Η μαϊμού-επανάσταση που χτυπάει τον Λίβανο.

 Λίβανος: Συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις στη χώρα -Κλειστοί δρόμοι,  κλειστά σχολεία [εικόνες] | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Σημειώστε ότι δεν είναι η πρώτη μαϊμού-επανάσταση που χτυπάει τον Λίβανο. Προύπήρξε και η «Επανάσταση του Κέδρου» που αποτέλεσε και ένα από τα πιο γνωστά

παραδείγματα «Έγχρωμης Επανάστασης».


https://en.wikipedia.org/wiki/Cedar_Revolution

 
Η συνταγή κλασική. Πληρωμένοι συνδικαλιστές, επίδοξοι δημόσιοι υπάλληλοι , αντιπολίτευση και πράκτορες κατεβάζουν τον κόσμο στους δρόμους με κάποια δίκαια αιτήματα . 


Οι επαγγελματίες τρομοκράτες ξεκινούν τους εμπρησμούς ώστε να προκαλέσουν τη βίαιη αντίδραση της αστυνομίας... και ξαφνικά τα δακρυγόνα πέφτουν βροχή σε διαδηλωτές που δεν ξέρουν να παίρνουν μέτρα προστασίας ... με αποτέλεσμα η οργή εναντίον της εκάστοτε κυβέρνησης να κορυφώνεται με τρόπο τεχνητό. 


Ο Πούτιν ξέρει κι έχει τα δικά του τάγματα που μόλις αντιληφθούν επαγγελματίες διαδηλωτές να ετοιμάζουν κάτι πονηρό ... τους σαπίζουν στο ξύλο με το που θα πατήσουν πόδι στους δρόμους.
Όμως και πάλι φαίνεται ότι ούτε οι Ρώσοι να θέλουν να ανοίξουν τα μάτια των Δυτικών για το εργαλείο των μαϊμού-επαναστάσεων ... διότι έμαθαν κι αυτοί την τέχνη των Δυτικών και θα τη χρησιμοποιήσουν ως αντίποινα εκεί που θα τους βολέψει. 


Κανείς δεν θέλει να μας ανοίξει τα μάτια γιατί βγάζουν πιο εύκολα λεφτά όσο οι περισσότεροι κοιμόμαστε βαθιά και ζούμε στον δικό μας φανταστικό κόσμο... 


>>>Η πρωτεύουσα του Λιβάνου έχει εισέλθει στη δεύτερη ημέρα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που προκλήθηκαν από την οικονομική κρίση στη χώρα και την τελευταία θανατηφόρα έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού που σκότωσε τουλάχιστον 158 άτομα και άφησε χιλιάδες ακόμη τραυματίες.
Νέες συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στη Βηρυτό ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις ασφαλείας. Παράλληλα, ομάδες διαδηλωτών έχουν εισβάλει στα κτίρια του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Προσφυγικών Υποθέσεων όπως μεταδίδει το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου.

«Πεδίο μάχης» η Βηρυτός: Kαταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων - Νεκρός ένας αστυνομικός
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τηλεόραση του Λιβάνου, πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν κοντά στο κοινοβούλιο καθώς πλήθη διαδηλωτών προσπάθησαν να εισέλθουν σε αυτό.
Νωρίτερα την ίδια μέρα, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και λαστιχένιες σφαίρες για να διαλύσει το πλήθος που έριχνε πέτρες σε μονάδες του στρατού κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου. Οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν τον θυμό τους για τη διαφθορά που πιστεύουν ότι προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα στο λιμάνι της πόλης.

 Lebanese protesters reject president's appeal for talks - Voice of the Cape

Οι διαδηλωτές ζητούν επίσης από την κυβέρνηση να παραιτηθεί εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης που γνώρισε ο Λίβανος από το τέλος του εμφυλίου πολέμου το 1990.

Λίγες ώρες μετά την έναρξη των διαδηλώσεων, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Χασάν Ντιάμπ πρότεινε τη διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών για να ξεκινήσει η εφαρμογή των απαραίτητων «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Ένας «τυχαίος»διαδηλωτής είπε τα εξής σπαρακτικά στο NBC που τόσο αγαπάει την αλήθεια και το Δίκαιο και που οι «αυθόρμητοι» Λιβανέζοι το ξέρουν και το εμπιστεύονται 


>>>Πρώτα είπαν ψέματα στον λαό του Λιβάνου. Μετά έκλεψαν από τον λαό του Λιβάνου. Μετά άφησαν στην τύχη του τον λαό του Λιβάνου. Μετά σκότωσαν τον λαό του Λιβάνου και τελικά σήμερα κάνουν πόλεμο εναντίον του λαού του Λιβάνου.<<<

Λίβανος: Πανηγυρισμοί μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της κυβέρνησης -  CNN.gr
 

Ανισότητα, συνθήματα στα Αγγλικά για να τα διαβάσει το κοινό του BBC , δακρυγόνα απευθείας στα κεφάλια διαδηλωτών είδε το Human Rights Watch του Soros, πλαστικές σφαίρες είδε το NBC, αστυνομία που χτυπάει αδιάκριτα άοπλους διαδηλωτές.


Κι οι διαδηλωτές ..καλά οργανωμένοι ... με εντυπωσιακές κρεμάλες και ομοιώματα πολιτικών ...

Αυτές τις ανισότητες συζητούσε και η Ελληνική Νεολαία ... για να προκαλέσει την επέμβαση του σωτήρα μας Strauss Kahn. 


O δημοσιογράφος του ΕΘΝΟΥΣ που δεν έτυχε να ακούσει τη λέξη OTPOR-CANVAS ... ήξερε όμως ότι το μοιραίο βράδυ ο πλούσιος δεκαπεντάχρονος Γρηγορόπουλος μαζί με τον πλούσιο Ρωμανό συζητούσαν για τις κοινωνικές ανισότητες ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις