Η Μπεκατώρου, ο Σαμαράς, οι «ειδικοί» και το λοκντάουν…

 

Πολλά είναι τα καυτά θέματα της επικαιρότητας που ταλανίζουν τους πολίτες, οι οποίοι βέβαια ζουν το δικό τους δράμα λόγω της πανδημίας, ανήμποροι

να αντιδράσουν στον κυκεώνα της επικαιρότητας, χαμένοι μέσα στην οικονομική τους δυσπραγία, με αποτέλεσμα τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση να παίζουν χωρίς αντίπαλο.Βάζοντας τους όρους και ορίζοντας τους ρυθμούς με τους οποίους χορεύουμε όλοι...

Όπως θέλουν.

Έτσι, μαθαίνουμε πως μετά την «ατιμωρησία» των δυο ανήλικων αδερφών που ξυλοκόπησαν ανελέητα τον σταθμάρχη στο μετρό, μια άλλη συμμορία ανηλίκων μαχαίρωσε ανυποψίαστο 17χρονο μέρα μεσημέρι σε κεντρική πλατεία της Αργυρούπολης.

Λογικό δεν είναι;

Η επίγνωση της ατιμωρησίας αποθρασύνει τα παραβατικά στοιχεία και θεριεύει την εγκληματικότητα.

Αυτό το απλό όμως δεν το αντιλαμβάνονται οι διάφοροι σοφοί που νομοθετούν για λογαριασμό μας.

Ούτε καν οι σημερινοί Ποταμίσιοι που μας κυβερνούν, ενδυόμενοι τους νοικοκυραίους νεοδημοκράτες, τους οποίους ψήφισαν ουκ ολίγοι μπας και μπει μια τάξη στην εγκληματικότητα και στη θεσμοθετημένη ατιμωρησία.

Ένα άλλο καυτό θέμα είναι η Μπεκατώρου, η νέα εθνική μας σταρ, η οποία με τις αποκαλύψεις της και τις καταθέσεις ψυχής της άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καθώς και τον δρόμο για την… προεδρία της Δημοκρατίας (λέω εγώ ο ποταπός).

Κι ενώ ολόκληρη η χώρα ζει στους ρυθμούς του Me Too, ρίχνοντας κατάρες στους σεξουαλικούς θηρευτές που ζουν ανάμεσά μας, με τις καταγγελίες περί βιασμών να πέφτουν χιαστί, μάθαμε πως τελικά δεν χρειάζεται βία, ή απειλή βίας για να βιαστεί κάποια αθώα ψυχή.

Όχι… αρκούν τα γλυκόλογα!

Μπορεί και μια ανθοδέσμη… μπορεί και μια υπόσχεση γάμου… με τις ισπανικές κιθάρες να παίζουν στο βάθος, κι ένα ολόγιομο φεγγάρι στο στερέωμα… δεν θέλει πολύ για να γίνει το κακό.

Σε άλλα νέα απασφάλισε επιτέλους ο Σαμαράς, αποδεικνύοντας ότι τελικά δεν είναι όλοι ίδιοι, ούτε οι κυβιστήσεις χαρακτηριστικό όλων των πολιτικών.

Κάποιοι πολιτεύονται με σταθερές αξίες εδώ και δεκαετίες και κάποιοι όντως είναι πατριώτες.

Τώρα τι μέλλει γενέσθαι θα το δούμε στην πορεία.

Προς το παρόν αυτό που βλέπουμε είναι ΜΜΕ, ιστοσελίδες και παπαγαλάκια «δημοσιογράφους» να του τα ρίχνουν. Μιλώντας ακόμη και για «χρήσιμο ηλίθιο» του Τσίπρα!

Βλέπετε, τα εκατομμύρια της λίστας Πέτσα έχουν πιάσει τόπο.

Από κει και πέρα το «σκληρό» λοκντάουν συνεχίζεται με την κυβέρνηση να πελαγοδρομεί, αγόμενη και φερόμενη, ανοίγοντας και κλείνοντας τα σχολεία, την αγορά κλπ. όπως της καπνίσει, ή όπως της υπαγορεύουν οι ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι στο τέλος (θυμηθείτε το) θα φορτωθούν τις ευθύνες, με τα φιλικά σήμερα ΜΜΕ να τους σταυρώνουν ανάποδα, αφού ούτε τα κρούσματα μειώνονται σημαντικά, ούτε οι διασωληνώσεις, αλλά απλά η οικονομία πάει κατά διαόλου.

Για να μην αναφερθώ στο περιβόητο πρόγραμμα εμβολιασμών του Κυριάκου…

Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη μπανανία μας.

Συμβαίνει και σε άλλα κράτη, σαφώς πιο οργανωμένα, με διάφορες φωνές να ακούγονται όλο και πιο δυνατές για το γεγονός ότι οι «εδικοί» που λέγαμε τελικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Απόδειξη οι παλινωδίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα της χρήσης υφασμάτινης μάσκας.

Υπάρχουν μάλιστα και νέα επιστημονικά στοιχεία, βάσει των οποίων τα μέτρα όπως η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και τα λοκντάουν όχι μόνο δεν περιορίζουν τον κορονοϊό, αλλά τον βοηθούν να εξαπλωθεί κι άλλο!!!!!!

Πχ. στη Μ. Βρετανία, όπου ο λοιμωξιολόγος καθηγητής του Imperial College Steven Riley επιμένει πως τα υποχρεωτικά μέτρα δεν λειτουργούν και πως υπάρχει μελέτη βάσει της οποίας η μεταδοτικότητα και τα κρούσματα αυξήθηκαν μεταξύ 6-15 Ιανουαρίου, μετά το γενικό λοκντάουν που αποφασίστηκε στις 4/1.

Μια άλλη μελέτη από καθηγητές του πανεπιστημίου Stanford της Αμερικής, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η υποχρεωτική καραντίνα και τα λοκντάουν δεν περιορίζουν την διάδοση του ιού περισσότερο απ’ όσο θα την περιόριζε μια προαιρετική εθελοντική τήρηση αποστάσεων (social distancing).

Η εν λόγω μελέτη, σύγκρινε τα στοιχεία χωρών που είχαν προβεί σε υποχρεωτικά λοκντάουν, όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ιράν, η Ιταλία, η Ισπανία και οι ΗΠΑ, με εκείνα χωρών που απλά βασίστηκαν στο «φιλότιμο» των πολιτών τους να τηρήσουν τα στοιχειώδη μέτρα, όπως η Σουηδία και η Νότιος Κορέα.

Μετά την ανάλυση των δεδομένων, οι επιστήμονες δεν βρήκαν κάποια θετική επίδραση των αυστηρών υποχρεωτικών μέτρων στον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

Διευκρίνισαν δε πως δεν αμφισβητούν τον ρόλο των δημόσιων υγειονομικών παρεμβάσεων στα διάφορα κράτη, αλλά απλά δεν βρήκαν στοιχεία που να συνηγορούν στο ότι η υποχρεωτικότητα των μέτρων και το κλείσιμο των αγορών συντελούν στον περιορισμό του κορονοϊού.

Κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει όλους εκείνους, ακόμη και υγειονομικούς, που από την αρχή αντιτίθονταν στα λοκντάουν, στο σφράγισμα των καταστημάτων και στο κλείσιμο της εστίασης προς αποφυγή του οικονομικού μαρασμού.

Με αποτέλεσμα να στοχοποιούνται, να απειλούνται και να χαρακτηρίζονται «ψεκασμένοι», αρνητές κλπ.

Σύμφωνα μάλιστα με τον καθηγητή Philip Thomas του Bristol University, το λοκντάουν της Βρετανίας όχι μόνο δεν βοήθησε, αλλά θα κοστίσει περίπου 500.000 ζωές ένεκα της επίπτωσης της οικονομικής δυσπραγίας και της ύφεσης στην υγεία των πολιτών γενικότερα.

Πάρα πολλοί άνθρωποι, λέει, θα χάσουν τη ζωή τους επειδή θα καθυστερήσουν ή θα αναβάλλουν έκτακτα ζητήματα υγείας που προκύπτουν, αποφεύγοντας τα νοσοκομεία για τον φόβο του ιού, ή εξαιτίας του ότι αυτά δίνουν άλλες προτεραιότητες στην περίθαλψη.

Όπως και να έχει, στα καθ’ ημάς το «αυστηρό» λοκντάουν συνεχίζεται, η αγορά στενάζει, τα εστιατόρια, οι ταβέρνες και τα μπαρ απειλούνται με οριστικό λουκέτο, ο Άδωνις μας απειλεί με κόφτες και χρονόμετρα, ενώ τα ΜΜΕ περί άλλων τυρβάζουν, ασχολούμενα με «βιασμούς», που έλαβαν χώρα πριν από δεκαετίες, στοχοποιώντας στο μεταξύ απλούς πολίτες που είδαν φως και «μπήκαν» κάνοντας τις αγορές τους στην Ερμού…

Είμαστε δηλαδή μια ωραία ατμόσφαιρα, με το χαχανητό του Χαρδούβελη (τον θυμόσαστε) να ακούγεται στο βάθος… και την κ. Παγώνη με τον κ. Σύψα να αποτελούν τους νέους σταρ της δύσκολης εποχής που διανύουμε, αντικαθιστώντας στο τοπ 5 των πιο δημοφιλών «μαϊντανών» τον Νικ Χαρντ και τον Δρα Τσιόδρα..

Μάλιστα, όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο θα τους δούμε και μόνιμους πανελίστες στον Μουτσινά, ή στη Τατιάνα… μπορεί και στην Ανίτα. Ποιος ξέρει;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑΙ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΓΙΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΤΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ
    ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΟΙΡΟΙ ΕΥΘΥΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. ...ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ !...

    Μαρko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και έλεγα πότε θα απασφαλισει η άνοιξη του Σαμαρά που έριξε το Δρακουμέλ το 93.χα,χα,χα.μου διαφεύγουν τα ονόματα των δύο βουλευτών που τα άρπαξαν γερά τότε για να ολοκληρωθεί το θεάρεστο έργο του Σαμαρά.τι δεν έγινε έτσι?τι δεν είναι το 70% πράκτορες αλοθρησκοι και το υπόλοιπο εφιάλτες εκεί στη βουλή.αν ήταν θέμα dňa που είπε ο Μινέικο Γιωργάκης Παπανδρέου ο εβραιοπολωνος τι ψέματα.αληθεια ποιος έβαλε την τελευταία τζιφρα και κατάστρεψαν τη Γιουγκοσλαβία?ποιος άφησε τις πόρτες ανοιχτές στα σύνορα και μπουκαραν από Αλβανία μεριά. Μόνο ένας θα μπορούσε να φέρει την άνοιξη.ο εφιάλτης Σαμαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος απασφαλισε?χα,χα,χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παμε να δούμε ποιος απασφαλισε:αυτός που άνοιξε τα σύνορα Αλβανία μεριά.αυτος που έβαλε τη τελευταία τζιφρα και κατάστρεψαν τη γιουγκοσλαβία.αυτος που έριξε τη κυβέρνηση του Δρακουμέλ.η πολιτική(άνοιξη)του Σαμαρά.τελειωνω με αυτό.70% πράκτορες αλλοεθνείς και 30% εφιάλτες λοιμενωνται τη Βουλή. Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υγιής προσωπικότητα ο σαμαράς;
    Για να θυμηθούμε έργα & ημέρες των σαμαροβενιζέλων: 2012:
    Ιούλιος 2012
    22/07: Καταργούνται 100 ΑΕΙ-ΤΕΙ, νοσοκομεία και ειρηνοδικεία.
    27/07: Το υγιές κομμάτι της ΑΤΕ πηγαίνει στην Τράπεζα Πειραιώς
    27/07: Τα ΜΑΤ εισβάλλουν στη Χαλυβουργία. Είναι η πρώτη εισβολή που γίνεται ξημερώματα. Θα ακολουθήσουν κι άλλες.
    Αύγουστος 2012
    08/08: 53.000 παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών λόγω περικοπών.
    13/08: 23 ελληνικά λιμάνια τίθενται στη διάθεση του ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση.
    Σεπτέμβριος 2012
    06/09: Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καταργείται το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ.
    12/09: Υπερψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ύψους 50 δις.
    23/09: Αποφασίζονται δημοσιονομικές περικοπές και αυξήσεις φόρων ύψους 13,5 δις.
    Οκτώβριος 2012
    01/10: Η ανεργία στους νέους φτάνει το 50%.
    10/10: Το ΥΠΕΚΑ δίνει εντολή να κοπεί όλο το δάσος των Σκουριών.
    Νοέμβριος 2012
    07/11: Υπερψηφίζεται το Πολυνομοσχέδιο που προβλέπει μειώσεις μισθών, συντάξεων κι εφάπαξ και αυξήσεις φόρων.
    22/11: Σύμφωνα με την ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ, 1 στους 5 νεοάστεγους είναι πτυχιούχος.
    29/11: Καταψηφίζεται η πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.
    Δεκέμβριος 2012
    14/12: Αυξάνεται η φορολογία των ναυτικών ενώ δίνονται φορολογικές απαλλαγές στους εφοπλιστές.
    18/12: Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται όποιας ασυλίας έναντι των δανειστών του EFSP.
    Αντιγόνη (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έργα και ημέρες σαμαροβενιζέλων 2013:
    Ιανουάριος 2013
    17/01: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχεται ότι έχει τα αμυντικά σχέδια της χώρας σπίτι του.
    24/01: Τράπεζες παρακρατούν ποσά από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας.
    25/01: Τα ΜΑΤ εισβάλλουν στο αμαξοστάσιο του Μετρό για να σπάσουν την απεργία. Οι εργαζόμενοι επιστρατεύονται,
    Φεβρουάριος 2013
    07/02: Πωλείται ο μοναδικός ελληνικός δορυφόρος Hellas SAT.
    12/02: Στελέχη του ΔΝΤ παραδέχονται ότι χρησιμοποιήθηκε λάθος πολλαπλασιαστής στο πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας. Έχουν περάσει ήδη 3 χρόνια.
    Μάρτιος 2013
    01/03: Δύο φοιτητές στη Λάρισα πεθαίνουν από μαγκάλι γιατί δεν είχαν λεφτά για πετρέλαιο.
    07/03: Τα ΜΑΤ εισβάλλουν στις Σκουριές. Πέφτουν δακρυγόνα σε σχολείο με μαθητές.
    Απρίλιος 2013
    14/04: Η Κυβέρνηση συμφωνεί για απολύσεις 14.000 δημοσίων υπαλλήλων.
    30/04: Απολύεται από το Κολλέγιο Αθηνών η καθηγήτρια που έπιασε τον γιο του Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει.
    Μάιος 2013
    02/05: Σύμφωνα με τη Eurostat, το 45% του εισοδήματος των Ελλήνων καταλήγει σε φόρους.
    08/05: Το ΣΕΦ, τα ΞΕΝΙΑ, το αεροδρόμιο Σέδες, ιαματικές πηγές και παραθαλάσσια ακίνητα τίθενται στη διάθεση του ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση.
    11/05: Με υπογραφή Σαμαρά, οι εκπαιδευτικοί επιστρατεύονται.
    21/05: Χαρίζονται στην Τράπεζα Πειραιώς τα κυπριακά υποκαταστήματα.
    Ιούνιος 2013
    11/06: Η Κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ. Μαύρο σε όλη την Ελλάδα.
    24/06: Τοποθετούνται μόνιμα κάγκελα στη Βουλή.
    Ιούλιος 2013
    09/07: Υπερψηφίζεται πολυνομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο σε χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο.
    12/07: Χωρίς περιβαλλοντικές μελέτες όλα τα μεγάλα έργα με απόφαση της Κυβέρνησης.
    Αύγουστος 2013
    04/08: Το Συμβούλιο της Επικρατείας κηρύττει αυθαίρετο το The Mall Athens του Λάτση. Την άδεια ανέγερσης είχε υπογράψει πριν από 10 χρόνια ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Είναι το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης.
    09/08: Η ανεργία στους νέους φτάνει το 65%.
    14/08: Ο Θανάσης Καναούτης νεκρός για ένα εισιτήριο τρόλεϊ.
    18/08: Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ζητάει να απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες.
    18/08: Κυκλοφορεί φωτογραφία του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιου Σταυρίδη στο ιδιωτικό αεροσκάφος του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο Σταυρίδης παραιτείται. Πεθαίνει λίγους μήνες αργότερα από καρκίνο.
    29/08: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος Υπουργός Εξωτερικών που ζητάει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
    Σεπτέμβριος 2013
    18/09: Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης λέει να πουλήσουν το σπίτι τους όσοι δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι.
    19/09: Πάνω από 3.000.000 Έλληνες ανασφάλιστοι.
    Οκτώβριος 2013
    18/10: Η ελληνική οικονομία μπαίνει σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας μέχρι το 2040. Η κρίση δεν είναι κρίση, θα κρατήσει για πάντα.
    21/10: Η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο χρέος στην Ευρωζώνη.
    25/10: Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, 1 στους 2 φτωχούς Έλληνες ζει με κάτω από 300 ευρώ το μήνα.
    30/10: 6.872 γιατροί της Αθήνας έχουν φύγει στο εξωτερικό την τελευταία 5ετία.
    Νοέμβριος 2013
    21/11: Η Ελλάδα έχει 1 νοσηλευτή ανά 250 πολίτες και 1 αστυνομικό ανά 200 πολίτες. Παγκόσμια πρωτοτυπία.
    Δεκέμβριος 2013
    02/12: Κορίτσι 13 ετών πεθαίνει από αναθυμιάσεις μαγκαλιού στη Θεσσαλονίκη.
    03/12: Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ ανακοινώνει ότι το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει το 2016.
    18/12: Απορρίπτεται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ η πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια.
    Αντιγόνη (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έργα & ημέρες σαμαροβενιζέλων (για όσους έχουν "κοντή" μνήμη) 2014:
    Ιανουάριος 2014
    09/01: Οι εγγεγραμμένοι του ΟΑΕΔ ξεπερνούν το 1.000.000.
    21/01: Το χρέος της Ελλάδας φτάνει τα 372 δις. Χρωστάμε το 180% του ΑΕΠ.
    Φεβρουάριος 2014
    03/02: Αποκαλύπτεται ότι οι ψηφιακές συχνότητες δόθηκαν στη Digea με στημένο διαγωνισμό.
    12/02: Ο Υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος διαγράφει τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής.
    13/02: Αστυνομικοί επισκέπτονται σχολεία και ρωτούν τους μαθητές τί ψηφίζουν οι γονείς τους.
    Μάρτιος 2014
    11/03: Τίθενται στη διάθεση του ΤΑΙΠΕΔ άλλα 168 ακίνητα, ανάμεσά τους τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας και τα Ολυμπιακά Ακίνητα.
    14/03: Η ανεργία θα φτάσει το 29%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
    31/03: Η έκταση του Ελληνικού καταλήγει στη Lamda Development του Λάτση για 915 εκατομμύρια ευρώ. Είναι το μεγαλύτερο φιλέτο της Ευρώπης.
    Απρίλιος 2014
    02/04: Στη δημοσιότητα το βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.
    29/04: Η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Μαρία Σπυράκη ομολογεί ότι πριν τις εκλογές του 2012, όντας δημοσιογράφος, απέκρυψε το bank run ενώ το ήξερε.
    Ιούνιος 2014
    03/06: Ρύθμιση-σκάνδαλο. Ο Όμιλος Λάτση δε θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ για το The Mall Athens.
    04/06: Το ΤΑΙΠΕΔ, αντί για κέρδη, εμφανίζει ζημιές από τις αποκρατικοποιήσεις.
    12/06: Άγριος ξυλοδαρμός των καθαριστριών από τα ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.
    Ιούλιος 2014
    02/07: Ο βουλευτής Τρικάλων Μιχάλης Ταμήλος λέει ότι το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό, μπορούμε να ζούμε και με λάμπα.
    08/07: Υπερψηφίζεται το νομοσχέδιο για τις φυλακές Τύπου Γ.
    08/07: Αρχίζει η υδρόλυση των χημικών της Συρίας νότια της Κρήτης.
    14/07: Ο Βασίλης Μηλιώνης, που κατηγορείται για υπεξαίρεση εκατομμυρίων από το Δημόσιο, κάνει πάρτι 100.000 ευρώ στη Μύκονο.
    Αύγουστος 2014
    04/08: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς τράπεζες και Δημόσιο φτάνουν τα 163 δις.
    29/08: Το Υπουργείο Υποδομών χαρίζει στους μεγαλοεργολάβους 350 εκατομμύρια.
    Σεπτέμβριος 2014
    01/09: Γνωστοποιείται ότι το Δίκαιο της ΕΕ δεν ισχύει σε χώρες που έχουν υπαχθεί σε μνημόνια.
    10/09: H Ελλάδα απέχει από το ψήφισμα του ΟΗΕ για την προστασία των χωρών από τους κερδοσκόπους.
    Οκτώβριος 2014
    04/10: 20.632 λιγότερες γεννήσεις στην Ελλάδα του Μνημονίου.
    Νοέμβριος 2014
    06/11: Σκάνδαλο Luxleaks. Εμπλέκονται Eurobank, Wind κι άλλες πολυεθνικές.
    13/11: Η Εγνατία Οδός παραχωρείται σε ιδιώτες για 30 έως 40 χρόνια.
    25/11: 14 περιφερειακά αεροδρόμια πωλούνται στην κοινοπραξία Fraport-Koπελούζου.
    Δεκέμβριος 2014
    15/12: Δυνάμεις των ΜΑΤ απομακρύνουν τα ξημερώματα βίαια από την πλατεία Συντάγματος τους Σύριους πρόσφυγες.
    16/12: Ο Guardian γράφει ότι υπάρχει εκστρατεία τρομοκράτησης της ελληνικής κοινής γνώμης εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.
    19/12: Το Υπουργείο Περιβάλλοντος θέτει προς ψήφιση νομοσχέδιο που προβλέπει νομιμοποίηση καταπατημένων εκτάσεων, άρση του αναδασωτέου χαρακτήρα καμένων εκτάσεων εντός πενταετίας, fast track αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων και δασικούς χάρτες άνευ νοήματος, καθώς θα βρίσκονται πλέον υπό διαρκή αναδιαμόρφωση.
    19/12: Σκάνδαλο Χαϊκάλη που αφορά απόπειρα δωροδοκίας βουλευτή για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
    29/12: Αποτυχία εκλογής ΠτΔ.
    30/12: Διάλυση της Βουλής.
    Ιανουάριος 2015
    Η αρχή του τέλους τους. Βέβαια μετά ήρθαν τα χειρότερα με το ξεπούλημα της Μακεδονίας...
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 22.31...
    Να σε κοιταξει γιατρος χρυσε μου. "υγιείς ¨" προσωπικότητες:::???? κοιταξε την πνευματικη σου υγεια χρυσε μου,γιατι αυτο εχει καταντησει αρρωστο. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!Σου απαντησε και ο ανωνυμος 00.50...
    ειστε εντελως καμμενοι πια και δεν βλεπουμε καμμια σωτηρια παρα μονον ο θεος οτι κανει πια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντιπαρέρχομαι τα υπόλοιπα σχόλια για τα "έργα και ημέρες" του Σαμαρά και επικεντρώνομαι σε κάτι που συνεχώς αναφέρεται από άμυαλους: Ο Σαμαράς "άφησε τις πόρτες ανοιχτές στα σύνορα και μπούκαραν από Αλβανία μεριά".
    Εξηγούμαι: Όπου ευθύνεται ο Σαμαράς, για αποδεδειγμένα λάθη ή παραλείψεις επί των πεπραγμένων του ως υπουργός ή πρωθυπουργός, δικαίως πρέπει να του αποδίδονται κατηγορίες. Η συγκεκριμένη κατηγορία, όμως, δεν έχει λογικό έρεισμα. Ο Σαμαράς την περίοδο 1989-1992 ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Τζαννετάκη και υπουργός Εξωτερικών στις κυβερνήσεις Ζολώτα και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Από πότε ένας υπουργός λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις παρακάμπτοντας τον πρωθυπουργό; Κανείς και ποτέ δεν έδωσε τέτοια εντολή. Όποιοι κατηγορούν τον Σαμαρά, αποδεικνύονται ή άμυαλοι ή αγεωγράφητοι ή και τα δύο. Τι συνέβη; Απλώς, την εποχή εκείνη, που κατέρρευσε το αλβανικό τυραννικό καθεστώς, οι Βορειοηπειρώτες και πολλοί Αλβανοί επέλεξαν το μη χείρον ως βέλτιστον. Αφού "βούλιαξαν" κάποια καράβια που πήγαιναν για την Ιταλία, είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στην τότε Γιουγκοσλαβία και την Ελλάδα. Λέτε να έφευγαν από την φτωχή Αλβανία για να πάνε στην επίσης φτωχή Γιουγκοσλαβία; Ξεχύθηκαν λοιπόν μέσα από τα βουνά της Ηπείρου προς την Ελλάδα. Ήταν για την πατρίδα κάτι το πρωτόγνωρο και βρεθήκαμε απροετοίμαστοι.
    Φυσικά, ύστερα από τα μεγάλα κύματα λαθροεισβολής, έπρεπε να πάρει η τότε κυβέρνηση μέτρα αποτροπής. Η κυβέρνηση, όμως, με την συναίνεση όλων των κομμάτων και όχι ένας υπουργός, που άλλωστε δεν έχει καμμία αρμοδιότητα αλλά και δύναμη για να το κάνει. Δεν το έκανε όμως, όχι μόνο τότε, αλλά από τότε μέχρι σήμερα καμμία κυβέρνηση.
    Να είμαστε δίκαιοι, λοιπόν, για το συγκεκριμένο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1ον: Στο τέλος του 1990, ο Αντ. Σαμαράς περιοδεύει στην Αλβανία ως υπουργός Εξωτερικών, στο Αργυρόκαστρο και σε μειονοτικά χωριά. Δήλωση Σαμαρά το βράδυ της Κυριακής (Ιαν.19910: “Η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα θα αυξήσει τη ροή των θεωρήσεων (εκδόσεις βίζας) διάρκειας μέχρι ενός έτους για τους Αλβανούς υπηκόους”». [Ναι, δεν άνοιξε τα σύνορα, αλλά δεν εμπόδισε την είσοδο γιατί όχι μόνον συμφωνούσε στην αθρόα είσοδο αλβανών, αλλά δούλευε η πρεσβεία υπερωρίες και έδινε αμέτρητες βίζες]
      2ον: Ο περιβόητος «μακεδονομάχος» και υπερασπιστής της ελληνικής Μακεδονίας, που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη γι’ αυτήν, ήταν εκείνος που πρώτος αποδέχτηκε τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία της νυν Βόρειας Μακεδονίας.
      Συγκεκριμένα «για την εισαγωγή προϊόντων, προέλευσης από τις Δημοκρατίες Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Κροατίας, Μακεδονίας και Σλοβενίας». Η απόφαση που ελήφθη –συμπεριλαμβάνεται στον γνωστό κανονισμό 3567/91– αναφέρει τη γείτονα ως «Μακεδονία» και φέρει την υπογραφή Σαμαρά… φαρδιά πλατιά! [Τα γραπτά μένουν!]
      Στις 16 Δεκεμβρίου 1991 οι υπουργοί Εξωτερικών της τότε ΕΟΚ συνήλθαν στις Βρυξέλλες και πραγματοποίησαν μια ιστορική συνεδρίαση, εν ολίγοις, σε εκείνη τη συνεδρίαση η Ευρώπη αναγνώρισε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και ο Ελληνας ΥΠΕΞ Αντ. Σαμαράς υπέγραψε την απόφαση, χωρίς όμως να θέσει κανέναν όρο για το πώς θα ονομάζεται η έως τότε Δημοκρατία της Μακεδονίας!
      Αντιγόνη

      Διαγραφή
    2. @Αντιγόνη
      Για ποιον λόγο ο Σαμαράς συμφωνούσε στην αθρόα είσοδο αλβανών; Απέβλεπε κάπου; Χωρίς να γνωρίζω τι συνέβη, Θεωρώ ότι η έκδοση βίζας αφορούσε τους Βορειοηπειρώτες, πράγμα που εκμεταλλεύτηκαν και οι αλβανοί. Δεν γνωρίζω αν ευθύνεται η πρεσβεία μας στα Τίρανα. Εξ άλλου, πώς να εμποδίσει την είσοδο, όταν οι λαθροεισβολείς αλβανοί περνούσαν στην πατρίδα μας μέσα από μονοπάτια στα βουνά της Ηπείρου. Και μάλιστα, σε μια εποχή που η λαθρομετανάστευση δεν είχε λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και δεν είχαν αναπτυχθεί τρόποι αντιμετώπισής της.
      Όσον αφορά στο όνομα των Σκοπίων, το πρόβλημα δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1940 και κακώς δεν αντιδράσαμε τότε. Το πρόβλημα έλαβε διαστάσεις από την στιγμή που η ομόσπονδη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" απετέλεσε κράτος. Στην συνεδρίαση που μνημονεύεις, θα μπορούσε, υποθέτω, η Ελλάς να εγείρει θέμα ονομασίας. Ο Σαμαράς, όπως και κάθε υπουργός, δεν δρα αυτοβούλως αλλά κατόπιν συνεννόησης με τον Πρωθυπουργό. Τι ακριβώς έγινε δεν γνωρίζουμε, όπως άλλωστε και για κάθε πολιτικό θέμα.

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς είναι όλα δρομολογημένα για πλήρη διάλυση της χώρας και την τελική καταστροφή μας. Όλα τα χρόνια μας κρατούσαν διαιρεμένους σε "μπλέ και πράσινα καφενεία", να τρωγόμαστε μεταξύ μας, ενώ όλοι οι πωλητικοί (πουλούσαν και την μάνα τους για την καρέκλα) γέλαγαν πίσω από την πλάτη μας, γιατί ήταν υπάλληλοι του ίδιου αφεντικού.
      Απλά εγώ προσωπικά δεν δέχομαι ότι όλοι αυτοί οι ελληνόφωνοι (γιατί Έλληνες δεν είναι, η καταγωγή τους είναι από άλλη ράτσα) έχουν ελαφρυντικά ή ότι κάνουν κάτι θετικό για την Ελλάδα ή τους Έλληνες. Μας οδηγούν στο γκρεμό, στην πλήρη καταστροφή και θέλουν την εξόντωση μας.
      Αντιγόνη

      Διαγραφή
  11. Άσε μας ρε φίλε με σαμαροκαραμαληδες.εμας βρήκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις