και ενός μεγάλου τμήματος του εταιρικού κατεστημένου, ιδιαίτερα στη Wall Street και στη Silicon Valley. Μερικοί έχουν ασπαστεί ακόμη και την καθόλου καπιταλιστική έννοια της αποανάπτυξης, μιας ιδεολογίας που προτείνει, στην ουσία, η Δυτική εργατική και μεσαία τάξη ότι πρέπει να θυσιάσει την άνεση και τη φιλοδοξία για να σώσει τον πλανήτη. (Συχνά κατόπιν παρότρυνσης των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, με τα μεγάλα κτήματά τους και τα ιδιωτικά τζετ!)

Παρόλο που τα περισσότερα βιομηχανικά συνδικάτα υποστήριξαν τον Biden, τα πρώτα ξεκάθαρα θύματα του εναγκαλισμού του με την Πράσινη Νέα Συμφωνία είναι προφανή: άνθρωποι που εργάζονται στην ενέργεια και τομείς που εξαρτώνται από αξιόπιστη και οικονομικά προσιτή ενέργεια, όπως εργάτες πετρελαίου, οδηγοί φορτηγών, εργαζόμενοι σε εργοστάσια και logistics. Για παράδειγμα, μια κίνηση για την απαγόρευση του fracking (υδραυλική ρωγμάτωση) – την οποία υποστήριξε η αντιπρόεδρος Kamala Harris – θα κόστιζε, σύμφωνα με έκθεση του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ, αρκετά εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Αυτό θα γίνει πολύ χειρότερο από την πράσινη στροφή κατά της πυρηνικής ενέργειας και του φυσικού αερίου, σημειώνει ο επί μακρόν περιβαλλοντολόγος Ted Nordhaus.

Σύμφωνα με την Πράσινη Νέα Συμφωνία (Green New Deal), οι εκτοπισμένοι εργαζόμενοι θα γραφτούν στο Ταμείο Ανεργίας ή θα ενθαρρύνονται να λάβουν δουλειά στην «πράσινη οικονομία». Ωστόσο, αυτές οι θέσεις εργασίας, σημειώνει μια πρόσφατη μελέτη του Συνδικάτου Οικοδομικών Συντεχνιών, πληρώνονται πολύ χειρότερα και είναι λιγότερο πιθανό να διαρκέσουν πολύ ή να συνδικαλιστούν, από εκείνες της συμβατικής βιομηχανίας ενέργειας. «Είναι βλακείες το ότι οι πράσινες θέσεις εργασίας είναι καλές δουλειές της μεσαίας τάξης, γιατί δεν είναι», είπε ο Terry O’Sullivan, γενικός πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Εργατών της Βόρειας Αμερικής, σε συνομιλία με το Politico. . «Ανησυχώ για τα μέλη των συνδικάτων και τις οικογένειες των συνδικάτων που μένουν πίσω… και νομίζω ότι έχουν ήδη μείνει πίσω».

Γιατί θέλουν να μας κάνουν αυτά τα φρικτά πράγματα; Είναι μέρος του ίδιου σχεδίου με τα θανατηφόρα εμβόλια Covid για να σκοτώσουν ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού και να ελέγξουν ό,τι απομένει. Ο Gary Barnett προσφέρει μια καλή περίληψη της ατζέντας τους:

«Τελευταία, και μετά από μια παγκόσμια επίθεση στην ανθρωπότητα που δεν έχει ταίρι στην ιστορία, η επέκταση της “επανεκκίνησης” (κατάληψης) της κοινωνίας  εντατικοποιείται σε επικές διαστάσεις. Με αυτό θα έρθει μια επίθεση από δεδηλωμένα τέρατα για να τρομάξουν τις μάζες δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο πανικό· η κορυφαία πριν και μετά την ολοκλήρωση της φάρσας του “Covid”, πιθανότατα θα παραμείνει η απάτη γελοιωδώς ονομαζόμενη ανθρωπογενής “κλιματική αλλαγή”.

Στην πραγματικότητα, αυτό έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά, κατά τη γνώμη μου,  θα κλιμακωθεί στους επόμενους μήνες και μετά. Κάποια στιγμή, η “κλιματική αλλαγή” πιθανότατα θα αποκαλυφθεί ως το βασικό επικείμενο θέμα σε ό,τι αφορά όσους θέλουν να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο των μαζών,  επί της ουσίας αντικαθιστώντας  σε σπουδαιότητα  άλλα δόλια εργαλεία της τυραννίας, όπως οι “πανδημίες ιών”, αλλά όχι εξαλείφοντάς τες ως μέρος της συνωμοσίας αποπληθυσμού και ελέγχου.

Αυτό το σενάριο έχει σχεδιαστεί και παιχτεί εδώ και δεκαετίες, αλλά τώρα μπαίνει σε ένα πολύ προχωρημένο στάδιο σε αυτήν την πλοκή για να αλλάξει τη ζωή όπως τη γνωρίζουμε· υποβιβάζοντας την ανθρωπότητα σε μια κοινωνική αλλαγή δύο επιπέδων που αποτελείται από μια τάξη ελέγχου που μερικές φορές αναφέρεται ως παγκόσμια “ελίτ” και μια τάξη σκλάβων που αποτελείται από τις μάζες. Αυτό προορίζεται να κορυφωθεί με την κύρια τάξη των δεδηλωμένων ελίτ που θα επιβάλλουν μια τεχνοκρατική ιεραρχία τόσο ακραία που εξαλείφει εντελώς την ελευθερία του ατόμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις