«Εξπρές μεσονυκτίου»...Τα «λευκά κελιά» που κρατούνται οι δύο Έλληνες

«Εξπρές μεσονυκτίου»: Το el.gr σας βάζει μέσα στα «λευκά κελιά» που κρατούνται οι δύο Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)


Σε καψώνι διαρκείας από την πλευρά της Τουρκίας εξελίσσεται η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη μετά την
απόρριψη, χθες, του αιτήματος που διατυπώθηκε διά των συνηγόρων τους να αρθεί το μέτρο της προσωρινής τους κράτησης.

Οι πολιτικοί τους «πρόδωσαν», ενδεχόμενα και οι ίδιοι να έπρεπε να είχαν διαφορετική συμπεριφορά κατά την προσπάθεια σύλληψής τους από τους Τούρκους, ειδικά εν ευσταθούν οι κατηγορίες για απαγωγή τους σε ελληνικό έδαφος η τουρκική ενέδρα.

Ωστόσο, τώρα βρίσκονται μπροστά σε ένα νέο «εξπρές του μεσονυκτίου» και όλοι οι Έλληνες οφείλουν να τους στηρίξουν!

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ο ανθυπολοχαγός και ο λοχίας ΕΠΟΠ κρατούνται στις φυλακές Υψίστης Ασφαλείας Ανδριανούπολης τύπου F, ένα από τα σκληρότερα σωφρονιστικά ιδρύματα.
«Όταν περνάς αυτή την πόρτα είναι σαν να περνάς τις πύλες της κολάσεως», λέει ένας κρατούμενος.

Οι φυλακές τύπου F αποτελούν μετεξέλιξη των «λευκών κελιών» της Γερμανίας.

Τα λευκά κελιά αποτελούν «μέσα καταστολής κρατουμένων». Κοινή πρόθεση του απομονωτικού εγκλεισμού αποτελεί η αργή αλλά μεθοδική κατάλυση της προσωπικότητας του εγκλείστου, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της μονοπώλησης των αισθήσεων.

Τα κελιά ονομάζονται «λευκά» γιατί πραγματικά είναι λευκά. Επικρατεί η μονοτονία του λευκού. Οι ένοπλοι φρουροί ελέγχουν τα πάντα και πρώτα αν τα κελιά παραμένουν λευκά. Οι τοίχοι απαγορεύεται αυστηρά να καλυφθούν με εικόνες ή να χαραχτούν με σχέδια από τον έγκλειστο.

 

Η μη συμμόρφωση σε αυτόν το βασικό κανόνα τιμωρείται. Τα κελιά πρέπει να είναι καθαρά και γενικώς να μην υπάρχει απολύτως καμία ένδειξη αλλοίωσης της αρχικής τους κατάστασης. Απαγορεύεται κάθε  επαφή με φιλικά πρόσωπα ή με συγγενείς πέραν του α’ βαθμού.
Στις φυλακές Ανδριανούπολης, την απομόνωση σπάνε τα ουρλιαχτά των κρατουμένων από τα βασανιστήρια.

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, ο Ερντογάν έχει γεμίσει τις συγκεκριμένες τουρκικές φυλακές με τους αντιπάλους του, τους «προδότες», όπως τους αποκαλεί.
Σε αυτήν φυλακή βρίσκεται και ο Σελαχαττίν Ντεμιρτάς. Ο πρώην πρόεδρος του κουρδικού κόμματος HDP.

Δείτε από το 4.37:



Οι κρατούμενοι κάνουν λόγο για «κελιά φέρετρα».

Οι Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται εκεί μαζί με δολοφόνους και στυγνούς εγκληματίες. Όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι. Απαγορεύεται το ραδιόφωνο, η τηλεόραση και τα βιβλία. Οι κρατούμενοι δεν βγαίνουν ούτε για φαγητό.

Οι αυλές περιβάλλονται από τοίχο ύψους οχτώ μέτρων. Αν θέλει να δει τον ουρανό πρέπει να σηκώσει το κεφάλι και αυτό  εφόσον του επιτραπεί η έξοδος.

Οι κρατούμενοι στα κελιά είναι χωρίς φυσικό αέρα, χωρίς φως, χωρίς να βλέπουν και να ακούν κανέναν. Βρίσκονται για λόγους ασφαλείας σε πλήρη απομόνωση, ενώ χωρίζονται σε δύο βαθμίδες:
  1. Όσοι θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι για την… «δημοκρατία» του Ερντογάν ή απλώς υπερβολικά ατίθασοι σύμφωνα με την προηγούμενη δράση τους, κλείνονται σε ατομικά κελιά.
  2. Οι υπόλοιποι οδηγούνται στα πιο «προνομιούχα» κελιά των τριών ατόμων.
Τα ατομικά κελιά έχουν εμβαδό 10 τμ. στα οποία υπάρχει μέσα και η τουαλέτα. Υπάρχει ένα κρεβάτι, και μια καρέκλα.



Απαγορεύεται η επικοινωνία με συγκρατούμενους!

Ωστόσο το τούρκικο κράτος ονομάζει τις φυλακές αυτές «ξενοδοχεία πολυτελείας».
Το «εξπρές του μεσονυκτίου» σε όλο του το μεγαλείο!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Athens Voice, ο Έλληνας ταξίαρχος διοικητής των δύο πέρασε στην Τουρκία, προκειμένου να δει τους δύο άνδρες του, και διεπίστωσε ότι και οι δύο έχουν χτυπηθεί από τους Τούρκους φρουρούς τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εν λόγω ιστοσελίδας, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκρυβαν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώπιον των καμερών των Τούρκων δημοσιογράφων, πάντα με εντολή των τουρκικών αρχών.

Άραγε μετά από όλα αυτά, ορισμένοι θα εξακολουθούν να βλέπουν τα «τουρκικά σίριαλ»;








ΠΗΓΗ






























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις