Γιατί χτύπησαν Ιταλία, Κίνα, Ιράν και προσδοκούσαν παράπλευρες απώλειες σε Ρωσία…



Οι ΗΠΑ διαμήνυσαν επανειλημμένως στην Κίνα να σταματήσει ν΄αναπτύσσεται με αυτούς τους ρυθμούς υπερπαραγωγής γιατί σε 2 χρόνια θα τις περνούσε και η αμερικάνικη οικονομία θα
αντιμετώπιζε μεγάλο θέμα.Επίσης χτυπήθηκε η Κίνα γιατί οι ρώσικοι αγωγοί αερίου οδηγούνται απευθείας στην ασιατική υπερδύναμη και γίνεται η βιομηχανική παραγωγή.
Η Ιταλία πιθανόν χτυπήθηκε εκτός των άλλων γιατί 4 μήνες πριν υπέγραψε με Κίνα συμβόλαια 5 δις δολαρίων παρόλο που η Ιταλία θεωρείται από τις 10 πιο εκβιομηχανοπoιημένες χώρες που δεν θα έπρεπε να παρακάμπτει ΗΠΑ. Η Ιταλία τέθηκε στο στόχαστρο γιατί αρνήθηκε πέρυσι προωθημένα συστήματα πυραύλων των ΗΠΑ στο έδαφος της και οι ΗΠΑ τους τοποθέτησαν στην Πολωνία.Αυτό που έκαναν με Ιταλία ήταν να της περάσουν το μήνυμα ότι δεν μπορούν ν΄απεξαρτηθούν από ΗΠΑ το έκαναν με τον ιό απειλώντας μια χώρα την οικονομία της και τις ζωές πληθυσμού της.
Η Aμερική και οι πράκτορές της τιμωρούν την Ιταλία με το “Corona” και η Κίνα είναι ο στόχος …!
Η αμερικανική κυβέρνηση, κατέσχεσε μισό εκατομμύριο τεστ για τον Coronavirus, που βρίσκονταν υπό την επιτήρηση της 31ης αμερικανικής αεροπορικής μοίρας που αναπτύχθηκε στη βάση Aviano στη βόρεια Ιταλία. Ο δορυφόρος των ΗΠΑ στην περιοχή ο Ερντογάν απαγόρευσε την εξαγωγή 25 εκατομμυρίων μασκών κατά του covid19 στην Ιταλία παρ΄ότι η Ιταλία είχε συμβόλαιο με τούρκικη εταιρεία παραγωγής κι είχε προπληρώσει..
Από την άλλη πλευρά, αλλά στο ίδιο πλαίσιο, μια πηγή πληροφοριών από τη Δύση διαβεβαιώνει ότι οι γαλλικές αρχές κατέσχεσαν τεράστιες ποσότητες ιατρικών συσκευών που αποστέλλονταν από το κινεζικό κράτος στην Ιταλία και οι οποίες είχαν εναποτεθεί στο λιμάνι της Μασσαλίας χωρίς να παρέχουν βάσιμους λόγους.
Πιστεύεται ότι οι Γάλλοι μπορεί να το έχουν κάνει αυτό σε συντονισμό ή πίεση των Αμερικανών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι οργισμένοι με την Ιταλία, επειδή οι Ιταλοί κατέληξαν σε μια σημαντική στρατηγική συμφωνία με τους Κινέζους αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων…..
Παράλληλα έστειλαν μήνυμα στο Ιράν ότι μπορεί ν’ απέτυχαν να δημιουργήσουν μια αξιόπιστη ιρανική αντιπολίτευση με πράκτορές τους και οικονομικό εμπάργκο για να το γονατίσουν αλλά τους δείχνουν ότι πρέπει να υποχωρήσουν κι έχουν κι άλλους τρόπους και ότι μπορεί να μην κατάφεραν να πείσουν τη Συρία να εκδιώξει τους Ιρανούς μαχητές αλλά θα τρομοκρατήσουν τους Σύριους ότι ο κάθε Ιρανός είναι φορέας του ιού κι έτσι θα υπάρξει λαϊκό αίτημα στη Συρία για εκδίωξη Ιρανών..
Οι ΗΠΑ επιχείρησαν με αφορμή το παγκόσμιο σοκ του covid19 να καταστρέψουν οικονομικά τη Ρωσία χτυπώντας την στο κέντρο των εσόδων της.Υποχρέωσαν τους συμμάχους τους Σαουδάραβες να ρίξουν την τιμή 4 φορές κάτω και παράλληλα να διπλασιάσουν την παραγωγή. Πριν περάσουν 24 ώρες η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε κατακόρυφη μείωση των επίσημων τιμών πώλησης όλων των τύπου πετρελαίου προς όλες τις περιοχές του κόσμου κατά 6-8 δολάρια το βαρέλι. ‘Ηταν η μεγαλύτερη μείωση των επίσημων τιμών του Ριάντ εδώ και δεκαετίες.
Η κίνηση υποχρεώνει επί της ουσίας τη Ρωσία και τις υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγές χώρες σε ανάλογη μεγάλη μείωση των τιμών τους, για να μπορούν να πουλήσουν το πετρέλαιό τους και να διατηρήσουν το μερίδιό τους στην αγορά. Οι επιπτώσεις στις τιμές ήταν άμεσες. Η Αμερική εχει αποθέματα σε πετρέλαιο που δεν εξορύσσει για να παίζει εκ του ασφαλούς….














ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις