Κάποιος κοιτάζει το Curiosity στον Άρη, σκαρφαλωμένος σε βράχο...?



Μία παράξενη φωτογραφία λήφθηκε από τον Curiosity Mars rover, της NASA στις 19 Δεκεμβρίου 2019. Η εικόνα είναι
πανοραμική και δείχνει και μια τεράστια έκταση στο Western Butte, στην επιφάνεια του Άρη. Η Mast Camera του Rover, χρησιμοποίησε τον τηλεφακό που διαθέτει για να αποτυπώσει την εκπληκτική εικόνα, η οποία περιλαμβάνει 130 μεμονωμένες εικόνες “ραμμένες” μαζί. Όμως, σε κάποιο σημείο της δείχνει κάτι μυστηριώδες.

Στην εικόνα που δείχνει το τοπίο του Western Butte, όταν γίνει μεγέθυνση υψηλής ανάλυσης, σε κάποιο σημείο, πολύ κοντά στο Curiosity, φαίνεται να εμφανίζεται μια ανθρωπόμορφη φιγούρα, σκαρφαλωμένη πάνω σε έναν βράχο.

Η φαινομενική φιγούρα μοιάζει να έχει μακριά κυματιστά μαλλιά και έχει στραμμένο το πιθανό πρόσωπο κατευθείαν στην κάμερα του rover. Δεν είναι η πρώτη φορά που ανθρώπινες φιγούρες εντοπίστηκαν σε εικόνες του Curiosity, όμως πάντα απορρίπτονται ως παρειδωλίες, δηλαδή μία ψευδαίσθηση που ξεγελάει το μυαλό μας και το κάνει να βλέπει αναγνωρίσιμα θέματα, όμως, εκεί που δεν υπάρχουν. Αλλά είναι όλες οι περιπτώσεις παρειδωλίες; Ποιος μπορεί να πει με σιγουριά;



Όπως και να έχει, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, ενώ την αυθεντική εικόνα μπορείτε να δείτε και να μελετήσετε μόνοι σας στους παρακάτω επίσημους συνδέσμους της NASA:
  • https://photojournal.jpl.nasa.gov/catalog/PIA23971
  • https://photojournal.jpl.nasa.gov/archive/PIA23971_hires.png























ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις