Είστε έτοιμοι για τις καταστροφικές αλλαγές που έρχονται στη Γη...?

 

Μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη

στη Ρωσία έχει δημιουργήσει ένα σύννεφο σκόνης και τέφρας μήκους 1.000 μιλίων (1.600 χιλιομέτρων). Ναι, είναι «φυσιολογικό» φαινόμενο. Τις τελευταίες ημέρες είδαμε επίσης μια θεαματική έκρηξη λάβας στο όρος Αίτνα στην Ιταλία, η ηφαιστειακή δραστηριότητα έχει δημιουργήσει ένα ολοκαίνουργιο νησί στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας και χιλιάδες άνθρωποι στην Ισλανδία αναγκάστηκαν να εκκενώσουν καθώς το ηφαιστειακό μάγμα ανεβαίνει στην επιφάνεια κοντά στην πόλη Γκρίνταβικ. Εάν κατανοείτε την περίοδο της παγκόσμιας ιστορίας στην οποία ζούμε, τότε γνωρίζετε ήδη ότι αυτό που βιώνουμε τώρα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των λαών είναι εντελώς απροετοίμαστη για τις αποκαλυπτικές «Αλλαγές της Γης» που πλησιάζουν γρήγορα, σύμφωνα με το Μάικλ Σνάιντερ.

Προσωπικά, έμεινα άναυδος όταν άκουσα τι συνέβαινε στη Ρωσία.

Ήξερα ότι είχε γίνει μια έκρηξη, αλλά δεν ήξερα ότι είχε δημιουργήσει ένα σύννεφο σκόνης και στάχτης μήκους 1.000 μιλίων…

Το ψηλότερο ηφαίστειο της Ευρασίας εξερράγη βίαια, στέλνοντας ένα σύννεφο σκόνης και τέφρας μήκους 1.000 μιλίων στον ουρανό, δείχνουν οι νέες δορυφορικές εικόνες από τη NASA.

Το Klyuchevskoy, που ονομάζεται επίσης Klyuchevskaya Sopka, είναι ένα ενεργό στρατοηφαίστειο στη χερσόνησο Καμτσάτκα της Ρωσίας, όπου βρίσκονται περισσότερα από 300 άλλα ηφαίστεια. Η κορυφή του Klyuchevskoy είναι 4.750 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, γεγονός που την καθιστά ψηλότερη από οποιοδήποτε άλλο ηφαίστειο στην Ασία ή την Ευρώπη, σύμφωνα με την Ομάδα Αντίδρασης Ηφαιστειακής Έκρηξης της Καμτσάτκα (KVERT).

Εκρήξεις αυτού του μεγέθους μπορούν να επηρεάσουν δραματικά το κλίμα ολόκληρου του πλανήτη.

Την 1η Νοεμβρίου, το σύννεφο σκόνης και τέφρας από αυτή την έκρηξη έφτασε σε μέγιστο ύψος 11,2 χιλιομέτρων…

Το Klyuchevskoy έχει ξεσπάσει συνεχώς από τα μέσα Ιουνίου. Όμως, την 1η Νοεμβρίου, μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη απελευθέρωσε μια πλημμύρα καπνού και τέφρας που έφτασε σε μέγιστο ύψος 7,5 μιλίων (12 χλμ.) πάνω από την επιφάνεια της Γης, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Γης της NASA.

Αυτό είναι σοβαρό.

Αλλά επειδή συμβαίνει στη Ρωσία, οι περισσότεροι άνθρωποι στον δυτικό κόσμο απλά δεν ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει.

Εν τω μεταξύ, το ταχέως ανερχόμενο μάγμα απέχει μόλις 500 μέτρα από την επιφάνεια κοντά στην πόλη Γκρίνταβικ της Ισλανδίας…

Μια τεράστια εισβολή μάγματος μήκους 15 χιλιομέτρων, ακριβώς βορειοδυτικά του Γκρίνταβικ, έχει σχηματιστεί και εξακολουθεί να αναπτύσσεται, σύμφωνα με τους ειδικούς. Το μάγμα πιστεύεται ότι βρίσκεται ήδη 500 μέτρα από την επιφάνεια.

Μόλις πριν από λίγες μέρες, οι ειδικοί είπαν ότι το μάγμα συσσωρεύεται τρία χιλιόμετρα κάτω από τη γη, αλλά αν οι εκτιμήσεις είναι σωστές, τώρα έχει πλησιάσει πολύ.

Σε αυτό το στάδιο δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί ακριβώς εάν και πού μπορεί να φτάσει το μάγμα στην επιφάνεια», ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ελπίζω ότι όλοι έχουν φύγει εδώ και καιρό από εκείνη την περιοχή γιατί φαίνεται ότι έρχεται μια μεγάλη έκρηξη.

Πριν εκκενωθούν, οι ντόπιοι μπορούσαν κυριολεκτικά να ακούσουν «βροντή στο έδαφος», καθώς το ταχύτατο κινούμενο μάγμα προκαλούσε τον έναν σεισμό μετά τον άλλο κάτω από τα πόδια τους…

Οι κάτοικοι της Ισλανδίας φοβούνται ότι τα σπίτια στην εκκενωμένη πόλη Γκρίνταβικ θα μπορούσαν να «παγώσουν στο χρόνο όπως η Πομπηία» εάν γίνει η μεγάλη έκρηξη.

Η Βρετανίδα ομογενής Anne Sigurdsson, 66 ετών, μετακόμισε από το Carlisle στην Ισλανδία πριν από επτά χρόνια με τον σύζυγό της Siggi, 63 ετών.

Εδώ τι δήλωσε στη Mirror: «Αυτό το νησί θα μπορούσε να διαλυθεί. Φοβόμαστε ότι ο Γκρίνταβικ θα μπορούσε να καταλήξει, όπως η Πομπηία».

Είπε ότι μπορούσε να ακούσει τους τεράστιους σεισμούς που συγκλόνισαν την περιοχή πριν προλάβει να τους νιώσει, περιγράφοντάς τους ως «βροντή στο έδαφος».

Δυστυχώς, αυτό θα μπορούσε να είναι μόνο η αρχή των προβλημάτων της Ισλανδίας.

Σύμφωνα με έναν ηφαιστειολόγο, αυτό που βλέπουμε τώρα θα μπορούσε να είναι μέρος μιας «νέας φάσης εκρηξεων» που θα μπορούσε ενδεχομένως να διαρκέσει εκατοντάδες χρόνια…

Η επικείμενη ηφαιστειακή έκρηξη στην Ισλανδία είναι μόνο η αρχή μιας νέας εποχής ηφαιστειακών εκρήξεων που θα διαρκέσει για αιώνες. Η συσσώρευση μάγματος κάτω από την παραθαλάσσια πόλη Γκρίνταβικ σηματοδοτεί ότι θα ακολουθήσουν περισσότερα, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Το ηφαίστειο Fagradalsfjall στη χερσόνησο Reykjanes κινδυνεύει να εκραγεί. Το Ισλανδικό Γραφείο Μετεωριτών λέει ότι «η πιθανότητα ηφαιστειακής έκρηξης είναι υψηλή» και μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή τις επόμενες ημέρες.

Μετά από 800 χρόνια αδράνειας, μια έκρηξη του 2021 σηματοδότησε την έναρξη ενός νέου κύκλου ηφαιστειακής δραστηριότητας και τώρα ο ηφαιστειολόγος του Κέιμπριτζ Clive Oppenheimer λέει ότι η έκρηξη μπορεί να προανήγγειλε «μια νέα φάση έκρηξης» που θα μπορούσε να διαρκέσει αιώνες.

Φυσικά, δεν είναι μόνο η Ισλανδία που παρατηρεί ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Ηφαιστειότητας του Ινστιτούτου Smithsonian, 19 ηφαίστεια εκρήγνυνται αυτήν τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτή η λίστα «δεν περιλαμβάνει όλα τα ηφαίστεια που εκρήγνυνται»…

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Ηφαιστειότητας του Ινστιτούτου Smithsonian παρακολουθεί νέες εκρήξεις και ενημερώνει τη λίστα με τα ηφαίστεια που εκρήγνυνται αυτήν τη στιγμή τις Τετάρτες. Η πιο πρόσφατη ενημέρωση δείχνει τρεις νέες εκρήξεις, ανεβάζοντας το σύνολο της λίστας σε 19 εκρήξεις. Η λίστα δεν περιλαμβάνει όλα τα ηφαίστεια που εκρήγνυνται.

Οι νέες ηφαιστειακές εκρήξεις ανησυχούν κάποιους πολλούς στα ΜΜΕ.

“Τα ηφαίστεια εκρήγνυνται ταυτόχρονα στην Ιταλία, την Ισλανδία, την Ιαπωνία, το Μεξικό, τη Ρωσία, τις Φιλιππίνες κ.λπ. Παρακάτω είναι ένας χάρτης ηφαιστειακής δραστηριότητας του 2013 έναντι του 2023. Απόλυτα φυσιολογικό, σωστά;” ένα άτομο που δημοσιεύτηκε στο X, πρώην Twitter.

Δυστυχώς, οι αλλαγές στον πλανήτη μας θα επιταχυνθούν τους επόμενους μήνες και χρόνια.

Είστε έτοιμοι λοιπόν;

Είστε προετοιμασμένοι για πραγματικά καταστροφικές αλλαγές στη Γη;

Μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι το 34% των Αμερικανών «πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι ο μόνος επιζών της αποκάλυψης»…

Το ένα τρίτο των Αμερικανών (34%) πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι ο μόνος επιζών της αποκάλυψης, δείχνει μια νέα έρευνα. Η δημοσκόπηση με 2.000 Αμερικανούς ενήλικες διερεύνησε πώς θα συνέβαινε αυτό και διαπίστωσε ότι αυτοί οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τον καθένα λόγω των ισχυρών δεξιοτήτων επιβίωσης (54%) και της προσαρμοστικότητας (53%).

Τρεις στους 10 θεωρούν τους εαυτούς τους ως το «αουτσάιντερ» της αποκάλυψης, ενώ περισσότεροι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι είναι το «κορυφαίο σκυλί» που αναμφίβολα θα επιζούσε από οτιδήποτε (33%). Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, η ιδανική «ομάδα επιβίωσης» που θα έφτιαχναν για να επιβιώσουν από την αποκάλυψη αποτελείται από τους Dwayne «The Rock» Johnson (43%), Chuck Norris (36%), Superman (33%), John Cena (26%)) και MacGyver (23%).

Για μένα, αυτή η έρευνα καθιστά πολύ σαφές ότι οι Αμερικανοί παρακολουθούν πάρα πολύ τηλεόραση.

Και αυτό που συμβαίνει δεν είναι παιχνίδι.

Αυτός είναι ο πραγματικός κόσμος και η ψυχρή, σκληρή πραγματικότητα είναι ότι ο πλανήτης μας γίνεται πολύ ασταθής.

Θα ήθελα λοιπόν να ενθαρρύνω όλους να προετοιμαστούν όσο μπορούν, γιατί έρχονται πολύ μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις