Η Α.Μέρκελ έρχεται τον Ιανουάριο με το «μαστίγιο» για να «συμμορφώσει» Κ.Μητσοτάκη για το Σκοπιανό

Η Α.Μέρκελ έρχεται τον Ιανουάριο με το «μαστίγιο» για να «συμμορφώσει» Κ.Μητσοτάκη για το Σκοπιανό 


«Παρέλαση» Ευρωπαίων ηγετών  αναμένεται στην Αθήνα για να πιέσουν τα  κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν τη συμφωνία με τα Σκόπια καθώς φοβούνται ότι αυτή θα
βγει "τραυματισμένη" ή δε θα "βγει" καθόλου  από την ελληνική Βουλή.
Όπως είχε γίνει στα Σκόπια πριν την δική τους έγκριση, έτσι τώρα φαίνεται πως η Ελλάδα θα γίνει αποδέκτης έντονων πιέσεων.
Την αρχή κάνει, ποιος άλλος μα η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ η οποία θα επισκεφθεί την Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια, προκειμένου να πιέσει, όπως... εκείνη ξέρει, τον αρχηγό της ΝΔ Κ.Μητσοτάκη για να δεχθεί την συμφωνία.
Η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ αναμένεται να είναι διήμερη και έχει προγραμματιστεί για τις 10 και 11 Ιανουαρίου.
Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι γνωστό φυσικά ότι στηρίζει τη Συμφωνία με τα Σκόπια και η επίσκεψή της συνδέεται με αυτή.
Μάλιστα, δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι η επίσκεψή της συμπίπτει με τις ημερομηνίες όπου θα ολοκληρώνεται στη βουλή των Σκοπίων η διαδικασία κύρωσής της και το «μπαλάκι» θα μεταφέρεται στην Αθήνα όπου θα πρέπει να αρχίσουν οι διαδικασίες για να περάσει η συμφωνία από τη Βουλή.
Να σημειωθεί επίσης ότι η κυρία Μέρκελ είχε βρεθεί στα Σκόπια την παραμονή του δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Γερμανίδα καγκελάριος επισκέπτεται την Αθήνα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σαμαρά η Ανγκελα Μέρκελ είχε επισκεφθεί τη χώρα μας δύο φορές.



Ο γερμανικής εμπνεύσεως χάρτης με την «ενιαία Μακεδονία»!

Αυτό είναι το σχέδιο που προωθεί αθόρυβα αλλά με έντονο πολιτικό παρασκήνιο το Βερολίνο για μια υποτίθεται «ενιαία Μακεδονία» με άλλα λόγια τον ακρωτηριασμό της εθνικής μας επικράτειας.
 Μάλιστα ο Stefan Troebst, Καθηγητής Πολιτιστικής Ιστορίας της Ανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, με ειδίκευση στην πΓΔΜ είχε σημειώσει:
 «Αν υπάρχει μια βόρεια Μακεδονία, γίνεται η υπόθεση ότι υπάρχει και μια νότια. Αυτό εγείρει το ερώτημα κατά πόσο και οι δύο “πηγαίνουν πακέτο” και πρέπει κατά κάποιον τρόπο να ενωθούν ανάλογα»!













ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις