ΚΑΘΑΡΗ Η ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ...!!!

 


Από τη στιγμή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανακοίνωσε μέσω instagram και facebook την αποχώρηση του από την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, οι εξελίξεις τρέχουν
με τη μορφή χιονοστιβάδας!
Το μέχρι πρότινος ίνδαλμα χιλιάδων παιδιών και μη, έχει βρεθεί πλέον στο επίκεντρο μιας κόντρας που αφορά τον ίδιο, την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και την ομάδα του, τους Μιλγουόκι Μπακς.
Οι ανακοινώσεις διαδέχονται η μία την άλλη και πλέον η Εθνική ομάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους εντελώς λάθος λόγους. Το αγωνιστικό έχει περάσει στην άκρη και λίγες ημέρες πριν το τζάμπολ του Eurobasket, όλοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στην υπόθεση Αντετοκούνμπο.
Κι από το αρχικό σοκ της απώλειας, το όλο σκηνικό δείχνει να ξεφεύγει εντελώς με τις τοποθετήσεις της Ομοσπονδίας που αρχικά έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο Μπακς και ΝΒΑ προκειμένου να απουσιάσει ο παίκτης, ενώ αργά το βράδυ ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας αποκάλυψε ότι οι εξετάσεις στις οποίες είχε κάνει το ιατρικό τιμ της Εθνικής ήταν «καθαρές».
Αυτό που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες είναι πως ο «Giannis» ακολούθησε την αποστολή της Εθνικής για δικούς του λόγους και της ομάδας του στο NBA (προωθητικούς και διαφημιστικούς καθώς υπήρχαν ταξίδια σε Κίνα και Λονδίνο) ενώ κρατούσε την ΕΟΚ σε αναμονή και «αγωνία» όσον αφορά τη συμμετοχή του στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Η ταυτόχρονη ενημέρωση από τον μάνατζερ των Μιλγουόκι Μπακς και από τον ίδιο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και μάλιστα διά τηλεφώνου και social media από τη μακρινή Κίνα, και όχι με της δέουσα επίσημη μορφή, για αδυναμία συμμετοχής του στην Εθνική Ανδρών φυσικά και μας λυπεί για τη μεγάλη αγωνιστική απώλεια, αλλά δυστυχώς και δεν μας αιφνιδιάζει.
Μια σειρά ενδείξεων τις οποίες με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούσαμε από την έλευση κιόλας του Γιάννη στην Ελλάδα και εν συνεχεία από την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας, είχαν δημιουργήσει την πεποίθηση ύπαρξης ενός οργανωμένου και καλά σκηνοθετημένου σχεδίου από πλευράς της ομάδα του ΝΒΑ στην οποία αγωνίζεται ο Γιάννης, σε πλήρη γνώση αν όχι και παρότρυνση του ΝΒΑ, που έφεραν σε δύσκολη θέση τον αθλητή και τον υποχρέωσαν να γνωστοποιήσει ότι από σήμερα δεν αποτελεί μέλος της Εθνικής Ανδρών.
Το γεγονός αυτό οπωσδήποτε δημιουργεί μια άλλη πραγματικότητα, αλλά όπως είναι γνωστό οι παρόντες γράφουν την ιστορία. Η Εθνική ομάδα συνεχίζει την συντεταγμένη προσπάθειά της για να παρουσιαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο επερχόμενο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να εκπροσωπήσει για μια ακόμα φορά επάξια την Ελλάδα.
Αυτή είναι και η πρώτη προτεραιότητα του ελληνικού μπάσκετ, να στηρίξουμε δηλαδή με όλα τα μέσα την Εθνική μας ομάδα, τον προπονητή και τους παίκτες που θα είναι παρόντες.
Σε ό,τι αφορά όμως, το παρασκήνιο αυτής της άκρως ενδιαφέρουσας ιστορίας που εκτυλίχτηκε μέχρι και σήμερα, από υποχρέωση προς τη φίλαθλη κοινή γνώμη της χώρας επιφυλασσόμεθα και στον κατάλληλο χρόνο θα γίνουν γνωστές όλες οι πτυχές της».
Εμείς δεν καταλαβαίνουμε τι θέλουν να πουν με την φράση «έφεραν σε δύσκολη θέση τον αθλητή». Θέλει ή δεν θέλει να παίξει στο Ευρωμπάσκετ με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος ο Αντετονκούμπο; Η FIBA τον προστατεύει απόλυτα σε ότι αφορά το συμβόλαιό του, οπότε τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτία.
Τσαγκρώνης: «Καθαρή η μαγνητική του Αντετοκούνμπο, κάτι άλλο συμβαίνει»
Τη δική του διάσταση στο θέμα της απουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το Ευρωμπάσκετ έδωσε ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης – «Έχουμε βγάλει μαγνητική του Γιάννη που φαίνεται πως το πόδι του είναι καθαρό», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ – «Πόλεμος» μεταξύ της ελληνικής ομοσπονδίας και των Μπακς
Ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης τοποθετήθηκε στην ΕΡΤ για το θέμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, υποστηρίζοντας ότι ο Έλληνας φόργουορντ δεν αντιμετωπίζει τόσο σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που να είναι αρκετό να τον αφήσει εκτός Ευρωμπάσκετ.
Ο γενικός γραμματές της ΕΟΚ υποστήριξε ότι οι εξετάσεις που είχαν γίνει στον Αντετοκούνμπο στην Αθήνα ήταν καθαρές, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι τα αποτελέσματα έχουν ήδη σταλεί στη FIBA.
Όσα δήλωσε ο κ. Τσαγκρώνης για την υπόθεση του Γιάννη Αντετοκούνμπο
«Άσχημη είδηση η απουσία του Γιάννη, αλλά δεν ήταν και τόσο ξαφνική μπορώ να πω. Από πλευράς ΕΟΚ έγινε ό,τι ήταν δυνατό για να μη δώσουμε κανένα δικαίωμα στους Μπακς να μας πουν πως δεν τηρήσαμε όσα συμφωνήσαμε. Έχουμε βγάλει μαγνητική του Γιάννη που φαίνεται πως το πόδι του είναι καθαρό και την έχουμε στείλει στη FIBA.
Αυτά που ισχυρίζονται οι Μπακς δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά κάτι άλλο συμβαίνει. Αυτή τη στιγμή είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη διοργάνωση, να στηρίξουμε τα παιδιά μας και θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Όταν τελειώσουν όλα αυτά, θα ανακοινώσουμε όλη αυτή τη διαδρομή μέχρι την Εθνική ομάδα.
Μέχρι σήμερα κάναμε ό,τι ήταν δυνατό και δώσαμε κάθε διευκόλυνση στον παίκτη. Κυρίαρχο ζήτημα είναι η Εθνική αυτή τη στιγμή, για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα», τόνισε ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης.








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις