Παράξενα πράγματα...! Μυστηριώδης νόσος που προκαλεί αμνησία και παραισθήσεις στον Καναδά.

 

Πολλά από τα συμπτώματα παρατηρήθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής κατά

την διάρκεια του περασμένου έτους.

Συμπτώματα αμνησίας, παραισθήσεων και μυϊκής ατροφίας παρατηρήθηκαν σε 43 ασθενείς στην περιοχή Νιου Μπρούνσγουικ του Καναδά, προβληματίζοντας τους γιατρούς.

Πολλά από τα συμπτώματα παρατηρήθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής κατά την διάρκεια του περασμένου έτους, χωρίς οι ειδικοί να έχουν μπορέσει να δώσουν μια ικανοποιητική απάντηση ως προς τα πιθανά τους αίτια.

Οι τοπικές αρχές έχουν απαιτήσει από τους γιατρούς μια εξήγηση αλλά, καθώς τα κρούσματα παραμένουν λίγα, εγείροντας περισσότερες ερωτήσεις, παρά δίνοντας απαντήσεις, οι γιατροί έχουν τονίσει στο κοινό πως δεν υπάρχει ακόμα ανάγκη πανικού.

Οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώθηκαν για τα περιστατικά την περασμένη εβδομάδα, όταν διέρρευσε ένα υπόμνημα του τοπικού φορέα δημόσιας υγείας, με το οποίο ζητούταν από τους γιατρούς να είναι σε επιφυλακή για πιθανά συμπτώματα σε ασθενείς, παρόμοια με αυτά της νόσου Κρόιτσφελντ- Γιάκομπ- μιας σπάνιας, θανατηφόρου ασθένειας του εγκεφάλου.

«Βρισκόμαστε σε συνεργασία με διαφορετικούς εθνικούς φορείς και ειδικούς. Παρόλα αυτά, δεν έχουμε αναγνωρίσει ακόμα καμιά ξεκάθαρη αιτία», έλεγε το υπόμνημα.

Κάποια από τα συμπτώματα, όπως η απώλεια μνήμης, οι ακούσιες σωματικές κινήσεις και τα προβλήματα στην όραση, τράβηξαν την προσοχή του Καναδικού κέντρου για την νόσο Κρόιτσφελντ- Γιάκομπ, αλλά οι πρώτες έρευνες έδειξαν πως, παρά τις ομοιότητες, η νόσος που πλήττει τώρα τους Καναδούς πρόκειται για κάτι άλλο.

Οι ασθενείς αυτής της «νέας» νόσου πλήττονταν αρχικά από ανεξήγητους πόνους στο σώμα, σπασμούς και αλλαγές στη συμπεριφορά τους, συμπτώματα τα οποία θα μπορούσαν να αποδοθούν ακόμα και σε ψυχικές ασθένειες όπως το αυξημένο άγχος και η κατάθλιψη.

Ωστόσο, μέσα σε διάστημα 18-36 μηνών οι ασθενείς άρχιζαν να παρουσιάζουν μείωση των γνωσιακών τους ικανοτήτων, ατροφία των μυών, τριγμό των δοντιών και σιελόρροια.

Ορισμένοι από αυτούς βίωναν τρομακτικές παραισθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του αισθήματος πως έντομα περπατούσαν πάνω στο δέρμα τους.

Για να βεβαιωθούν πως επρόκειτο για κάτι το διαφορετικό, οι γιατροί του Νιου Μπρούνσγουικ πέρασαν κάθε νέο ασθενή από εξετάσεις όπως το εγκεφαλογράφημα, τα νευρολογικά και τα τοξικολογικά τεστ και εξέτασαν εκτενώς το ιστορικό τους, αποκλείοντας τελικά άλλες ασθένειες όπως η άνοια ή άλλες νευροεκφυλιστικές ή αυτοάνοσες παθήσεις.

Το πρώτο κρούσμα της παράξενης αυτής νόσου καταγράφηκε το 2015, ωστόσο το 2019 καταγράφηκαν 11 περιστατικά και άλλα 24 το 2020.

Οι ερευνητές θεωρούν πως από την ασθένεια έχουν πεθάνει ως τώρα 5 άτομα.

«Εδώ και πάνω από 20 χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί μια ασθένεια που να είναι τόσο δύσκολο να προσδιοριστεί και διαγνωστεί, όπως αυτή», λέει ο Michael Coulthart, επικεφαλής του δικτύου για την προαναφερθείσα νόσο Κρόιτσφελντ- Γιάκομπ.

Καθώς τα κρούσματα παρατηρήθηκαν εντός μιας συγκεκριμένης περιοχής, οι ειδικοί συνεχίζουν να εξετάζουν και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες (όπως η μόλυνση του νερού) που ενδεχομένως ευθύνονται για την εκδήλωση της νόσου.

«Δε γνωρίζουμε τι την προκαλεί», λέει ο δρ. Αλιέρ Μαρρέρο, νευρολόγος και επικεφαλής της σχετικής έρευνας.

«Δεν ξέρουμε καν εάν πρόκειται για κάποιο συγκεκριμένο σύνδρομο», προσθέτει η δρ. Βάλερι Σιμ, ερευνήτρια για τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα.

«Το να διαγνώσουμε έναν ασθενή με κάτι συγκεκριμένο είναι κάποιες φορές δύσκολο στην Ιατρική. Οι νευρολόγοι συχνά έχουν τα εργαλεία για να βοηθήσουν τον ασθενή να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα, με τη «ρίζα» του προβλήματος να παραμένει άγνωστη ακόμα και αφότου θεραπευτεί ο ασθενής. Τελικά μπορεί να μην μάθεις ποτέ τι είχε», εξηγεί η Σιμ και καταλήγει:

«Κατά καιρούς παρατηρούμε περίεργα νευρολογικά σύνδρομα. Κάποιες φορές τα ερμηνεύουμε, κάποιες άλλες όχι».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Κάτι ρίχνουν κάθε τόσο που προξενεί προβλήματα στους ανθρώπους, απώλεια μαλλιών (γεμίσαμε διαφημίσεις εμφύτευσης μαλλιών, σαμπουάν κλπ), νευρολογικά προβλήματα που φαίνονται κυρίως στη μέση ηλικία κ μετά, αλλεργίες, zal;adew, μύκητες κλπ. Και αφορά κ την αλλαγή καιρού επίσης, όλο έκτακτα καιρικά φαινόμενα είμαστε και ο ήλιος συνέχεια κρυμμένος. Ο Γκέιτς και η συμμορία του κάτι θα ξέρουν.
    Capricorn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η νόσος Κρόιτσφελντ- Γιάκομπ είναι η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια, ή η ασθένεια των τρελών αγελάδων. Πως προέκυψε; Από την απληστία κάποιων που θεώρησαν ότι αλέθοντας τα οστά των αγελάδων από τα σφαγεία και προσθέτοντας τα στην τροφή των ζωντανών αγελάδων θα έχουν κέρδος!!!
    Το αποτέλεσμα: Μετέτρεψαν τις αγελάδες σε κανιβάλους, τρώγοντας τα οστά των νεκρών και προέκυψε η ασθένεια των τρελών αγελάδων!
    Αν και θα έπρεπε να μιλάνε για τρελούς ανθρώπους και όχι για τρελά ζωντανά!
    Τώρα στους ανθρώπους πως προκαλείται; Μήπως είναι εμβολιασμένοι και στα εμβόλια υπάρχει mRNA από πίθηκο ή από έμβρυα από εκτρώσεις;
    Πάντως κάτι κάνουν από το 2015 και μετά, γιατί παλαιότερα δεν υπήρχαν τέτοια προβλήματα στους ανθρώπους...
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταματήστε τα εμβόλια ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ. ΌΛΑ ΤΑ ΕΜΒΌΛΙΑ.
    ΤΌΤΕ ΌΛΑ ΘΑ ΠΆΝΕ ΚΑΛΆ....

    .
    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις