Ξεπετάγονται από παντού εστίες έντασης στις ΗΠΑ - Πεδίο μαχών και το Σιάτλ

Ξεπετάγονται από παντού εστίες έντασης στις ΗΠΑ - Πεδίο μαχών και το Σιάτλ (ΒΙΝΤΕΟ) 

 

Στα πρόθυρα εμφυλίου οι ΗΠΑ.

Μετά την Βιρτζίνια και τα αιματηρά επεισόδια που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 3 ανθρώπους, σειρά είχε το Σιάτλ, στο οποίο
και σημειώθηκαν άγριες συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών ομάδων και ακτιβιστών.
Όπως σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, εκ διαμέτρου αντίθετες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους. Όπως ήταν φυσικό η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει.
Η ομάδα του υποστηριχτών του Τραμπ "Patriot Prayer" συγκεντρώθηκε για το «Ράλλυ Ελευθερίας» στο πάρκο Westlake και οι αντιτρομοκράτες ακτιβιστές από το κίνημα «Αλληλεγγύη εναντίον μίσους» συγκεντρώθηκαν στο Denny Park.
Οι αντι-διαδηλωτές επέστρεψαν στο πάρκο Westlake, λέγοντας συνθήματα και κρατώντας σημάδια που αποκρύπτουν το μίσος και τον ναζισμό. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις έκαψαν και αμερικανικές σημαίες.
Οι αστυνομικές αρχές ανήμπορες να αντιδράσουν, αρχικά επιχείρησαν να διαχωρίσουν τα μαινόμενα πλήθη, χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα.
Οι σκηνές που ακολούθησαν υπήρξαν μία μικρογραφία των σοβαρών επεισοδίων της Βιρτζίνια.



"Τρεις διαδηλωτές συνελήφθησαν, δεν σημειώθηκαν σοβαρές βλάβες, καθώς η αστυνομία εργάστηκε για να συγκρατήσει δύο προγραμματισμένες διαδηλώσεις", ανακοίνωσαν οι αρχές της Σιάτλ.



Το μόνο σίγουρο είναι πως παρόμοιες διαδηλώσεις και...αντιδιαδηλώσεις θα αποτελέσουν καθημερινότητα για τις ΗΠΑ το αμέσως  επόμενο διάστημα, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά. 
Για πρώτη φορά βλέπουμε τους υποστηριχτές του Τραμπ, τους δεξιόφρονες, να δίνουν το δυναμικό παρόν στους δρόμους των ΗΠΑ, σε πλήρη αντιδιαστολή με τους ακτιβιστές του βαθέος κράτους. 







ΠΗΓΗ



















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις