Black Lives Matter Και η Σύγχρονη Κομμουνιστική Επανάσταση

Κομμουνισμός και ματαίωση: ενότητα και αντίφαση της κομμουνιστικής  εμπειρίας στον 20ο αιώνα, τoυ Δημήτρη Μπελαντή - Αποψεις | RED LINE

Ακούγονται και λέγονται πολλά τόσο για το BLM κίνημα όσο και για γεγονότα που το περιβάλλουν. Είναι πλέον γνωστό πως το σκηνικό με το Floyd ήταν η πρόφαση για να ξεκινήσει
το εσωτερικό χάος που ακόμη καλά κρατεί στις ΗΠΑ.

Το ΒLM ουδέποτε ήταν κίνημα στήριξης των νέγρων και ούτε είναι. Οι οικονομικοί υποστηρικτές του είναι επί το πλείστον μεγαλοκαρχαρίες ενώ τα ηγετικά στελέχη του είναι Εβραίοι και λευκοί liberals.

Οι “Στρατιώτες” του πάλι δεν είναι μαύροι εξίσου αλλά Εβραίοι και λευκοί Liberals και κυρίως νέες γυναίκες. Μπορείτε να βρείτε τη χρηματοδότησή τους πολύ εύκολα. Αυτοί που χρηματοδοτούν αυτό το κίνημα ορθάνοιχτα, είναι σε μεγάλο βαθμό τα ίδια άτομα που χρηματοδότησαν τις εσωτερικές κομμουνιστικές επαναστάσεις στην τσαρική Ρωσία , και την Κίνα. Δεν είναι κρυφό πως τα ηγετικά στελέχη των Μπολσεβίκων, ήταν Εβραίοι , κάτι που ήταν τόσο ο Λένιν και ο Τρότσκυ επίσης.
Πως συνδέονται τώρα αυτά;;;

Με το θάνατο του Floyd έγιναν ενέργειες για την παύση χρηματοδότησης της αστυνομίας . Το γνωστό “DEFUND THE POLICE” και την αντικατάστασή τους από άλλες ομάδες “κοινωνικής προστασίας και επιτήρησης”. Κάποια κονδύλια πραγματικά κόπηκαν και άμεσα αυξηθηκε η εγκληματικότητα ενώ τα τοπικά Α.Τ πρότειναν στους πολίτες να δίνουν την περιουσία τους σε επιτήδειους εγκληματίες γιατί δε μπορούν να τους βοηθήσουν.

Περαιτέρω δημιουργήθηκαν “πολιτοφυλακές” ενόπλων που απαιτούν “diversity interests” από τοπικές επιχειρήσεις. Δηλαδή , ποσοστά του κέρδους των επιχειρήσεών τους απειλώντας τους με καταστροφή περιουσίας κ.α. Ας δούμε πότε έπαψε ξανά να λειτουργεί η αστυνομία….
Αύγουστοςτου 1996.Οι φοιτητές ξεκίνησαν πορείες για υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης των καταπιεσμένων στην Κίνα. Σύμφωνα με αυτούς το πατριαρχικό σύστημα στην Κίνα φτιάχτηκε από το 1% και εμπόδιζε μειονότητες ,γυναίκες και την εργατική τάξη.

Οι φοιτητές απαιτούσαν επάνασταση και αλλαγή. Έτσι ξεκίνησε η λεγόμενη Πολιτισμική Επανάσταση(Cultural Revolution) . Oι φοιτητές φόρεσαν μια κόκκινη κορδέλα ως συμπαράσταση στους καταπιεσμένους και τάχθηκαν έναντι των “4 παλαιών” (Four Olds) . Τα 4 Παλαιά ήταν : τα έθιμα , η κουλτούρα , οι συνήθειες και οι παραδοσιακές ιδέες” .

Έγιναν μαζικές πορείες ενώ συνεχίστηκαν με πλιάτσικο και λεηλασίες. Γκρεμίστηκαν αγάλματα , τέχνη και βιβλία κάηκαν και καταστράφηκαν ,ναοί βεβηλώθηκαν, και τάφοι ξυλώθηκαν. Εύπορα σπίτια δέχθηκαν επίθεση και καταστράφηκαν.
Δημόσια πρόσωπα με επιρροή που θεωρούνται “καταπιεστές” ξυλοκοπήθηκαν και καταδικάστηκαν από λαϊκά δικαστήρια μαζών. Στις 22 Αυγούστου του 1996 δόθηκε εντολή στην αστυνομία να πάψει να επεμβαίνει. Η αστυνομία διαλύθηκε και οι επαναστάτες δημιούργησαν μία κοινοτική λύση που επωνομάστηκε “Κόκκινη Φρουρά”(red guard). Οι φρουροί αστυνόμευαν τις κοινότητες που τιμωρούσαν όποιον δεν συμφωνούσε με τις ιδέες τους.

Ακόμη και όσοι στήριζαν το κίνημα αλλά είχαν “κακές” σκέψεις τιμωρούνται. Μία συνηθισμένη τιμωρία ήταν τα λεγόμενα “struggle sessions”. Αυτά ξεκίνησαν το 1920 περίπου μετά την πτώση του Τσάρου Νικόλαου ΙΙ στην Σοβιετική Ένωση και έγιναν αγαπημένη πρακτική της Μαοϊκής Κίνας όπου έλαβαν μεγαλύτερες διαστάσεις αλλά και μορφή θεάματος.

Τι ήταν αυτά τώρα;

Ήταν μία μορφή αυτοταπείνωσης και εξευτελισμού μπροστά σε κόσμο όσων θεωρούνται πολιτικοί εχθροί και συνήθως κατέληγαν σε δημόσιες εκτελέσεις. Ο κατηγορούμενος τοποθετούνταν στη μέση ενώ πλήθος κόσμου φώναζε,τον κατηγορούσε και τον κακοποιούσε μέχρι αυτός να ομολογήσει τα “εγκλήματά” του.

Αν ο κατηγορούμενος ήταν σημαντικό πρόσωπο , αυτό συνέβαινε ακόμη και σε μεγάλα στάδια. Αρχικά ακόμη και Χριστιανοί στήριξαν το κίνημα αυτό αλλά γρήγορα έγιναν ο νούμερο ένα στόχος της κόκκινης φρουράς,(όπως και κάθε κομμουνιστικού κινήματος ),που διενεργούσε λαϊκά δικαστήρια και τους καταδίκαζε σε θάνατο.

Πολλοί από τους αρχικούς υποστηριχτές του κινήματος κατάλαβαν πως εν τέλει δεν ήταν αυτό για το οποίο είχαν “υπογράψει” .Πλέον όμως ήταν αργά. Η κόκκινη φρουρά είχε ήδη αποκτήσει τη δύναμη που επιθυμούσε .

Περισσότεροι πέθαναν στην πολιτισμική επανάσταση της Κίνας παρά σε κάθε άλλο πόλεμο, λιμό ή φυσική καταστροφή στην ιστορία της ανθρωπότητας.
























ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις