Ποιο είναι το ψευδοϊστορικό αφήγημα των Σκοπιανών και πως «ίδρυσαν» το «μακεδονικό έθνος»

 


Το πως δημιουργήθηκε η σκοπιανή ψευδοϊστορία περιγράφουν σκοπιανά ΜΜΕ τα οποία επιχειρούν να καλύψουν τα χωροχρονικά κενά και τα
ιστορικά παράδοξα που δημιουργούνται από την χίλια χρόνια μετά την Μακεδονία του Μ.Αλέξανδρου, έλευση των Σλάβων.
 
Οι Σκοπιανοί στο ιστορικό αυταπόδεικτο επιχείρημα ότι οι Μακεδόνες τους Μ.Αλεξάνδρου μιλούσαν ελληνικά ισχυρίζονται ότι μιλούσαν όντως ελληνικά επειδή ήταν παγκόσμια γλώσσα!
 
Μεταξύ τους μιλούσαν «μακεδονικά» τα οποία όλοι ξέρουν ότι είναι μια βουλγαρική διάλεκτος.
Οι Βούλγαροι με τους Σκοπιανούς συνεννοούνται άψογα.
Επειδή λοιπόν το «καταπληκτικό» αυτό επιχείρημα «κουτουλάει» με την πραγματικότητα τώρα επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα πιο «ολοκληρωμένο» αφήγημα.


«Οι σύγχρονοι «Μακεδόνες» είναι προϊόν των σλαβικών φυλών που κατοικούν στη Μακεδονία από τον 6ο και 7ο αιώνα μαζί με τον τοπικό πληθυσμό (Θράκες, Ιλλυριούς, αρχαίους Μακεδόνες κλπ.)»
 
Δηλαδή τώρα επιχειρούν να ενσωματώσουν το σλαβικό παράδοξο στην «αρχαία μακεδονική κληρονομιά» για να αιτιολογήσουν το γιατί τα σκοπιανά στην ουσία είναι βουλγαρική διάλεκτος.
 
«Η ‘μακεδονική’  πολιτιστική κληρονομιά είναι σλαβική (Σλοβένσκο) με ισχυρές βυζαντινές και οθωμανικές επιρροές και προσμίξεις.
 
Οι «Μακεδόνες» έχουν έναν πλούσιο μεσαιωνικό πολιτιστικό υπόβαθρο, του οποίου οι δείκτες εμφαίνονται στις πολυάριθμες  τοιχογραφίες, στα τέμπλα των εκκλησιών και των μοναστηριών με τις λαϊκές φορεσιές και τη γραφή.
 
Ο λαός των Σκοπίων έχει επίσης ένα μεγάλο ιστορικό ρόλο στη δημιουργία των πολιτισμού των Σλάβων.
 
Συγκεκριμένα, η φωνητική απογραφή της διαλέκτου  των «Σλάβων Μακεδόνων» (Μακεντόνσκιτε Σλοβένι) από τη Θεσσαλονίκη, θεωρήθηκε ως βάση της πρώτης σλαβικής γραφής και αυτή η διάλεκτος τέθηκε στο επίπεδο της πρώτης φιλολογικής γλώσσας – στην επιστήμη γνωστή ως παλαιά σλαβική, που φαίνεται  να έχει για τους «Μακεδονες» μια αξιοσημείωτη συμβολή γενικά στο σλαβικό και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Παρά την έντονη δραστηριότητα της ξένης φιλολογικής και εκπαιδευτικής προπαγάνδας που αγωνίσθηκαν για τη δημιουργία ελληνικής, βουλγαρικής και σερβικής συνείδησης στη Μακεδονία, φαίνεται οι «Μακεδόνες» (των σλαβικών φυλών)  δεν θεωρούνταν ούτε Έλληνες, ούτε Σέρβοι, ούτε Βούλγαροι, αλλά ένας ξεχωριστός λαός που έλαβαν το όνομα «Μακεδόνες».
 
Με την εμφάνιση αυτής της μορφής της ύπαρξης ενός ξεχωριστού λαού στη Μακεδονία, αρχίζει μια περίοδος που ονομάζεται «Μακεδονική Αναγέννηση» και οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτήν τη διαδικασία ονομάζονται  «μακεδόνες αναγεννησιακοί».
Το σύγχρονο «μακεδονικό» έθνος έχει τις ρίζες του στον αγώνα για την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς, ο οποίος αγώνας κορυφώθηκε με την δημιουργία της Δημοκρατίας του Κρούσεβο.
 
Το σύγχρονο «μακεδονικό» έθνος ιδρύθηκε (σημείωση: ιδρύονται και τα έθνη;) στα θεμέλια της Δημοκρατίας του Κρουσόβου και με την πραγματοποίηση της πρώτης συνόδου  ASNOM του 1944»
 
Είναι σαφές ότι το αφήγημα «μπαζει από παντού». Μόνοι τους παραδέχονται ότι πλέον τα «μακεδονικά» είναι σλαβικά. Επιχειρούν όμως να πουν ότι οι «αρχαίοι Μακεδόνες» δεν ήταν Έλληνες και συνεπώς ενώθηκαν με τους Σλάβους και έφτιαξαν τους «Νέομακεδόνες».
 
Εδώ βρίσκεται και η μεγάλη παγίδα του ονόματος «Νέα Μακεδονία»
 
Παρόλα αυτά, έντεχνα οι Σκοπιανοί αποφεύγουν να πουν τι γλώσσα μιλούσαν «οι αρχαίοι Μακεδόνες», αφού δεν μιλούσαν τα περιβόητα «μακεδονικά» τι μιλούσαν ακριβώς;
Ο γράφων κάποτε ρώτησε ένα Σκοπιανό που ισχυρίζονταν όλες αυτές τις ασυναρτησίες τι σημαίνει το όνομα Φίλιππος και τι το όνομα Αλέξανδρος.
 
Φυσικά δεν είχε ιδέα διότι απλούστατα δεν ήταν η γλώσσα του. Όταν όμως έχεις υποστεί πλύση εγκεφάλου επί σειρά ετών, ακόμα και το πέταγμα του γαϊδάρου φυσιολογικό σου φαίνεται.
 
Ακόμα κανείς δεν έχει καταλάβει στην χώρα, για ποιο λόγο η Ελλάδα έσπευσε και επεδίωκε να δοθεί «λύση» με σύνθετη ονομασία, όταν τα Σκόπια είναι αυτά που κινδυνεύουν με διάλυση και βρίσκονται σε ανάγκη.
 
Διότι μετρητής των πάντων είναι η ανάγκη και ανάγκη έχουν τα Σκόπια.
 
Άλλωστε πριν μερικές ημέρες ο ίδιος ο Ζάεφ είπε: «Είναι επιτακτική ανάγκη να μπούμε στο ΝΑΤΟ».
 
Αυτό το κατάλαβαν και οι Έλληνες πολίτες, για αυτό χθες αντέδρασαν μαζικά με το μεγαλοπρεπές συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις