Στρατιωτικό Δικαστήριο Katie Hobbs, Ημέρα I

 

Το Σώμα και το Γραφείο Στρατιωτικών Επιτροπών

του Γενικού Εισαγγελέα του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησαν την υπόθεση εναντίον της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Αριζόνα, Κέιτι Χομπς, τη Δευτέρα, αφού την απήγγειλαν κατηγορίες για προδοσία, εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών και συνωμοσία για τη διάπραξη φόνου.

Το δικαστήριο, που ξεκίνησε στον κόλπο του Γκουαντάναμο, είδε μια ταραχώδη και ψυχρή Χομπς να εκπροσωπεί τον εαυτό της - είχε ενημερώσει την JAG ότι δεν θα δεχόταν «συμβιβασμένους» στρατιωτικούς συμβούλους και, καθώς ο στρατός είχε παγώσει τα οικονομικά της περιουσιακά στοιχεία, ο εξωτερικός συνήγορος αρνήθηκε να ακούσει την υπόθεσή της. Έδειχνε λιγοστή και εύθραυστη, με τα μάτια της σκοτεινά από τη στέρηση ύπνου ή τον υποσιτισμό. Τα δάχτυλα χτυπούσαν ρυθμικά πάνω στο γραφείο, σαν στον ρυθμό κάποιου τραγουδιού που είχε κολλήσει .

«Δεν ακούς; Ρώτησα αν καταλαβαίνετε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζετε;» είπε ο αντιναύαρχος Darse E. Crandall.

Είχε επαναλάβει την ερώτηση τρεις φορές, αλλά προφανώς χαμένη στις σκέψεις της, η Χομπς είτε το έπαιζε κουφη είτε επέλεγε να αγνοήσει τη λογική ερώτηση του ναυάρχου.

Τελικά έγειρε το κεφάλι της και είπε στον ναύαρχο: «Δεν μιλάω με νεκρούς».

«Πώς αρχίζει συνήθως», είπε ο ναύαρχος, «με όχι και τόσο συγκαλυμμένες απειλές».

Μπήκε κατευθείαν στο θέμα. «Η κρατούμενη Χομπς μπήκε σε εκλογές που ήξερε ότι δεν μπορούσε να κερδίσει. Είναι παγκοσμίως μισητή στην Αριζόνα. Ενώ υπηρετούσε ως υπουργός Εξωτερικών μεταξύ 2019 και 2023, το γραφείο της ήταν γεμάτο διαφθορά και το να πει κανείς ότι ήταν απεχθής θα ήταν υποτιμητικό. Και όταν αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για κυβερνήτης, ακόμη και το προεκλογικό της επιτελείο της είπε ότι δεν είχε την ευκαιρία να νικήσει την Kari Lake. Η Χομπς δεν επρόκειτο να ταλαιπωρηθεί από ένα στατιστικό μειονέκτημα, οπότε έκανε ό,τι θα έκανε κάθε Deep Stater που δεν σέβεται τον εαυτό της: να καταστρώσει ένα σχέδιο», είπε ο ναύαρχος στην ομάδα τριών αξιωματικών που είχε επιλέξει η JAG για να ακούσει τα στοιχεία εναντίον της Χομπς.

Στις 22 Αυγούστου 2022 ή περίπου στις 22 Αυγούστου 2022, εξήγησε ο ναύαρχος, η Χομπς συνωμότησε για να δολοφονηθεί η Κάρι Λέικ, ώστε να μπορεί ουσιαστικά να τρέχει χωρίς αντίπαλο.

Ο ναύαρχος Crandall ορκισε την πρώτη μάρτυρα του JAG, Rose Huerta, οικονομική διευθύντρια της εκστρατείας της Hobbs, την οποια ο στρατός είχε συλλάβει στις 26 Σεπτεμβρίου, την ημέρα της σύλληψης της Hobbs. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δεχτεί μια συμφωνία για να καταθέσει εναντίον της πρώην εργοδοτρια της. Ο ναύαρχος τη ρώτησε αν αναγνώριζε την Χομπς ως παρουσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

«Αυτή είναι η Katie Hobbs στο τραπέζι», είπε η Huerta.

«Έμαθες, τον Αύγουστο του 2022, ένα σχέδιο από την κατηγορούμενη να δολοφονηθεί η Λεικ Κάρι;» ρώτησε κατηγορηματικά ο ναύαρχος Κράνταλ.

«Το έκανα», απάντησε η Χουέρτα.

«Παρακαλώ πείτε σε αυτήν την επιτροπή πώς το μαθατε και οποιεσδήποτε λεπτομέρειες από πρώτο χέρι γνωρίζετε», είπε ο ναύαρχος.

«Η Κέιτι, η κατηγορούμενη σας, δεν ήταν πολύ ευχαριστημένη με το πώς πήγαιναν οι εκλογές εκείνη τη στιγμή. Η εκστρατεία διεξήγαγε δημοσκοπήσεις και έρευνες σχεδόν καθημερινά, και εκείνη, η Katie Hobbs, και κάθε φορά που δεν της άρεσαν οι αριθμοί, θύμωνε όλο και περισσότερο στην Kari. Οι δημοσκοπήσεις χειροτέρευαν και όλο περισσότερο έπινε. Έτσι, ήμουν στο γραφείο της μαζί της ένα απόγευμα και μου είπε ότι θα μπορούσε να κερδίσει αν εξαφανίσει την Κάρι. Στην αρχή σκέφτηκα ότι ίσως αστειευόταν ή μιλούσε το αλκοόλ. Όμως είδα στα μάτια της ένα πολύ σοβαρό, αποφασιστικό βλέμμα. Δύο μέρες αργότερα, μου λέει ότι πρέπει να αποσύρω 350.000 $ από τα κεφάλαια της εκστρατείας για να μπορέσει να φροντίσει τη Λέικ», κατέθεσε η Χουέρτα.

«Χρησιμοποιούσε τις λέξεις "αποσυρση" και "δολοφονία", ρώτησε ο ναύαρχος.

"Οχι κύριε. Είπε «ατύχημα» και «εξαφανιση», απάντησε ο Χουέρτα.

«Ρώτησες την κατηγορούμενη γιατί ήθελε τα 350K ή εσύ να το αποσύρεις;» ρώτησε ο ναύαρχος.

«Δεν ήθελα να ρωτήσω και δεν χρειαζόταν να ρωτήσω. Όμως, όπως είπα, έπινε λίγο και μου είπε ότι ήταν για να εξαφανιστεί η Κάρι», είπε η Χουέρτα.

«Αποσύρατε τα χρήματα όπως σας είπε;» είπε ο ναύαρχος Κράνταλ.

Η Χουέρτα έγνεψε ζωηρά. «Ναι το εκανα».

«Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν μπορούσε να έχει αποσύρει η ίδια τα χρήματα;» ρώτησε ο ναύαρχος.

«Θα μπορούσε», είπε η Χουέρτα.

«Αλλά τότε θα ήταν το όνομά της, όχι το δικό σας, συνημμένο στη συναλλαγή», είπε ο ναύαρχος Κράνταλ.

«Ναι, κύριε, αυτό είναι σωστό», αναστέναξε η Χουέρτα.

Η Χομπς τη διέκοψε από τη θέση της: «Αυτό είναι παράλογο, κατασκευασμένο. Η Rose Huerta είναι μια αυτοεξυπηρετούμενη σκύλα που προσπαθεί να σώσει τον κώλο της. Δεν υπήρχαν μεθυσμένες ατάκες για τη  Kari. Χωρίς μυστικές συναντήσεις που να συζητούν την εξαφάνισή της. Κάθε λέξη που μόλις άκουσες ήταν καθαρή φαντασία — ένα έργο φαντασίας. Και αν χάθηκαν χρήματα, αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούω γι' αυτό, και αν ναι, τα έκλεψε για τον εαυτό της».

«Συγκρατήστε την κατηγορούμενη», διέταξε ο ναύαρχος Κράνταλ, εφιστώντας την προσοχή δύο φυλακων που φίμωσαν τη Χομπς και δέσμευσαν περισσοτερο τους ήδη δεμένους καρπούς της στο τραπέζι. «Δεν ανεχόμαστε ατίθασα ξεσπάσματα εδώ».

Έστρεψε ξανά την προσοχή του στον μάρτυρα. "Κυρία. Huerta, σίγουρα πρέπει να ήξερες ότι αν ελεγχόντουσαν τα οικονομικά της προεκλογικής της εκστρατείας, θα ήσουν υπόλογος αφού ήσουν ο οικονομικός διευθυντής της και εγκρίνεις την απόσυρση». 

"Μάλιστα κύριε. Αλλά είναι πολύ δυνατή. Ήταν υπουργός Εξωτερικών και είχε επίσης ισχυρούς φίλους. Ήξερα ότι δεν ήταν το σωστό, αλλά φοβόμουν επίσης πολύ», είπε.

«Μόλις είχες τα χρήματα, τι έκανες με αυτά;» ρώτησε ο ναύαρχος.

«Το έδωσα στην Κέιτι Χομπς».

«Πού τα έδωσες στην κρατούμενη Χομπς;»

«Στο αυτοκίνητό μου έξω στο πάρκινγκ δίπλα στο γραφείο», είπε η Χουέρτα.

«Αυτό ήταν από το σχέδιό της – οι οδηγίες της;»

«Ναι, κύριε», είπε.

Ο ναύαρχος αντιμετώπισε το πάνελ, λέγοντας: «Σίγουρα μου ακούγεται σαν ένα κρυφό ραντεβού» και τους έδειξε ένα στιγμιότυπο οθόνης της απόδειξης απόσυρσης. "Η Χουέρτα μπορεί να φοβόταν την Χομπς, αλλά ήταν αρκετά έξυπνη για να δημιουργήσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την επιβίωσή της».

Έπαιξε μια ηχογράφηση στην οποία ακούστηκε η Χομπς να λέει, «Καλά έκανες, Ρόουζ, πολύ καλά. Είναι όλα εδώ, σωστά; Δεν μπήκες στον πειρασμό να κρατήσεις λίγο για τον εαυτό σου, ελπίζοντας να μην το μετρήσω, σωστά;» στην οποία η Ρόουζ Χουέρτα απάντησε: «Όχι, κυρία, αυτή η σκέψη δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου». Τελευταίο σχόλιο της Χομπς: «Σε λίγες μέρες, τα προβλήματά μας με την Κάρι θα λυθούν».

"Κυρία. Huerta, το κατέγραψες στο αυτοκίνητό σου κατά την ανταλλαγή χρημάτων, σωστά;» ρώτησε ο ναύαρχος Κράνταλ.

"Ναι το έκανα. Ήμουν νευρικη μηπως το ανακάλυπτε».

«Ξέρεις σε ποιον τα έδωσε;»

«Δε ξερω. Δεν ήθελα να μάθω», είπε ο Χουέρτα.

«Πέρα από όλες αυτές τις θεατρικές παραστάσεις, ξέρουμε ότι η Kari είναι ζωντανή και καλά – δεν δολοφονήθηκε ούτε εξαφανίστηκε. » ρώτησε ο ναύαρχος Κράνταλ.

"Φυσικά Κύριε. Ίσως τρεις μέρες αργότερα, η Katie μου είπε ότι παγωσε αφού πλήρωσε κάποιον για να εξαφανίσει την Kari. Είπε ότι το απέσυρε ομως μετα επειδή φοβόταν ότι αν εξαφανιζόταν η Κάρι, θα ήταν ο νούμερο ένα ύποπτος και ήταν πολύ εξαλη που το άτομο που πλήρωσε δεν θα επέστρεφε τα 350.000 δολάρια. Μου είπε ότι θα έβρισκε έναν διαφορετικό τρόπο για να νικήσει την Kari Lake και αυτό, κύριε, είναι το μόνο που ξέρω», είπε ο Huerta.

Ο ναύαρχος δικαιολογούσε τον μάρτυρα. «Αυτό το γεγονός ότι η κρατούμενη Χομπς αλλαξε γνωμη δεν αλλάζει το γεγονός ότι συνωμότησε για να δολοφονήσει έναν πολιτικό αντίπαλο. Η σημερινή μαρτυρία της κ. Huerta το αποδεικνύει. ο ήχος και τα χρήματα που αλλάζουν το αποδεικνύουν. Και αφού δεν την ενδιέφερε να πάει φυλακή για φόνο, κατέφυγε στην παλιά καλή εκλογική νοθεία».

Έβαλε το δικαστήριο σε διάλειμμα μέχρι το πρωί της Τετάρτης, εν αναμονή της άφιξης άλλου μάρτυρα.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..
















ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ !
    ΧΑΧΑΧΑ !
    ΝΑ ΒΑΖΗΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΑΤΥΡΕΣ.
    ΕΊΝΑΙ ΟΑΣΗ !!
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις