Εάν έχετε σκύλο, θα είστε οι πρώτοι που θα μάθετε για τη μετατόπιση πόλων.

 

Πριν από περίπου ένα χρόνο,

δηλαδή τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του περασμένου έτους, όχι μόνο οι συνωμοσιολόγοι στα site τους, αλλά και το ευρύ κοινό συζητούσαν την περίεργη συμπεριφορά των ζώων σχεδόν όλων των ειδών που τράβηξαν τα βλέμματα. Για κάποιο λόγο, τα πρόβατα, τα σκυλιά, τα ψάρια, τα πουλιά και άλλοι εκπρόσωποι της πανίδας άρχισαν να περιστρέφονται σε κύκλους, τρέχοντας γύρω τους για ώρες, ακόμη και μέρες.

Το 2022, κανείς δεν απάντησε πραγματικά τι συνέβαινε, ωστόσο, σε αντίθεση με το ευρύ κοινό, οι συνωμοσιολόγοι αποδείχθηκαν επίμονοι τύποι και άρχισαν να ερευνούν το πρόβλημα. Είναι αδύνατο να πούμε ότι έχει ήδη ληφθεί μια απολύτως ακριβής απάντηση, ωστόσο, υπάρχει πρόοδος. Ταυτόχρονα, υπάρχουν ενδείξεις για τις προοπτικές των ειδών σε περίπτωση αλλαγής των μαγνητικών πόλων της Γης.

Η υποτιθέμενη απάντηση βρέθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Zoology το 2013 , όπου μια ομάδα Τσέχων ερευνητών μοιράστηκε με τον κόσμο τις παρατηρήσεις της για τη συμπεριφορά των σκύλων που κάνουν τα μεγάλα και τα μικρά τους πράγματα στο δρόμο.


Οι συμμετέχοντες στο πείραμα περιελάμβαναν 70 σκύλους και των δύο φύλων, 37 ράτσες. Η παρατήρηση διεξήχθη για δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων γεννήθηκαν 1893 σκυλιά στο μεγάλο και 5582 στο μικρό. Και, όπως αποδείχθηκε, όταν τα σκυλιά πρέπει να βάλουν το βλήμα στα κύρια σημεία, κάθεται κάπως έτσι:

Όπως δείχνει η εικόνα, ο σκύλος είναι τοποθετημένος αυστηρά κατά μήκος του άξονα βορρά-νότου, αποφεύγοντας με κάθε κόστος την κατεύθυνση ανατολής-δύσης. Τα σκυλιά παρατηρήθηκαν σε ελεύθερο περιβάλλον, αφαιρέθηκαν δηλαδή τα λουριά, και η περιοχή ήταν πάρκο – χωρίς δρόμους, χωρίς ανθρώπους και χωρίς άλλα σκυλιά που θα μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή και να επηρεάσουν κατά κάποιο τρόπο τη διαδικασία.

Οι οπαδοί του φωτός δεν έχουν ιδέα γιατί τα σκυλιά τοποθετούνται με αυτόν τον συγκεκριμένο τρόπο, επομένως τα συμπεράσματα του άρθρου προτείνουν τη χρήση σκύλων ως πυξίδα προς το παρόν, για παράδειγμα σε φορτηγά πλοία, και να ζητήσουν χρήματα για περαιτέρω έρευνα, ώστε να υπάρχει κάτι για τροφή τα σκυλιά να παράγουν το επιθυμητό προϊόν.

Κρίνοντας από το γεγονός ότι δεν υπήρχαν άλλες δημοσιεύσεις για αυτό το θέμα, κανείς δεν έδωσε χρήματα σε επιστήμονες· επιχορηγήσεις, όπως όλοι γνωρίζουμε, στο 90% των περιπτώσεων δίνονται για κάθε είδους σκουπίδια χωρίς νόημα. Ωστόσο, ακόμη και αυτή η μικρή μελέτη είναι αρκετά αρκετή για να βγάλουμε μεγάλα συμπεράσματα.

Πρώτον, μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι οι σκύλοι αισθάνονται ένα μαγνητικό πεδίο όχι χειρότερο από τα πουλιά. Γιατί οι σκύλοι το χρειάζονται αυτό δεν είναι πολύ σαφές· δεν υπάρχουν σκύλοι με φτερά, αλλά αν οι σκύλοι βλέπουν το μαγνητικό πεδίο, τότε το βλέπουν και όλα τα άλλα είδη. Αυτή η ικανότητα είναι σαν κάποιο είδος χρήσιμου ενζύμου: αν βρίσκεται σε κύτταρα πτηνών και σε κύτταρα σκύλου, τότε με πιθανότητα 99% είναι και σε ανθρώπινα κύτταρα.

Δεύτερον, το μαγνητικό πεδίο ελέγχει κατά κάποιο τρόπο τη συμπεριφορά του ζωικού κόσμου. Γιατί χρειάζεται αυτός ο έλεγχος είναι άγνωστο, αλλά πειράματα έχουν αποδείξει ότι η μνήμη οποιουδήποτε βιολογικού εγκεφάλου συνδέεται με αυτό το πεδίο.

Εάν οι αρουραίοι εκπαιδεύονται να τρέχουν μέσα από έναν λαβύρινθο σε ένα τεχνητό μαγνητικό πεδίο, τότε όταν αλλάξει η πολικότητα, η ικανότητα διαγράφεται. Άλλες δεξιότητες διαγράφονται επίσης· ο αρουραίος δεν αντιλαμβάνεται καν ότι είναι ώρα να φάει.

Φυσικά, τα πράγματα είναι κατά κάποιο τρόπο τα ίδια για τους ανθρώπους· όταν αλλάξουν οι πόλοι, πολλοί, αν όχι όλοι, θα έχουν προβλήματα, κάτι που ίσως είναι αυτό που βλέπουμε τώρα. Οι αντιφλεγμονώδεις σκέφτονται τις συνέπειες της θεραπείας, αλλά όλα, όπως βλέπουμε, είναι διφορούμενα.

Επομένως, οι διαταραχές στη συμπεριφορά των άλλων μπορεί κάλλιστα να είναι σημάδι ότι η NOAA δεν λέει κάτι για την πραγματική θέση των πόλων. Γι’ αυτό τα ζώα τρέχουν σε κύκλους. Τα πρόβατα χρειάζονται, να δικαιολογήσουν την έκφραση, να πάνε, αλλά δεν ξέρουν πού. Έτσι τρέχουν, θα έτρεχε όποιος ήταν στη θέση τους.

Και το πιο σημαντικό, όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί όταν περπατούν. Τότε θα είμαστε οι πρώτοι που θα μάθουμε για την έναρξη της αλλαγής πόλου. Γρήγορα, γρήγορα τρέξτε σπίτι, βάλτε ένα σιδερένιο κράνος στο κεφάλι σας, σκαρφαλώστε σε μια ενισχυμένη ντουλάπα, περικυκλώστε τον εαυτό σας με μαγνήτες – και παρακολουθήστε την εξέλιξη των γεγονότων από εκεί

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις