Κυβέρνηση «ροζ φλαμίγκο»

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυβέρνηση «ροζ φλαμίνγκο» 


Μια χώρα υπό διάλυση με τους πυροσβέστες εξαθλιωμένους να κάνουν εκκλήσεις για λίγο νερό μέσω κοινωνικών δικτύων, έναν Πρωθυπουργό τουιτεράκια, και τους 
υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Τόσκα, να ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό, προκειμένου να τους απαθανατίσει, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής. Τραγικό…
Η μεγάλη φωτιά που έχει κάψει τα πάντα στο διάβα της στον Κάλαμο, έφερε στο φως και τις τεράστιες δυσλειτουργίες, ανεπάρκεια, ανικανότητα.
Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το περιστατικό με πυροσβέστη ο οποίος μέσω των social media και δη του Facebook έκανε δραματικές εκκλήσεις κατά τη διάρκεια της Δευτέρας για να φέρουν νερό και ψωμί στους συναδέλφους του καθώς είχαν αφυδατωθεί, ανέφερε λιποθυμίες κάποιων, ενώ ανέφερε ότι δεν υπήρχε και επικοινωνία με το κέντρο της Πυροσβεστικής.
Χαρακτηριστικά νωρίς το πρωί ανέφερε μέσω του λογαριασμού του «Στην περιοχή μετόχι υπάρχουν πυροσβέστες που έχουν έλλειψη από νερό πόσιμο #εκλιπαρω οποίος είναι κοντά να βοηθήσει για πόσιμο νερό είναι ανάγκη επιβιώσης ..!!!!»

Τρεις ώρες μετά συμπλήρωσε «Έχουμε έλλειψη νερού δεν έχουμε εποικοινωνια με το κέντρο μας και βρισκόμαστε Μετόχι και Αγίους είμαστε σε κατάσταση αφυδάτωσης #Εκλιπαρουμε οποίοι περνάνε από τα οχηματα πυρόσβεσης και έχουν νερό να βοηθήσουν!!!SOS».

Εν συνεχεία το μεσημέρι προσέθεσε από το σημείο όπου βρισκόταν στους Αγίους Αποστόλους στον Κάλαμο Αττικής «Βρισκόμαστε 2χιλ δυτικά των Αγίων 3 οχήματα και 20 άντρες 4 από αυτούς πολίτες εθελοντές σε λυποθυμη κατάσταση χρειαζόμαστε νερό ψωμί και ότι άλλο μπορεί να μας βοηθήσει δεν θα υποχωρήσουμε αλλά χρειαζόμαστε την βοήθεια σας αφήστε ότι μπορείτε στα οχήματα της αστυνομίας η της πυροσβεστικής».

Και το παζλ συμπληρώνεται με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με το χρόνο σε μια ολονύχτια πάλη για να μην καούν σπίτια.
Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην Ανατολική Αττική.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι, όπου πλέον επικεντρώνονται οι προσπάθειες για τον έλεγχο της πύρινης λαίλαπας, που άφησε πίσω ήδη τεράστιες καταστροφές: Δεκάδες χιλιάδες καμμένα στρέμματα δάσους και καμμένα σπίτια, ενώ ευτυχώς, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

Οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε σε Μετόχι και Μικροχώρι, ωστόσο από τη στιγμή που ξεκίνησαν και πάλι να πετούν ελικόπτερα με το πρώτο φως της ημέρας η προσπάθεια των πυροσβεστών είναι να μπορέσουν να οριοθετήσουν όλες τις εστίες και κυρίως εκείνη στη χαράδρα κοντά στη Μονή έτσι ώστε να μην ξεφύγει για ακόμη μια ημέρα ο έλεγχος.

Η πρόγνωση του καιρού λέει ότι στην περιοχή θα πνέουν σήμερα άνεμοι έντασης ως και 7 μποφόρ και αυτό έχει θέσει τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, των δήμων, του Στρατού, αλλά και τους κατοίκους σε συναγερμό.

Τα μέτωπα δεν ελέγχονται πλήρως και έτσι ο κίνδυνος ελοχεύει.















ΠΗΓΗ













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις