ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΗΦΑΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ....!!!

Σεβασμός ναι, προσκύνημα όχι. Αυτό είναι το μήνυμα που εστάλη χθες το βράδυ από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου

της Πολωνίας, η οποία, σε αντίθεση με την Αγγλία , δεν γονάτισε στην πολιτική ορθότητα. Στο Wembley , πριν από την έναρξη του αγώνα για τους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, οι Άγγλοι παίκτες γονάτισαν με στυλ Black Life , ενώ οι Πολωνοί παίκτες παρέμειναν όρθιοι. Η άρνηση εκτέλεσης αυτού του τελετουργικού θεωρείται «ρατσισμός». Οι «λευκοί αετοί», στην πραγματικότητα, περιορίστηκαν στην ένδειξη του εμβλήματος"Respect" («Σεβασμός») στο μανίκι της στολής τους.

Εν όψει του χθεσινού αγώνα, ο πρόεδρος της πολωνικής ομοσπονδίας, Zbigniew Boniek (παλιά δόξα του πολωνικού ποδοσφαίρου και της Γιουβέντους), απάντησε σε  συγκεκριμένη ερώτηση: «Δεν ξέρω αν θα γονατίσουμε με τους Άγγλους. Μέχρι στιγμής αυτό το θέμα δεν έχει αντιμετωπιστεί στις προπονήσεις μας. Υπήρχαν πιο σημαντικά και πιο επείγοντα: αυτό είναι το τελευταίο θέμα που μας ενδιαφέρει». Ένας άλλος θρύλος του ποδοσφαίρου της Πολωνίας, ο πρώην τερματοφύλακας Jan Tomaszewski, είχε επίσης μιλήσει πριν από τον αγώνα της Αγγλίας κατά της Πολωνίας, διευκρινίζοντας ότι το να γονατίσουμε είναι μια άχρηστη πολιτική χειρονομία. «Δεν θέλω να πω πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι παίκτες μας», είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή. «Μπορώ να πω μόνο με πλήρη ευθύνη ότι δεν θα γονατίσω. Έχω έναν αετό στο στήθος μου και αυτό δεν με απασχολεί».

Στη συνέχεια, η πολωνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου δήλωσε ότι ήθελε να πάρει μια "ουδέτερη και απολιτική θέση απέναντι στην πρωτοβουλία Black Lives Matter", ενώ, όπως σημειώνει, κρατάει αποστάσεις από οποιαδήποτε εκδήλωση ρατσισμού στο ποδόσφαιρο. Παρόμοια στάση κράτησαν την Τρίτη οι παίκτες της Τσεχικής Δημοκρατίας στον αγώνα εναντίον της Ουαλίας, με τους Τσέχους παίκτες να αρνούνται να γονατίσουν και να επιδεικνύουν το Respect στις φανέλες τους.


«Πολλή συζήτηση προέκυψε για το αν οι Πολωνοί ποδοσφαιριστές θα πρέπει να γονατίσουν στο Wembley ως συγγνώμη για τη δουλεία, για τον ρατσισμό, για όλα τα φαινόμενα που έχουν βιώσει διάφοροι λαοί σε ολόκληρο τον κόσμο τους περασμένους αιώνες, ή ακόμα βιώνουν», δήλωσε την Τετάρτη ο Πολωνός βουλευτής του Εθνικού Κινήματος (Ruch Narodowy), Robert Winnicki. «Οι Πολωνοί δεν πρέπει να γονατίσουν. Οι Πολωνοί δεν πρέπει να ενταχθούν σε έθνη που ζητούν συγγνώμη για την αποικιοκρατική πολιτική τους και για το δουλεμπόριο, επειδή η Πολωνία δεν ακολούθησε ποτέ μια τέτοια πολιτική. Η Πολωνία και οι Πολωνοί δεν ήταν αποικιοκράτες, η Πολωνία και οι Πολωνοί δεν έχουν να ζητήσουν συγγνώμη για τίποτε», τόνισε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

  1. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ02 Απριλίου, 2021 23:07

    ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΟΥΣΑΡΩΝ .
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ! ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ,ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΑΠΕΛΑ ,ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΩΝΟΣ .
    ΟΥΕΦΑ ,ΦΙΦΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΦΙΔΟΦΩΛΙΕΣ .
    ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΗ ΦΦΦΦΦΦΦΦΦΣΣΣΣΣΣ ,Ο ΟΦΙΣ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ
    ΕΜΕΙΣ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΡΟΣΕΥΧΩΜΑΣΤΕ
    ΟΥΤΕ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
    ΜΟΝΟ ΚΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΟΝΥ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις