ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΧΑΚΕΡΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ;
Όπως αναφέρει το Associated Press στις 29 Ιουλίου 2020, το Βατικανό και η Καθολική Επισκοπή του Χονγκ Κονγκ έχουν στοχοποιηθεί από Κινέζους χάκερ που πιστεύεται ότι
υπηρετούν την κινεζική κυβέρνηση. Δεν υπήρχε κανένα άμεσο σχόλιο στο Βατικανό και μόνο μετά από μια αναφορά από τους New York Times, όλα έγιναν γνωστά.Όσον αφορά την κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο, το Βατικανό μπορεί να μην φαίνεται προφανής στόχος. Ωστόσο, έχει πλέον στοχευτεί από χάκερ που φαίνεται να συνδέονται με την Κίνα.
Η Κίνα και το Βατικανό αναμένεται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις τον Σεπτέμβριο για να ανανεώσουν μια συμφωνία για τον έλεγχο της Καθολικής Εκκλησίας στην Κίνα. Οι Κινέζοι ηγέτες μπορεί να φανούν άκρες – γνώσεις για το πώς η Αγία Έδρα σχεδίαζε να προσεγγίσει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με μια έκθεση που κυκλοφόρησε από το Recorded Future, μια εταιρεία που ερευνά απειλές στον κυβερνοχώρο.
Η έκθεση αναφέρει ότι οι χάκερ είχαν στόχο το Βατικανό, τη Επισκοπή του Χονγκ Κονγκ και τον επικεφαλής του, τον εκ των πραγμάτων εκπρόσωπο του Πάπα στην Κίνα. Επιπλέον, σύμφωνα με την έκθεση, η Κίνα χρησιμοποίησε κακόβουλο λογισμικό για να αποκτήσει πρόσβαση στα εσωτερικά δίκτυα του Βατικανού.Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αρνείται γενικά οποιαδήποτε εμπλοκή στο περιστατικό, χαρακτηρίζοντας την έκθεση «αβάσιμη εικασία». Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν από τον Μάιο έως τουλάχιστον τις 21 Ιουλίου. Περιέλαβαν, συγκεκριμένα, μια ρητή απόπειρα ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) με έγγραφα από την κρατική γραμματεία του Βατικανού, όπως ήταν, εστάλη στον επικεφαλής της αποστολής του Βατικανού στο Χονγκ Κονγκ.
Το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing) είναι ένας τύπος απάτης στο Διαδίκτυο, σκοπός του οποίου είναι η πρόσβαση σε εμπιστευτικά δεδομένα χρηστών. Αυτό επιτυγχάνεται στέλνοντας μαζικά email για λογαριασμό δημοφιλών επωνυμιών, καθώς και ιδιωτικά μηνύματα σε διάφορες υπηρεσίες, για παράδειγμα, για λογαριασμό τραπεζών ή εντός κοινωνικών δικτύων.
Το γράμμα περιέχει συχνά έναν άμεσο σύνδεσμο προς έναν ιστότοπο που φαίνεται διακριτός από τον πραγματικό ή σε έναν ιστότοπο με ανακατεύθυνση. Αφού ο χρήστης προσγειωθεί σε μια ψεύτικη σελίδα, οι απατεώνες προσπαθούν, χρησιμοποιώντας διάφορες ψυχολογικές μεθόδους, να παρακινήσουν τον χρήστη να εισαγάγει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής του στην ψεύτικη σελίδα, τον οποίο χρησιμοποιούν για πρόσβαση σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, ο οποίος επιτρέπει στους απατεώνες να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμοί και τραπεζικοί λογαριασμοί.
Σύμφωνα με μια έκθεση που κυκλοφόρησε η αμερικανική υπηρεσία Recorded Future, η οποία παρακολουθεί κυβερνοεπιθέσεις, η απόπειρα πειρατείας πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα που ονομάζεται RedDelta και ξεκίνησε τον Μάιο με τον πιθανό στόχο των διαπραγματεύσεων του Σεπτεμβρίου να ανανεώσει την ενδιάμεση συμφωνία για διορισμούς επισκόπων.
Η Κίνα φιλοξενεί περίπου 12 εκατομμύρια Καθολικούς, οι οποίοι χωρίζονται σε δύο ομάδες: ένα μέρος ανήκει στην κινεζική Καθολική «πατριωτική εκκλησιαστική ένωση», η οποία είναι εκτός της εξουσίας του Πάπα, το δεύτερο, ένα πολύ μικρό μέρος – είναι κάτι σαν «εκκλησία κατακόμβης» αφιερωμένη στον Πάπα. Οι κινεζικές αρχές διώκουν τους ενορίτες και, ιδιαίτερα, τους ιερείς αυτής της εκκλησίας.
Το 2018, για να ενώσει το κοπάδι μεταξύ της Κίνας και του Βατικανού, υπεγράφη ένα είδος συμφωνίας για τον από κοινού διορισμό επισκόπων, που θα ταιριάζει και στα δύο μέρη. Τον Σεπτέμβριο του 2020, η συμφωνία επρόκειτο να ανανεωθεί, όπως είπε ο αξιωματούχος του Βατικανού – «Η προτεινόμενη εισβολή στη RedDelta θα δώσει στο Πεκίνο κατανόηση της διαπραγματευτικής θέσης της Αγίας Έδρας πριν από την επανάληψη της συμφωνίας τον Σεπτέμβριο του 2020». Αλλά είναι έτσι;
Στην πραγματικότητα, η Κίνα και το Βατικανό είναι είδος δίδυμων αδελφών. Η Κίνα, η οποία έχει κερδίσει δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, το έκανε αποκλειστικά μέσω των προσπαθειών των παγκοσμιοποιητών, οι οποίοι για 30 χρόνια αντλούσαν χρήματα και τεχνολογία εκεί.
Από την άλλη πλευρά, αν και δεν υπάρχει καμία άμεση απόδειξη ότι το Βατικανό είναι, όπως ήταν, ο πνευματικός ηγέτης της παγκοσμιοποίησης, ωστόσο, υπάρχουν αρκετά περιστατικά στοιχεία και υπάρχει ακόμη και η άποψη ότι ο Αντίχριστος θα διοριστεί από το Βατικανό, το οποίο θέλει να καταστρέψει το Ισραήλ, να συλλάβει την Ιερουσαλήμ και να φυτέψει εκεί για το βασίλειο του παγκόσμιου βασιλιά του.
Επομένως, είναι δύσκολο να πιστέψουμε σε κάποιο είδος αντιπαράθεσης μεταξύ του Βατικανού και της ΛΔΚ, ειδικά επειδή η ουσία του ζητήματος είναι, όπως ήταν, η σίτιση ενός κοπαδιού δύο εκατομμυρίων προβάτων, κάτι που για την Κίνα δεν είναι τίποτα. Ως εκ τούτου, πρέπει να πιστεύουμε ότι οι Κινέζοι χάκερ αποφάσισαν να αποκτήσουν πρόσβαση στους υπολογιστές των κύριων αφεντικών, που περιέχουν πληροφορίες που δεν κοινοποιήθηκαν στο Πεκίνο για έναν ή τον άλλο λόγο. Αλλά ποιες πληροφορίες θα μπορούσαν να είναι αυτές; Και ποιος είναι ο λόγος για αυτό το επείγον;
Το Βατικανό διατηρεί αναμφισβήτητα πολλά μυστικά και με τουλάχιστον ένα μάτι να κοιτάξει τις μυστικές βιβλιοθήκες του, πολλοί θα ήθελαν τουλάχιστον να ρίξουν μια γρήγορη ματιά στα ονόματα των τόμων. Ωστόσο, υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες ότι τα χειρόγραφα antediluvian μεταφράστηκαν σε ψηφιακά και τοποθετήθηκαν στον διακομιστή κάτω από το κρεβάτι του Πάπα, οπότε μάλλον υπάρχουν ορισμένα τρέχοντα δεδομένα.
Αλλά τι είδους δεδομένα θα μπορούσαν να υπάρχουν εκείνοι που ενδιαφέρονται είτε για τους Κινέζους είτε για κάποιον που παραβίασε το Βατικανό μεταμφιεσμένος ως Κινέζος χάκερ; Τι είδους δεδομένα υπάρχουν, φυσικά, μόνο το Βατικανό και οι χάκερ που το παραβίασαν το γνωρίζουν με βεβαιότητα, αλλά, όπως όλοι γνωρίζουν, σε παρατηρήσεις με υπέρυθρα τηλεσκόπια, το Βατικανό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή:
Επομένως, δεδομένης της συνεχώς αυξανόμενης φήμης για τη Γη που εισέρχεται στον αστεροειδή σύννεφο, οι οποίες ακολουθούν πίσω από τον Πλανήτη X που εισήλθε στο ηλιακό σύστημα, μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι οι πληροφορίες αυτού του σχεδίου έχουν γίνει ο στόχος των χάκερ. Δηλαδή, πληροφορίες σχετικά με το πότε πρέπει να τρέξετε στην αποθήκη και να ξεφύγετε. Ο Xi ή κάποιοι άλλοι από τους συντρόφους του μπορεί να μην είχαν πει, οπότε αποφάσισαν να ξεκαθαρίσουν τα πάντα μόνα τους. Αλλά κανείς δεν θα μας πει τι έχουν σκάψει οι χάκερ, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου