Κανένας "σύμμαχος" δεν θα βοηθήσει σε τουρκική επίθεση

Δικαίωση του el.gr – Κανένας "σύμμαχος" δεν θα βοηθήσει σε τουρκική επίθεση: «Βρείτε τα μόνοι σας»


Όσο κι αν τα υψηλόβαθμα στελέχη (πολιτικά και μη) της Ελλάδας ψάχνουν αποκλειστική στήριξη από τους "ξένους συμμάχους" ελέω τουρκικών προκλήσεων, κανείς δεν
πρόκειται να ...σώσει πραγματικά την χώρα μας σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης.

Κανείς δεν θα κάνει δηλαδή αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα για την ίδια την Ελλάδα.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ,  δίνουν ένα γερό "χαστούκι" σε όσους στηρίζουν την ελληνική άμυνα αποκλειστικά πάνω στην «Ευρωπαϊκή Ενότητα» και την συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Είναι μία άκρως επικίνδυνη και αδιέξοδη στρατηγική που δεν οδηγεί παρά στην αποθράσυνση της Τουρκίας.
Αυτά λοιπόν είπε μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο τουρκικό πρακτορείο Anadolou:
«Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία. Δεν είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ να παρεμβαίνει σε διμερείς διαφορές των κρατών μελών του. Η Τουρκία συνεισφέρει στη συλλογική μας ασφάλεια, στις αποστολές και επιχειρήσεις μας με πάρα πολλούς τρόπους. Ευχαριστώ γι’ αυτό την Τουρκία… Οι ανησυχίες της χώρας για την ασφάλειά της είναι θεμιτές».
Να θυμίσουμε πως το πρώτο ηχηρό "χαστούκι" από τους "συμμάχους", είχε δοθεί απευθείας στον Έλληνα ΥΠΑΜ, Πάνο Καμμένο, ο οποίος και σε συνάντηση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ είχε αποκομίσει ορισμένα...«ευχολόγια» για τερματισμό της κρίσης στο Αιγαίο.



Με το ΝΑΤΟ λοιπόν να "νίπτει τας χείρας του" στην ελληνοτουρκική κρίση, η Αθήνα θα πρέπει να αντιληφθεί, πριν είναι πολύ αργά, πως καμία συμμαχία, οργανισμός ή τρίτη χώρα δεν θα "τρέξει" να υπερασπισθεί τα ελληνικά σύνορα.

Εκτός κι αν ήδη έχουν συμφωνήσει να τα περιορίσουν κι αυτά χάριν της....ειρήνης και της προόδου.

Το έργο της "έξωθεν βοήθειας" το έχουμε ξαναζήσει πολλές φορές από σύστασης του ελληνικού κράτους και σχεδόν πάντοτε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο καταλήγαμε σε μία τραγωδία για την ίδια την Ελλάδα. 








ΠΗΓΗ

































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις