Η ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΕΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ.... ΑΛΛΑ ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ΠΟΥ ???

 
 
ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΟΥ ΕΓΚΥΡΟΥ GUARDIAN .....

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ; ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ή ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ; ΚΑΙ…. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΕΙΠΙΑ;… ΦΥΣΙΚΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙΣ…. ΚΟΙΤΑΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ

Ο ΜΕΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ. ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ Ή ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

ΦΥΣΙΚΑ, ΟΙ ΥΠΟΨΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΘΕΙ ΤΟ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ Ο,ΤΙ, ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ, “ΧΤΙΖΕΤΑΙ” ΓΥΡΩ ΤΟΥ Ή ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ.ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΟΜΩΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ THE GUARDIAN ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ -ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ- ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ, ΤΟΤΕ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΤΙΣΜΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!

📷

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ: “ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ;”ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ ΤΩΡΑ;Ο ΤΙΤΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ, ΙΣΩΣ, ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΘΝΗΤΟΙ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΕΝΩ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΩΣ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ;ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΥΡΟΥΣ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ, ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΜΑΣ-ΕΜΑΣ, ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΝΑ….ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ Η “ΜΟΔΑ” ΤΗΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ, ΔΙΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ…ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΧΟΥΦΤΑ ΤΟΥΣ, ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΜΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ, ΦΥΣΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΟΠΩΣ HAARP, GEOENGINEARING, ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.ΒΕΒΑΙΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΖΑΠΛΟΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙ’ ΑΥΤΑ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΑΚΡΑ; ΜΗΠΩΣ “ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ” ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΤΟΥΣ;ΚΑΠΟΙΟΙ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ, ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ “ΝΙΨΟΥΝ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥΣ” ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ -Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ: ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΠΟΥ ΙΔΙΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ…ΚΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η GUARDIAN ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΑΣΧΕΤΟΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ PROJECT ΑΠΟ ΤΗΝ NATIONAL GEOGRAPHIC ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ…ΦΥΣΙΚΑ, ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΑ ΠΟΥΓΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΡΥΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΠΟΥ, ΟΜΩΣ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Ο ιδρυτής του mazon, Jeff Bezos, είναι ο τελευταίος δισεκατομμυριούχος τεχνολογίας που επενδύει τα χρήματά του σε διαστημόπλοια: την Τρίτη, έκανε το ντεμπούτο του στον νεότερο πυραύλο της εταιρείας Blue Origin. Τώρα, όσοι θέλουν να ταξιδέψουν στον γαλαξία μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στον κομψό νέο πύραυλο και το μοντέλο Stubbier που ανακοίνωσε ο Bezos τον Απρίλιο - ή μπορούν να επιλέξουν να οδηγήσουν με τον ιδρυτή της Tesla Elon Musk σε ένα πλοίο SpaceX ή να πάρουν μέρος στην Virgin Galactic του Richard Branson .
Σε αυτό το ποσοστό, οι επίδοξοι διαστημικοί ταξιδιώτες θα μπορούν να επιλέξουν την αγαπημένη τους εταιρεία τεχνολογίας, να βρουν τον πλουσιότερο άντρα της και να αγοράσουν ένα εισιτήριο στο σκάφος της επιλογής του. Γιατί όλοι όσοι επιτυγχάνουν οικονομική κυριαρχία στον πλανήτη γυρίζουν αμέσως και προσπαθούν να τον κατεβούν;
Η εξήγηση «αγόρια και τα παιχνίδια τους» είναι προφανής - αφού αγοράσετε όλα τα αυτοκίνητα και τα σκάφη και τα αεροπλάνα που θέλετε, γιατί να μην αγοράσετε έναν πύραυλο; (Δεν έχουμε ήθος «κορίτσια και τα παιχνίδια τους» ακόμα, επειδή οι κάρτες στοιβάζονται εναντίον των γυναικών που φτάνουν σε αυτό το επίπεδο άσεμνου πλούτου, αλλά υποψιάζομαι ότι πολλοί από εμάς θα θέλαμε επίσης να αγοράσουμε πυραύλους.) Ο χώρος είναι εγγενώς δροσερός , και ακόμα κι αν δεν ήταν, ο χώρος είναι εγγενώς άλλος - που έχει μεγάλη σημασία για τον άνθρωπο που έχει όλα τα επίγεια. Με τον ίδιο τρόπο, κάποιος που έχει ήδη ένα ρολόι που κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια μπορεί να αγοράσει ένα ρολόι που κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, αλλά προέρχεται από το διάστημα .
Διαφήμιση
Φυσικά, οι πλούσιοι επιχειρηματίες τεχνολογίας uber δεν αγοράζουν μόνο πύραυλους για την προσωπική τους διασκέδαση. Βρίσκουν ή επενδύουν σε διαστημικά ταξίδια - θέλουν επίσης να σας κάνουν να ξεφύγετε από τον πλανήτη. Λοιπόν, όχι εσύ-εσύ, αλλά κάποιος σαν κι εσένα με πολύ, πολύ, πολύ περισσότερα χρήματα.
Και εκεί είναι που η μόδα για τους μεγαλοπρεπούς ταξιδιώτες του διαστημικού ταξιδιού γίνεται λίγο περίεργη –και ίσως ακόμη και απειλητική. Είναι ήδη πολύ αλήθεια ότι τα χρήματα επεκτείνουν τον κόσμο σας. το άτομο με τα χρήματα για να έχει ένα αυτοκίνητο είναι λιγότερο περιορισμένο στις κινήσεις της από το άτομο χωρίς ένα, και το άτομο με ένα τεράστιο αεροπλάνο και τα χρήματα για να το πετάξει είναι λιγότερο περιορισμένο ακόμα.
Η επέκταση των ταξιδιωτικών οριζόντων των πλουσίων έρχεται σε τιμή για όλους, τόσο πλούσιους όσο και φτωχούς. Με εξαίρεση το παράξενα ακριβό σύστημα Amtrak της Αμερικής, την κλίμακα κόστους και πολυτέλειας με κατανάλωση ορυκτών καυσίμων. Τα ταξίδια που κοστίζουν περισσότερο και αισθάνεται πιο επιζήμια είναι επίσης ταξίδια που έχουν κατακλυσμική επίδραση στο περιβάλλον. Όσο πιο γρήγορα και πιο οικονομικά μπορείτε να ταξιδέψετε, τόσο μεγαλύτερο είναι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Και συχνά, οι άνθρωποι που είναι λιγότερο ικανοί να ταξιδέψουν είναι αυτοί που μένουν κρατώντας την τοξική-χημική και γεμάτη ρύπανση τσάντα.
Εταιρείες όπως η Blue Origin χρησιμοποιούν χρήματα και πόρους για να ωθήσουν προς τα έξω, για να επεκτείνουν τους κόσμους των πλούσιων πελατών τους μέχρι το διάστημα. Αλλά αυτοί οι ίδιοι πελάτες - και μερικοί από τους ιδιοκτήτες - κερδίζουν τα επίγεια χρήματά τους με τον κλασικό επίγειο καπιταλιστικό τρόπο: δουλεύοντας γύρω από οποιοδήποτε εμπόδιο στο κέρδος, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών κανονισμών και των προσπαθειών διατήρησης. Σχεδόν όλη η βιομηχανία είναι καταστροφική για το περιβάλλον. η αληθινή προτεραιότητα της φιλικότητας προς τη γη θα καταστρέψει τις περισσότερες εταιρείες.
Μερικοί άνθρωποι με πολλά χρήματα νοιάζονται περισσότερο για τη μοίρα του κόσμου από άλλους, αλλά όλοι είναι πρόθυμοι να μειώσουν τις γωνίες εάν επηρεάζει την κατώτατη γραμμή. Μπορείτε να καταλάβετε γιατί έχουν πολλά χρήματα. μπορείτε επίσης να το πείτε γιατί είναι πρόθυμοι να το ξοδέψουν σε ένα διαστημόπλοιο
Ποιο θέτει το ερώτημα: προετοιμάζονται να πλένουν τα χέρια του πλανήτη και να αφήνουν τους υπόλοιπους να καθαριστούν; Σπρώχνοντας προς τα έξω ενώ αγνοώντας τα προβλήματα που προκαλεί πίσω στο χλοοτάπητα, δημιουργούν αποτελεσματικά μια γαλαξιακή ανώτερη τάξη που στηρίζεται στις πλάτες της γης; Ακόμα κι αν αυτό δεν είναι κυριολεκτικά το σχέδιο, μπορεί να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις