Οι μυημένοι στην Ουάσιγκτον εγκαταλείπουν γρήγορα την πόλη. Οι υπόλοιποι ετοιμάζονται για την Αποκάλυψη

 

Παιδιά,

σας έχω ΜΕΓΑΛΑ και ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ νέα, νέα ότι οι ψύχραιμοι και υψηλόβαθμοι γνώστες της Ουάσιγκτον, DC εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα αυτή τη στιγμή! Φεύγουν από την πόλη με κάθε πρόσχημα, παίρνουν εισιτήρια για την πιο τρελή πτήση της πιο άθλιας αεροπορικής εταιρείας. 

Απομένει μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές και αυτοί οι άνθρωποι είναι ξεκάθαρα ανήσυχοι για το τι μπορεί να συμβεί. Μιλούν για χάος, για πιθανή βία.

Στο χρυσό επιχειρηματικό τρίγωνο της πόλης, η ζωή φαίνεται να έχει πεθάνει – όλες οι επαγγελματικές εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί περιέργως και οι γυάλινες προσόψεις έχουν ήδη επιστρωθεί σε ορισμένα σημεία. Καταστήματα όπως το Home Depot έχουν άδεια ράφια καθώς οι ιδιοκτήτες κτιρίων έχουν ξεπουλήσει όλες τις ξύλινες παλέτες και έχουν γεμίσει φύλλα κόντρα πλακέ.

Η πόλη είναι γεμάτη πράκτορες από τη Μυστική Υπηρεσία, την Υπηρεσία Πάρκων των ΗΠΑ και το τοπικό Τμήμα Μητροπολιτικής Αστυνομίας. Επισήμως, κάνουν κάποιου είδους ασκήσεις, σαν να προετοιμάζουν το έδαφος για αυτό που πραγματικά πρόκειται να συμβεί.


Και οι απλοί άνθρωποι λένε ότι προαισθάνονται ότι κάτι είναι στον αέρα, λες και κάτι κακό πρόκειται να συμβεί. 

Το πρόσωπο αυτού του άντρα δεν εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη. Δεν υπάρχει βίντεο με κλειστά παράθυρα, ούτε βίντεο με άδειους δρόμους – δηλαδή, δεν υπάρχει θέμα συζήτησης. Ωστόσο, το policywire.com, δηλαδή μια πιο σοβαρή πηγή, γράφει τα εξής στις 26 Οκτωβρίου:

«Καθώς η Ουάσιγκτον φτάνει στο τέλος μιας τεταμένης εκλογικής περιόδου -και προετοιμάζεται για μια δυνητικά ακόμη πιο τεταμένη μεσοβασιλεία- άνθρωποι σε όλο το πολιτικό φάσμα εκφράζουν ανησυχία για τη βία από την πλευρά που ηττήθηκε. Για τους φιλελεύθερους, οι φόβοι για επανάληψη της ψηφοφορίας στις 6 Ιανουαρίου έχουν τις ρίζες τους σε μια πολύ πραγματική ιστορία. Αλλά οι συντηρητικοί ανησυχούν επίσης για την οργή του στιλ antifa».

«Αυτό σημαίνει ότι κάθε λογής κόσμος ψάχνει για βολικές προγραμματισμένες διακοπές: ο πολιτικός επιστήμονας θυμόταν με χαρά ότι είχε επείγουσες δουλειές στο Λος Άντζελες και η γυναίκα του θα βρισκόταν στη Φλόριντα. Ένας πρώην υπάλληλος του Hill που αποφάσισε αυθόρμητα ότι η εκλογική εβδομάδα ήταν μια καλή στιγμή για ένα ταξίδι στη Μεσόγειο. Και ένας φιλελεύθερος αναλυτής σχεδίασε ξαφνικά ένα ταξίδι με ποδήλατο στην Αριζόνα».

Γράφουν για αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες στο politico.com , το οποίο αναφέρει την πραγματική έλλειψη κίνησης στο επιχειρηματικό κέντρο και την επιβίβαση σε παράθυρα κτιρίων γραφείων:

Το Politico.com εξιστορεί επίσης αναλυτικά τα παράπονα διάσημων ιστιοπλοϊκών, ποδηλατών και άλλων αυθόρμητων παραθεριστών. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εκλογών, κάποιου έσπασε το χέρι, κάποιου το πόδι, φίλοι φίλων από τότε οδηγούν σε αναπηρικά καροτσάκια και ούτω καθεξής. Και κανείς, φυσικά, δεν θέλει να επαναλάβει μια τέτοια εμπειρία. 

Έτσι, ο γενειοφόρος χίπστερ, φαίνεται, δεν λέει ψέματα: οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στις αρχές ξέρουν πραγματικά κάτι και ανεβαίνουν στα σκι τους, τρέχοντας έξω από την πόλη, άλλοι στην Καλιφόρνια, άλλοι στη Φλόριντα, επειδή ο φόβος των τυφώνων και των σεισμών είναι τίποτα σε σύγκριση με το φόβο για αυτό που έρχεται. Και δεν ξέρουμε καν πώς αυτό θα ταρακουνήσει ολόκληρο τον κόσμο, αλλά παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων. 














ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις