276 εκατομμύρια ευρώ για στρατόπεδα λαθρομεταναστών στην Ελλάδα

 

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Επίτροπος Εσωτερικών της ΕΕ Ylva Johansson κατά τη διάρκεια επίσκεψης

στη Λέσβο, τα κέντρα πρόκειται να χτιστούν σε πέντε νησιά. Ταυτόχρονα, κάλεσε την Τουρκία «επειγόντως» να επαναλάβει την απόσυρση των απορριφθέντων αιτούντων άσυλο σε μια συμφωνία λαθρομεταναστών από το 2016.

Τον Σεπτέμβριο, μια πυρκαγιά κατέστρεψε το στρατόπεδο λαθρομεταναστών της Μόρια στο νησί της Λέσβου. Ως αποτέλεσμα, περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους και έπρεπε να στεγαστούν σε στρατόπεδα σκηνών και προσωρινά καταλύματα. Οι οργανώσεις βοήθειας επέκριναν τις καταστροφικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η Επιτροπή της ΕΕ ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι θα συμμετάσχει στην κατασκευή μιας νέας αποθήκης, η οποία θα πρέπει να είναι έτοιμη μέχρι τον Σεπτέμβριο. Για πρώτη φορά, η ΕΕ θα αναλάβει επίσης μέρος της διοίκησης μετά την ολοκλήρωσή της. Υπάρχουν σήμερα 8.000 λαθρομετανάστες στη Λέσβο. Άλλοι 6.000 βρίσκονται στα νησιά Χίος, Σάμος, Κως και Λέρος.

Η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα επέκρινε την ΕΕ ότι εξακολουθεί να βασίζεται στα στρατόπεδα στα ελληνικά νησιά. «Η αντιγραφή και η επισήμανση του μοντέλου αποκλεισμού θέτει τα θεμέλια για μια άλλη καταστροφή», δήλωσε ο Stephan Oberreit, επικεφαλής επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Ειπώθηκε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότεροι στη Μοριά. Τώρα η ΕΕ κάνει ακριβώς αυτό.

Η ΕΕ υπέγραψε συμφωνία προσφύγων με την Τουρκία τον Μάρτιο του 2016. Η Άγκυρα ανέλαβε να πάρει πίσω όλους τους νεοαφιχθέντες λαθρομετανάστες στα ελληνικά νησιά. Ωστόσο, η Άγκυρα ανέστειλε την παραλαβή το καλοκαίρι του περασμένου έτους. Η τουρκική κυβέρνηση το δικαιολόγησε με το γεγονός ότι η ΕΕ δεν εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της από το σύμφωνο.

Όπως βέβαια καταλαβαίνετε το σχέδιο να γίνουμε μια μουσουλμανική χώρα προχωράει και πάει πολύ καλά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

  1. Αυτά γίνονται με απόλυτη συμφωνία όλου του πολιτικού φάσματος… και ικανοποίησης φυσικά – τα λεφτά που τσεπώνουν είναι πολλά… το επόμενο που πρέπει να γίνει είναι να στείλουν και οι 300, τις κόρες τους – τις εγγονές τους – τις αδελφές τους – τις μάνες τους, να μπολιαστούν από τους επενδυτές. Και για να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι οι επενδυτές – μπολιαστές να τους στείλουν και τους γιους τους – αν δεν έχουν γιους, να στηθούν οι ίδιοι…

    ΖΕΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις