Νέα τρομοκρατική επίθεση στην Φινλανδία - Νεκρός ο ισλαμιστής δράστης

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέα τρομοκρατική επίθεση στην Φινλανδία - Νεκρός ο ισλαμιστής δράστης 


Ένα άτομο πυροβολήθηκε από την αστυνομία στο κέντρο της φινλανδικής πόλης Turku μετά από επίθεση με μαχαίρι σε
πολίτες.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν επιθέσεις και άλλων ατόμων που φώναζαν "Αλάχ Ακμπάρ" με μαχαίρια κατά πολιτών στην πλατεία της αγοράς.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, τουλάχιστον ένα άτομο «εξουδετερώθηκε», καθώς πολλοί άνθρωποι εμφανίστηκαν επίσης τραυματίες.
Πολλοί άνθρωποι έκανα μαρτυρίες για ομάδα ανθρώπων που έτρεχε κρατώντας μαχαίρια προς στο κέντρο της πόλης Turku, στη νοτιοδυτική ακτή της Φινλανδίας.
Στο κέντρο της φινλανδικής πόλης Turku έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία.
Η αστυνομία έσπευσε στο Τούρκου. Ομάδα που λέγεται ότι είναι οπλισμένη με αιχμηρά αντικείμενα, μαχαίρωσε αρκετούς ανθρώπους.

Επί του παρόντος δεν είναι σαφές εάν ήταν μόνο ένα άτομο με μαχαίρι ή περισσότεροι τρομοκράτες, καθώς υπάρχουν μικτές αναφορές.
Μία μαρτυρία απ' το twitter αναφέρει: «Τουλάχιστον 5 άτομα δέχθηκαν επίθεση, κατά πάσα πιθανότητα μερικοί «κατέληξαν». Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης ήταν  και μια γυναίκα με ένα μωρό».
Ένα σώμα φαίνεται καλυμμένο και οι μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν μια «λίμνη» αίματος μετά την επίθεση.
Η αστυνομία της Φινλανδίας ανακοίνωσε στο Twitter: «Πολλοί άνθρωποι μαχαιρώθηκαν στο κεντρικό Τούρκου και οι άνθρωποι καλούνται να αποφύγουν το κέντρο της πόλης».
Λίγα λεπτά αργότερα οι αστυνομικοί έγραψαν:  «ένας ύποπτος είχε πυροβοληθεί στο πόδι και τέθηκε υπό κράτηση.»
Η φινλανδική αστυνομία ενισχύει την ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς μετά τις επιθέσεις στο Τουρκ.
Αυτό σύμβαίνει μετά από τις δύο χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία.











ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις